Вернуться назад Распечатать

Салат «Кармен»

Салат «Кармен»
Приголомшливо ефектним і неймовірно смачним вдається салат з оригінальною назвою «Кармен». Його можна оформити до застілля на торжество або ж просто побалувати чудовим блюдом своїх рідних і близьких за обідом або вечерею.
Приготувати такий салатик не складе особливих труднощів, і ви зможете самі переконатися, ознайомившись з рецептом страви нижче.

Салат «Кармен» з куркою, шинкою і сухариками – рецепт


Інгредієнти:

  • м'ясо (філе грудки) – 220 г;

  • шинка – 170 г;

  • свіжі помідори – 260 г;

  • білий хліб або батон – 260 г;

  • часникові зубки – 1-2 шт.;

  • аджика – 10 г;

  • майонез домашній – 210 г;

  • олія рослинна рафінована – 25 мл;

  • велика морська сіль – за смаком;

  • зелень для оформлення салату.


  • Приготування

  • Куряче філе для приготування салату необхідно заздалегідь відварити в підсоленій за смаком воді протягом двадцяти хвилин, додавши в неї за бажанням лавровий лист, горошини перцю і інші спеції на свій смак.

  • По готовності курячу м'якоть охолодити в бульйоні і нарізаємо тонкою соломкою.

  • Можна вчинити інакше і обсмажити нарізане соломкою куряче м'ясо на сковороді на соняшниковій олії до готовності, приправивши в процесі сіллю і спеціями на свій смак.

  • З хліба приготуємо сухарики. Для цього нарізаємо його тонкою соломкою, розкладаємо на деко і збризкуємо трохи підсоленим соняшниковим маслом.

  • Тепер відправляємо деко в духовку, підсушуємо хлібні скибочки і трохи підрум'янюємо при температурі 195 градусів.

  • Шинку шаткуємо також як курку і хліб тонкою соломкою і обсмажуємо її трохи на розпеченій сковороді.

  • Свіжі помідори миємо, витираємо насухо і ріжемо невеликими шматочками. При використанні томатів черрі досить просто розрізати їх навпіл.

  • В домашній майонез додаємо аджику, а також очищені і видавлені через прес часникові зубки і перемішуємо.

  • Споліскуємо також гілочки свіжої зелені і листовий салат (при використанні).

  • Тепер можемо приступати до оформлення салату «Кармен». Робити це ми будемо шарами.

  • В ідеалі страву краще вистелити салатними листами, так зовнішній вигляд страви буде ефектніше.

  • На тарілку з салатом викладаємо спочатку курку, а зверху половину свіжих помідорів.

  • Тепер розподіляємо рівномірно шинку, а на неї викладаємо помідори, що залишилися.

  • Кожен шар салату поливаємо заправкою з майонезу з часником і аджикою.

  • На завершення перед подачею посипаємо кулінарну композицію сухариками і прикрашаємо листочками свіжої зелені.