Приголомшливо ефектним і неймовірно смачним вдається салат з оригінальною назвою «Кармен». Його можна оформити до застілля на торжество або ж просто побалувати чудовим блюдом своїх рідних і близьких за обідом або вечерею.
Приготувати такий салатик не складе особливих труднощів, і ви зможете самі переконатися, ознайомившись з рецептом страви нижче.
Салат «Кармен» з куркою, шинкою і сухариками – рецепт
Інгредієнти: м'ясо (філе грудки) – 220 г; шинка – 170 г; свіжі помідори – 260 г; білий хліб або батон – 260 г; часникові зубки – 1-2 шт.; аджика – 10 г; майонез домашній – 210 г; олія рослинна рафінована – 25 мл; велика морська сіль – за смаком; зелень для оформлення салату. Приготування Куряче філе для приготування салату необхідно заздалегідь відварити в підсоленій за смаком воді протягом двадцяти хвилин, додавши в неї за бажанням лавровий лист, горошини перцю і інші спеції на свій смак. По готовності курячу м'якоть охолодити в бульйоні і нарізаємо тонкою соломкою. Можна вчинити інакше і обсмажити нарізане соломкою куряче м'ясо на сковороді на соняшниковій олії до готовності, приправивши в процесі сіллю і спеціями на свій смак. З хліба приготуємо сухарики. Для цього нарізаємо його тонкою соломкою, розкладаємо на деко і збризкуємо трохи підсоленим соняшниковим маслом. Тепер відправляємо деко в духовку, підсушуємо хлібні скибочки і трохи підрум'янюємо при температурі 195 градусів. Шинку шаткуємо також як курку і хліб тонкою соломкою і обсмажуємо її трохи на розпеченій сковороді. Свіжі помідори миємо, витираємо насухо і ріжемо невеликими шматочками. При використанні томатів черрі досить просто розрізати їх навпіл. В домашній майонез додаємо аджику, а також очищені і видавлені через прес часникові зубки і перемішуємо. Споліскуємо також гілочки свіжої зелені і листовий салат (при використанні). Тепер можемо приступати до оформлення салату «Кармен». Робити це ми будемо шарами. В ідеалі страву краще вистелити салатними листами, так зовнішній вигляд страви буде ефектніше. На тарілку з салатом викладаємо спочатку курку, а зверху половину свіжих помідорів. Тепер розподіляємо рівномірно шинку, а на неї викладаємо помідори, що залишилися. Кожен шар салату поливаємо заправкою з майонезу з часником і аджикою. На завершення перед подачею посипаємо кулінарну композицію сухариками і прикрашаємо листочками свіжої зелені.