Рис в мікрохвильовці рассыпчаты і у вигляді каші на воді і молоці - рецепти запіканки, пудинг і страви в горщиках
Рис в мікрохвильовці – це не тільки швидке в приготуванні, але і смачне блюдо. Найчастіше на плиті не вдається зварити розсипчасту крупу, швидше виходить каша. При використанні мікрохвильової печі ця проблема зникає, рис завжди виходить чудовим!
Багато використовують мікрохвильовку виключно для розморожування та нагріву їжі, не знаючи, що в ній можна готувати повноцінні апетитні страви. Мікрохвильова піч має свої особливості, а тому для приготування в ній страв потрібно володіти деякими знаннями.
Готують рис в мікрохвильовці в спеціальному посуді – скляній, керамічній або пластиковою.
Перед варінням крупу обов'язково промивають.
Щоб скоротити час приготування, крупу можна заливати не холодною водою, а відразу гарячої.
Скільки варити рис у мікрохвильовці, - питання, яке цікавить всіх, хто тільки опановує ази кулінарії з допомогою цієї техніки. При потужності приладу 900Вт 1 склянку розсипчастого рису буде готовий приблизно через 14-15 хвилин.
Щоб рис «дійшов», після відключення приладу йому ще хвилин 5 треба настоятися під кришкою.
Розсипчастий рис в мікрохвильовці готується дуже легко і просто. При цьому важливо, що він завжди виходить таким як треба: зернятка не склеюються між собою, при цьому рис виходить не сухим, а в міру вологим і ніжним. В процесі приготування в мікрохвильовці крупу потрібно 2-3 рази акуратно перемішати.
Інгредієнти:
рис – 15 склянки;
вода – 25 склянки;
сіль.
Приготування
Рис ретельно промивають до прозорості.
Висипають крупу в підходящу посуд, вливають воду і солять за смаком.
Закривають ємність кришкою і ставлять в мікрохвильовку.
Виставляють максимальну потужність і готують рис в мікрохвильовці 17 хвилин.
Рисова каша в мікрохвильовці – відмінний приклад швидкого, бесхлопотного і смачного сніданку. Густину і в'язкість вихідного продукту можна регулювати по своєму смаку. Якщо використовувати пропорцію 1:25 як в цьому рецепті, то каша вийде швидше крутий. Якщо потрібно, щоб страва вийшло більше рідким, води можна влити 3 склянки.
Інгредієнти:
рис – 1 склянка;
вода – 25 склянки;
Приготування
Промитий рис поміщають в каструлю для мікрохвильовки, вливають воду, трохи підсолюють.
Включають прилад на повну потужність і виставляють час 22 хвилини.
У готову кашу цукор і масло додають за смаком.
Молочна рисова каша в мікрохвильовці виходить особливо смачною. Суть рецепта полягає в тому, що спочатку за допомогою приладу варять звичайну кашу на воді, а потім вже вливають в неї молоко. Краще, якщо воно буде вже кип'яченим і гарячим. За бажанням в страву можна додавати сухофрукти, цукор або мед за смаком.
Інгредієнти:
рис – 1 склянка;
вода – 2 склянки;
молоко – 1 стакан;
сіль, цукор – за смаком.
Приготування
Рис добре промивають, підсолюють, заливають водою і в мікрохвильовці готують 17 хвилин на максимальній потужності.
Коли рис готовий, вливають у місткість молоко, кладуть цукор і готують в мікрохвильовці ще 3-4 хвилини.
Пудинг з рису мікрохвильовці – це дуже ситний, корисний і апетитний десерт. Він дуже схожий на молочну рисову кашу, але за рахунок додавання додаткових компонентів і приготування в мікрохвильовій печі каша перетворюється на ласощі. Пудинг виходить ніжним, повітряним і пористим.
Інгредієнти:
рис – 150 г;
масло – 40 г;
вода – 300 мл;
молоко – 600 мл;
цукор – 100 г;
яйця – 2 шт.;
родзинки – 70 г;
кориця, мигдаль, сіль – за смаком.
Приготування
З'єднують рис, воду і масло.
Прикривають ємність кришкою і при максимальній потужності приладу готують рис в мікрохвильовці 8 хвилин.
Вливають молоко і готувати ще 2 хвилини.
Збивають яйця, вливають 100 мл молока, кладуть цукор, сіль, родзинки, мигдаль і розмішують.
Підготовленою сумішшю заливають рис і готують при максимальній потужності ще 6 хвилин.
При подачі посипають страву корицею.
Рисова запіканка в мікрохвильовці з додаванням яблук – це їжа, яка подобається всім, навіть дітям, яких так складно часом нагодувати корисної кашею. Фрукти надають запіканці особливий смак і соковитість. Поряд з яблуками можна використовувати груші та інші фрукти. У рецепті вказано, що рис і яблука укладають шарами, але можна дані компоненти і перемішати.
Інгредієнти:
яблука – 300 г;
рис – 200 г;
молоко – 400 мл;
цукор – 50 г;
родзинки – 80 г;
кориця – щіпка;
масло вершкове – 30 г;
яйця – 2 шт.;
сіль – щіпка.
Приготування
Рис заливають молоком і при максимальній потужності готують 15 хвилин.
Родзинки заливають окропом хвилин на 15 воду зливають.
Змішують готовий рис з родзинками і 50 г цукру.
Яблука труть на крупній тертці, додають решту цукру, корицю і перемішують.
У форму викладають шарами рис і яблука.
Заливають компоненти яйцями, збитими з молоком.
При потужності 800 Вт готують запіканку 7 хвилин.
Повітряний рис в мікрохвильовці перетвориться на десерт, якщо приготувати його з додаванням вершкового масла і зефирных цукерок. За бажанням в готову масу з перерахованих компонентів можна додати родзинки, шматочки кураги і горіхи. Після цього масу потрібно ретельно і швидко вимісити і залишити для застигання.
Інгредієнти:
масло вершкове – 50 г;
цукерки зефірні – 200 г;
пластівці з повітряного рису – 3 склянки.
Приготування
Зефірні цукерки змішують з маслом і повітряним рисом і при максимальній потужності готують 2 хвилини, помішуючи.
Дістають форму ще раз добре розмішують, потім притискають ложкою, вирівнюючи поверхню, залишають масу застигати.
Нарізають десерт шматочками і подають.
Ароматні страви в горщиках готують не тільки в духовці. Рис в горщику в мікрохвильовці теж виходить надзвичайно смачною. В даному випадку представлений пісний варіант страви, коли крупу готують упереміш з грибами і овочами. В рецепті використовують сухі гриби, але свіжі та заморожені теж відмінно підійдуть.
Інгредієнти:
капуста – 200 г;
цибулю, моркву, невеликий кабачок – 1 шт.;
солодкий перець – 2 шт.;
сухі гриби – 50 г;
рис – 150 г;
сіль, спеції.
Приготування
Гриби заливають водою і на годину залишають.
Капусту шаткують, кабачок і перець нарізають кубиками, моркву труть на середній тертці, цибулю дрібно кришать.
Гриби віджимають і змішують з іншими овочами, додають сіль і спеції.
Отриману суміш розкладають по горщикам, зверху розподіляють рис і вливають воду, щоб вона тільки покрила крупу.
При максимальній потужності готують рис з овочами в мікрохвильовці 20 хвилин.
Рис з овочами в мікрохвильовці на грибному бульйоні – блюдо, яке і доповнювати більше ні чим не потрібно, адже воно і так неймовірно смачне. Таке ласощі може бути самостійною стравою, а може бути гарніром до м'ясних і рибних страв. Овочі можна варіювати за своїм смаком, якийсь продукт можна зовсім прибрати, а що, навпаки, додати.
Інгредієнти:
довгий рис – 400 г;
бульйон грибний – 400 мл;
помідори – 250 г;
цибуля – 3 шт.;
квасоля стручкова – 150 г;
солодкий перець – 2 шт.;
петрушка – 30 г;
сіль, перець;
масло – 4 ст. ложки;
часник – 2 зубчики.
Приготування
В каструлю для мікрохвильовки наливають масло, викладають подрібнену цибулю і часник і при максимальній потужності готують 2 хвилини.
Додають рис, вливають бульйон і в тому ж режимі готують ще 6 хвилин.
Помідори очистити від шкірки, перець очистити від плодоніжок і нарізають овочі кубиками.
Стручкову квасолю миють, чистять від волокон і ріжуть невеликими шматочками.
Помістити овочі в каструлю і при повній потужності готують 2-3 хвилини.
Ємність накривають кришкою, зменшують потужність до середньої і готують 15 хвилин.
Готовий рис на грибному бульйоні в мікрохвильовці посипають зеленню петрушки й подають.
Приготування рису в мікрохвильовці перетворює готування на справжнє задоволення, адже при мінімальних витратах часу можна отримати дуже смачне блюдо для всієї родини. Ласощі з даного рецепту швидше нагадує м'ясну запіканку, воно виходить дуже апетитним і неймовірно ситним. Рис тут краще використовувати круглозернистий.
Інгредієнти:
фарш 250 г;
круглий рис – 120 г;
вода – 180 г;
молоко – 60 мл;
яйце – 1 шт.;
сіль – 1 ч. ложка;
спеції;
масло.
Приготування
Змішують фарш з рисом, вбивають яйце, вливають молоко, воду, додають зелень, сіль і спеції.
Ретельно розмішують і поміщають масу у форму.
При максимальній потужності готують рис в мікрохвильовій печі 20 хвилин.
Бурий рис – це не екзотична крупа, а звичний всім рис без обробки, з нього попередньо не зчищають оболонку, яка і надає крупі бурий колір. Як зварити рис у мікрохвильовій печі, щоб він вийшов смачним і зберіг максимум корисних речовин, можна дізнатися з рецепту, представленого далі.
Інгредієнти:
бурий рис – 1 склянка;
окріп – 580 мл;
сіль, олія.
Приготування
Рис висипають у каструлю для мікрохвильовки, солять, заливають окропом і відразу відправляють в мікрохвильовку.
При максимальній потужності готують 17 хвилин.
Додають масло і, накривши посудину, залишають смачний рис в мікрохвильовці ще на 5 хвилин.
Як зварити рис у мікрохвильовці?
Багато використовують мікрохвильовку виключно для розморожування та нагріву їжі, не знаючи, що в ній можна готувати повноцінні апетитні страви. Мікрохвильова піч має свої особливості, а тому для приготування в ній страв потрібно володіти деякими знаннями.
Розсипчастий рис в мікрохвильовці – рецепт
Розсипчастий рис в мікрохвильовці готується дуже легко і просто. При цьому важливо, що він завжди виходить таким як треба: зернятка не склеюються між собою, при цьому рис виходить не сухим, а в міру вологим і ніжним. В процесі приготування в мікрохвильовці крупу потрібно 2-3 рази акуратно перемішати.
Інгредієнти:
Приготування
Рисова каша в мікрохвильовці на воді
Рисова каша в мікрохвильовці – відмінний приклад швидкого, бесхлопотного і смачного сніданку. Густину і в'язкість вихідного продукту можна регулювати по своєму смаку. Якщо використовувати пропорцію 1:25 як в цьому рецепті, то каша вийде швидше крутий. Якщо потрібно, щоб страва вийшло більше рідким, води можна влити 3 склянки.
Інгредієнти:
Приготування
Рисова каша в мікрохвильовці на молоці
Молочна рисова каша в мікрохвильовці виходить особливо смачною. Суть рецепта полягає в тому, що спочатку за допомогою приладу варять звичайну кашу на воді, а потім вже вливають в неї молоко. Краще, якщо воно буде вже кип'яченим і гарячим. За бажанням в страву можна додавати сухофрукти, цукор або мед за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Рисовий пудинг в мікрохвильовці
Пудинг з рису мікрохвильовці – це дуже ситний, корисний і апетитний десерт. Він дуже схожий на молочну рисову кашу, але за рахунок додавання додаткових компонентів і приготування в мікрохвильовій печі каша перетворюється на ласощі. Пудинг виходить ніжним, повітряним і пористим.
Інгредієнти:
Приготування
Рисова запіканка в мікрохвильовці – рецепт
Рисова запіканка в мікрохвильовці з додаванням яблук – це їжа, яка подобається всім, навіть дітям, яких так складно часом нагодувати корисної кашею. Фрукти надають запіканці особливий смак і соковитість. Поряд з яблуками можна використовувати груші та інші фрукти. У рецепті вказано, що рис і яблука укладають шарами, але можна дані компоненти і перемішати.
Інгредієнти:
Приготування
Повітряний рис в мікрохвильовці – рецепт
Повітряний рис в мікрохвильовці перетвориться на десерт, якщо приготувати його з додаванням вершкового масла і зефирных цукерок. За бажанням в готову масу з перерахованих компонентів можна додати родзинки, шматочки кураги і горіхи. Після цього масу потрібно ретельно і швидко вимісити і залишити для застигання.
Інгредієнти:
Приготування
Рис в горщиках в мікрохвильовці
Ароматні страви в горщиках готують не тільки в духовці. Рис в горщику в мікрохвильовці теж виходить надзвичайно смачною. В даному випадку представлений пісний варіант страви, коли крупу готують упереміш з грибами і овочами. В рецепті використовують сухі гриби, але свіжі та заморожені теж відмінно підійдуть.
Інгредієнти:
Приготування
Рис з овочами в мікрохвильовці – рецепт
Рис з овочами в мікрохвильовці на грибному бульйоні – блюдо, яке і доповнювати більше ні чим не потрібно, адже воно і так неймовірно смачне. Таке ласощі може бути самостійною стравою, а може бути гарніром до м'ясних і рибних страв. Овочі можна варіювати за своїм смаком, якийсь продукт можна зовсім прибрати, а що, навпаки, додати.
Інгредієнти:
Приготування
Рис з фаршем мікрохвильовці
Приготування рису в мікрохвильовці перетворює готування на справжнє задоволення, адже при мінімальних витратах часу можна отримати дуже смачне блюдо для всієї родини. Ласощі з даного рецепту швидше нагадує м'ясну запіканку, воно виходить дуже апетитним і неймовірно ситним. Рис тут краще використовувати круглозернистий.
Інгредієнти:
Приготування
Бурий рис в мікрохвильовці
Бурий рис – це не екзотична крупа, а звичний всім рис без обробки, з нього попередньо не зчищають оболонку, яка і надає крупі бурий колір. Як зварити рис у мікрохвильовій печі, щоб він вийшов смачним і зберіг максимум корисних речовин, можна дізнатися з рецепту, представленого далі.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Гречана каша на молоці в мультиварці - користь і шкода страви та рецепти приготування для дитини з гарбузом або бананом
Гречана каша на молоці в мультиварці - прекрасний приклад правильного, апетитного і поживного сніданку або вечері. Щоб внести в знайому та улюблену
Картопляні чіпси в мікрохвильовці
Улюблені багатьма снеки можна готувати вдома, використовуючи доступні компоненти і звичну кухонну техніку. Наприклад, дотримуючись нескладних правил,
Рис в мікрохвильовці
Виявляється, в мікрохвильовці можна не тільки розігрівати готову їжу і напівфабрикати, але і творити справжні кулінарні шедеври! У цьому матеріалі ми
Гречка в мікрохвильовці
Готувати гречку в мікрохвильовій печі найпростіше, оскільки така каша в готовому вигляді залишається розсипчастою, при правильних пропорціях води не
Каша в мікрохвильовці
Мікрохвильовка вже давно є універсальною помічницею будь-якої господині. У ній можна не тільки розморожувати, розігрівати, але і готувати різні
Пудинг в мікрохвильовці
Пудинг - це смачний англійський десерт, але на наших столах він зустрічається не часто. І ми вирішили виправити це упущення і приготувати чудове