Майонезний соус
Соуси на майонезній основі завжди користувалися надзвичайною популярністю і у зв'язку з цим, звичайно ж, зростала їх кількість рецептів і різноманітність інгредієнтів, що додаються до майонез для додання йому нових ноток і смаків. Три описаних нижче соусу готуються на основі цього популярного продукту, але всі вони абсолютно різні.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.;
сметана – 350 р.;
масло рослинне – 250 мл;
лимонний сік – 15 г;
гірчиця готова – 5 г;
мелений чорний перець;
кріп;
цукор;
сіль.
Приготування
Для гарного соусу краще зробити майонез самостійно, тому приготування буде складатися з двох етапів.
У звичайну пів-літрову банку влийте яйце, покладіть гірчицю, сіль і цукор. Після опустіть у банку занурювальний блендер і перемішайте все на малих обертах, потім вливайте тонкою цівкою масло і на максимальній швидкості збивайте. Блендер краще опустити на дно банки, а потім як можна повільніше піднімати вгору. У вже збитий практично готовий майонез влийте лимонний сік і ще раз все вимісіть на максимальній швидкості блендера.
Одним із запорук успіху при приготуванні домашнього майонезу є температура інгредієнтів, яйце і масло повинні бути кімнатної температури.
Потім, після приготування майонезу, змішайте його зі сметаною з допомогою звичайної вилки, при необхідності досипте сіль і перець, всипте дрібно нарізаний кріп і знову вимісіть, але вже за допомогою міксера або віночка, щоб соус став більш повітряним.
Інгредієнти:
майонез домашній – 100 г;
лимонний сік – 5 г;
часник – 4 зубки;
мелений чорний перець;
петрушка – 1/4 пучка;
сіль.
Приготування
Очищений часник з ретельно віддаленої плівкою пропустіть через прес, всипте до нього пару щіпок солі і добре вимісіть, після чого з'єднайте з майонезом. В отриману масу всипте нарубану петрушку, перець і влийте сік, потім знову все добре вимішайте. Для додання соусу пишноти і вершкового смаку, можна додати не більше 1 столової ложки сметани і попрацювати віночком.
Інгредієнти:
майонез домашній – 30 г;
вода – 20 г;
гірчиця – 25 г;
цукор – 25 р.
Приготування
Змішайте цукор з водою і поставте суміш на нагрів, після закипання протримається на плиті від 70 до 90 секунд. Після чого перелийте в інший посуд і чекайте повного охолодження, потім приєднайте до сиропу гірчицю і ретельно вимісіть віночком. Після отримання однорідної маси, додайте майонез і знову повторіть роботу віночком.
Як приготувати сметанно-майонезний соус - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для гарного соусу краще зробити майонез самостійно, тому приготування буде складатися з двох етапів.
У звичайну пів-літрову банку влийте яйце, покладіть гірчицю, сіль і цукор. Після опустіть у банку занурювальний блендер і перемішайте все на малих обертах, потім вливайте тонкою цівкою масло і на максимальній швидкості збивайте. Блендер краще опустити на дно банки, а потім як можна повільніше піднімати вгору. У вже збитий практично готовий майонез влийте лимонний сік і ще раз все вимісіть на максимальній швидкості блендера.
Одним із запорук успіху при приготуванні домашнього майонезу є температура інгредієнтів, яйце і масло повинні бути кімнатної температури.
Потім, після приготування майонезу, змішайте його зі сметаною з допомогою звичайної вилки, при необхідності досипте сіль і перець, всипте дрібно нарізаний кріп і знову вимісіть, але вже за допомогою міксера або віночка, щоб соус став більш повітряним.
Майонезно-часниковий соус
Інгредієнти:
Приготування
Очищений часник з ретельно віддаленої плівкою пропустіть через прес, всипте до нього пару щіпок солі і добре вимісіть, після чого з'єднайте з майонезом. В отриману масу всипте нарубану петрушку, перець і влийте сік, потім знову все добре вимішайте. Для додання соусу пишноти і вершкового смаку, можна додати не більше 1 столової ложки сметани і попрацювати віночком.
Гірчично-майонезний соус
Інгредієнти:
Приготування
Змішайте цукор з водою і поставте суміш на нагрів, після закипання протримається на плиті від 70 до 90 секунд. Після чого перелийте в інший посуд і чекайте повного охолодження, потім приєднайте до сиропу гірчицю і ретельно вимісіть віночком. Після отримання однорідної маси, додайте майонез і знову повторіть роботу віночком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус для шаурми в домашніх умовах
Улюблений варіант вуличного фаст-фуду - шаурма. Багато хто вже давно пристосувалися готувати закуску будинку і знають, що головним вкусообразующим
Соус для шаверми
Шаверма, по суті - звичайний рулет з тонкого лаваша з м'ясною, овочевою начинкою. А неповторним її смак робить, звичайно ж, соус. Далі описані різні
Часниковий соус з майонезом - рецепт
Кращий спосіб доповнити будь-яку страву - це додати ароматний соус. Пропонуємо рецепт пікантного, смачного і дуже універсального часникового соусу,
Домашній майонез без яєць
Без майонезу неможливо уявити приготування жодного салату, так і в інших стравах він використовується досить широко. І сьогодні ми з вами поговоримо
Домашній майонез в блендері - рецепт
Майонез - це універсальний і всіма улюблений соус, яким заправляють практично всі салати. Звичайно ж, його можна купити в магазині, але чи він буде
Соус з майонезу
Соус надає будь-якій страві особливий смак і вишуканий аромат. Без нього не обходиться практично жодне друге блюдо. У нашій статті ми зібрали