Соуси на майонезній основі завжди користувалися надзвичайною популярністю і у зв'язку з цим, звичайно ж, зростала їх кількість рецептів і різноманітність інгредієнтів, що додаються до майонез для додання йому нових ноток і смаків. Три описаних нижче соусу готуються на основі цього популярного продукту, але всі вони абсолютно різні.
Як приготувати сметанно-майонезний соус - рецепт
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; сметана – 350 р.; масло рослинне – 250 мл; лимонний сік – 15 г; гірчиця готова – 5 г; мелений чорний перець; кріп; цукор; сіль. Приготування Для гарного соусу краще зробити майонез самостійно, тому приготування буде складатися з двох етапів.
У звичайну пів-літрову банку влийте яйце, покладіть гірчицю, сіль і цукор. Після опустіть у банку занурювальний блендер і перемішайте все на малих обертах, потім вливайте тонкою цівкою масло і на максимальній швидкості збивайте. Блендер краще опустити на дно банки, а потім як можна повільніше піднімати вгору. У вже збитий практично готовий майонез влийте лимонний сік і ще раз все вимісіть на максимальній швидкості блендера.
Одним із запорук успіху при приготуванні домашнього майонезу є температура інгредієнтів, яйце і масло повинні бути кімнатної температури.
Потім, після приготування майонезу, змішайте його зі сметаною з допомогою звичайної вилки, при необхідності досипте сіль і перець, всипте дрібно нарізаний кріп і знову вимісіть, але вже за допомогою міксера або віночка, щоб соус став більш повітряним.
Майонезно-часниковий соус
Інгредієнти: майонез домашній – 100 г; лимонний сік – 5 г; часник – 4 зубки; мелений чорний перець; петрушка – 1/4 пучка; сіль. Приготування Очищений часник з ретельно віддаленої плівкою пропустіть через прес, всипте до нього пару щіпок солі і добре вимісіть, після чого з'єднайте з майонезом. В отриману масу всипте нарубану петрушку, перець і влийте сік, потім знову все добре вимішайте. Для додання соусу пишноти і вершкового смаку, можна додати не більше 1 столової ложки сметани і попрацювати віночком.
Гірчично-майонезний соус
Інгредієнти: майонез домашній – 30 г; вода – 20 г; гірчиця – 25 г; цукор – 25 р. Приготування Змішайте цукор з водою і поставте суміш на нагрів, після закипання протримається на плиті від 70 до 90 секунд. Після чого перелийте в інший посуд і чекайте повного охолодження, потім приєднайте до сиропу гірчицю і ретельно вимісіть віночком. Після отримання однорідної маси, додайте майонез і знову повторіть роботу віночком.