Як зварити кукурудзяну кашу?
Кукурудза – відома агрикультура, її зерна – один з найбільш корисних для харчування продуктів. Із стиглих зерен кукурудзи, роблять тонкотертую борошно, а також крупу середнього і крупного помелу.
З крупи можна зварити кукурудзяну кашу, розповімо, як зробити це швидко, смачно і правильно.
Відразу усвідомимо: крупа середнього помелу вариться швидше, ніж крупа грубого помелу.
Інгредієнти:
крупа кукурудзяна великого або середнього помелу – 2 склянки;
вода – 4-5 склянок;
сіль – 2 щіпки;
масло вершкове – 50 г.
Приготування
Якщо крупа середнього помелу треба попередньо змастити підігрітий казан шматочком сала або маслом, щоб каша в процесі приготування не чіплялася.
Закладаємо в казан потрібну кількість крупи і заливаємо окропом. Трохи присаливаем і варимо, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою на малому вогні. По досягненні середньої густоти і разваренности (пробуємо на смак ложкою) додаємо масло. При необхідності можна долити в варящуюся кашу води.
До кукурудзяної каші добре подати гострі томатні, пряні вершкові або сметанні соуси, піджарки і підливи, ропні сир (бринзу), сир, розтоплене сало зі шкварками, свіжі овочі або соління, страви з м'яса і/або риби, домашні ковбаски. Хліб до кукурудзяної каші звичайно не подають.
Тепер розповімо, як правильно зварити кукурудзяну кашу на молоці.
Кукурудзяна каша на молоці
Інгредієнти:
крупа кукурудзяна середнього помелу – 2 склянки;
вода – 2 склянки;
молоко – 3 склянки;
масло вершкове або вершки – 50 г;
сіль.
Приготування
У змащений салом казан засипаємо крупу і заливаємо киплячу воду. Підсолюємо і варимо до початку запустеванія, після чого вливаємо молоко і масло (або вершки) і доводимо на мінімальному вогні.
До кукурудзяної каші, звареної на молоці, підійде вершково-грибна підлива.
Гриби і цибулю поросяти, ягняти трохи спассеруем на маслі в сковороді або в сотейнику і протушкуйте протягом 15 хвилин. Додаємо вершки (або сметану), спеції, часник і рубану зелень. Подаємо кукурудзяну кашу з такою підливою – дуже ситно і смачно.
Нетривіальний рецепт дуже смачної і корисної пряної кукурудзяної каші з гарбузом і авокадо і сухофруктами, представлений нижче.
Незвичайна кукурудзяна каша - рецепт
Інгредієнти:
кукурудзяна крупа – 2 склянки;
вода – 3-4 склянки;
родзинки – 3 ст. ложки;
курага – 8 шт.;
чорнослив – 8 шт.;
Для соусу:
гарбуз – 200 г;
вершки молочні рідкі – 200 мл;
авокадо – 1 шт.;
часник – 2 зубчики;
пекучий червоний перець;
мед квітковий натуральний – 2 ст. ложки;
мелені спеції (мускатний горіх, шафран, гвоздика);
вино Мартіні біле або Мадера – 3 ст. ложки.
Приготування
Сухофрукти (без кісточок) запарюємо в окропі хвилин на 15. Потім воду зливаємо.
Очищену гарбуз нарізаємо шматочками, також і плід авокадо, додаємо часник і доводимо до стану пюре блендером. Вливаємо в цю суміш вершки, вино, мед, приправляємо пекучим червоним перцем та іншими спеціями.
Крупу заливаємо окропом і варимо кашу до середнього загусання, додаємо пропарені сухофрукти і пряний вершковий соус. Накриваємо казан, вимикаємо вогонь і закутуємо казан рушником. До такої каші добре подати гарячий шоколад, какао або мате.
З крупи можна зварити кукурудзяну кашу, розповімо, як зробити це швидко, смачно і правильно.
Відразу усвідомимо: крупа середнього помелу вариться швидше, ніж крупа грубого помелу.
Як правильно зварити кукурудзяну кашу на воді?
Інгредієнти:
Приготування
Якщо крупа середнього помелу треба попередньо змастити підігрітий казан шматочком сала або маслом, щоб каша в процесі приготування не чіплялася.
Закладаємо в казан потрібну кількість крупи і заливаємо окропом. Трохи присаливаем і варимо, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою на малому вогні. По досягненні середньої густоти і разваренности (пробуємо на смак ложкою) додаємо масло. При необхідності можна долити в варящуюся кашу води.
До кукурудзяної каші добре подати гострі томатні, пряні вершкові або сметанні соуси, піджарки і підливи, ропні сир (бринзу), сир, розтоплене сало зі шкварками, свіжі овочі або соління, страви з м'яса і/або риби, домашні ковбаски. Хліб до кукурудзяної каші звичайно не подають.
Тепер розповімо, як правильно зварити кукурудзяну кашу на молоці.
Кукурудзяна каша на молоці
Інгредієнти:
Приготування
У змащений салом казан засипаємо крупу і заливаємо киплячу воду. Підсолюємо і варимо до початку запустеванія, після чого вливаємо молоко і масло (або вершки) і доводимо на мінімальному вогні.
До кукурудзяної каші, звареної на молоці, підійде вершково-грибна підлива.
Гриби і цибулю поросяти, ягняти трохи спассеруем на маслі в сковороді або в сотейнику і протушкуйте протягом 15 хвилин. Додаємо вершки (або сметану), спеції, часник і рубану зелень. Подаємо кукурудзяну кашу з такою підливою – дуже ситно і смачно.
Нетривіальний рецепт дуже смачної і корисної пряної кукурудзяної каші з гарбузом і авокадо і сухофруктами, представлений нижче.
Незвичайна кукурудзяна каша - рецепт
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Сухофрукти (без кісточок) запарюємо в окропі хвилин на 15. Потім воду зливаємо.
Очищену гарбуз нарізаємо шматочками, також і плід авокадо, додаємо часник і доводимо до стану пюре блендером. Вливаємо в цю суміш вершки, вино, мед, приправляємо пекучим червоним перцем та іншими спеціями.
Крупу заливаємо окропом і варимо кашу до середнього загусання, додаємо пропарені сухофрукти і пряний вершковий соус. Накриваємо казан, вимикаємо вогонь і закутуємо казан рушником. До такої каші добре подати гарячий шоколад, какао або мате.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити кукурудзяну кашу на воді?
Напевно кожен впорається з приготуванням кукурудзяної каші на воді. Однак, скориставшись запропонованими далі рецептами, можна зробити неймовірно
Кукурудзяна каша - рецепт
Проста кукурудзяна каша - це досить нудно, та й не всім подобається. І, куди цікавіше вийде блюдо, якщо доповнити його новими, ароматними і неодмінно
Кукурудзяна каша на молоці
Кукурудзяна каша повна корисних речовин, які так необхідні кожній людині. Саме тому її рекомендують готувати на сніданок - адже тоді організм отримує
Кукурудзяна каша на воді
Кукурудзяну кашу готують не тільки на молоці, але і на воді. Так-так, ви не помилилися. Більш того, приготована таким чином, вона виходить дуже
Кукурудзяна каша для дітей
Кукурудзяна крупа - недорогий продукт. Але звичайна каша, приготовлена з неї не завжди подобається дітям. Пропонуємо вам кілька цікавих і простих
Кукурудзяна каша в мультиварці
Приготувати кукурудзяну кашу дуже просто, адже для цього можна скористатися таким приладом як мультиварка. Звичайно, різні моделі мають різні