Вернуться назад Распечатать

Як зварити кукурудзяну кашу?

Як зварити кукурудзяну кашу?
Кукурудза – відома агрикультура, її зерна – один з найбільш корисних для харчування продуктів. Із стиглих зерен кукурудзи, роблять тонкотертую борошно, а також крупу середнього і крупного помелу.
З крупи можна зварити кукурудзяну кашу, розповімо, як зробити це швидко, смачно і правильно.
Відразу усвідомимо: крупа середнього помелу вариться швидше, ніж крупа грубого помелу.

Як правильно зварити кукурудзяну кашу на воді?


Інгредієнти:

  • крупа кукурудзяна великого або середнього помелу – 2 склянки;

  • вода – 4-5 склянок;

  • сіль – 2 щіпки;

  • масло вершкове – 50 г.


  • Приготування
    Якщо крупа середнього помелу треба попередньо змастити підігрітий казан шматочком сала або маслом, щоб каша в процесі приготування не чіплялася.
    Закладаємо в казан потрібну кількість крупи і заливаємо окропом. Трохи присаливаем і варимо, періодично перемішуючи дерев'яною лопаткою на малому вогні. По досягненні середньої густоти і разваренности (пробуємо на смак ложкою) додаємо масло. При необхідності можна долити в варящуюся кашу води.
    До кукурудзяної каші добре подати гострі томатні, пряні вершкові або сметанні соуси, піджарки і підливи, ропні сир (бринзу), сир, розтоплене сало зі шкварками, свіжі овочі або соління, страви з м'яса і/або риби, домашні ковбаски. Хліб до кукурудзяної каші звичайно не подають.
    Тепер розповімо, як правильно зварити кукурудзяну кашу на молоці.
    Кукурудзяна каша на молоці
    Інгредієнти:

  • крупа кукурудзяна середнього помелу – 2 склянки;

  • вода – 2 склянки;

  • молоко – 3 склянки;

  • масло вершкове або вершки – 50 г;

  • сіль.


  • Приготування
    У змащений салом казан засипаємо крупу і заливаємо киплячу воду. Підсолюємо і варимо до початку запустеванія, після чого вливаємо молоко і масло (або вершки) і доводимо на мінімальному вогні.
    До кукурудзяної каші, звареної на молоці, підійде вершково-грибна підлива.
    Гриби і цибулю поросяти, ягняти трохи спассеруем на маслі в сковороді або в сотейнику і протушкуйте протягом 15 хвилин. Додаємо вершки (або сметану), спеції, часник і рубану зелень. Подаємо кукурудзяну кашу з такою підливою – дуже ситно і смачно.
    Нетривіальний рецепт дуже смачної і корисної пряної кукурудзяної каші з гарбузом і авокадо і сухофруктами, представлений нижче.
    Незвичайна кукурудзяна каша - рецепт
    Інгредієнти:

  • кукурудзяна крупа – 2 склянки;

  • вода – 3-4 склянки;

  • родзинки – 3 ст. ложки;

  • курага – 8 шт.;

  • чорнослив – 8 шт.;


  • Для соусу:

  • гарбуз – 200 г;

  • вершки молочні рідкі – 200 мл;

  • авокадо – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • пекучий червоний перець;

  • мед квітковий натуральний – 2 ст. ложки;

  • мелені спеції (мускатний горіх, шафран, гвоздика);

  • вино Мартіні біле або Мадера – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Сухофрукти (без кісточок) запарюємо в
    Як зварити кукурудзяну кашу?
    окропі хвилин на 15. Потім воду зливаємо.
    Очищену гарбуз нарізаємо шматочками, також і плід авокадо, додаємо часник і доводимо до стану пюре блендером. Вливаємо в цю суміш вершки, вино, мед, приправляємо пекучим червоним перцем та іншими спеціями.
    Крупу заливаємо окропом і варимо кашу до середнього загусання, додаємо пропарені сухофрукти і пряний вершковий соус. Накриваємо казан, вимикаємо вогонь і закутуємо казан рушником. До такої каші добре подати гарячий шоколад, какао або мате.