Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Йогуртовий крем для торта

Йогуртовий крем для торта

5-07-2015, 22:00
1 403
Йогуртовий крем для торта
У створенні різних тортів , тістечок, інших кондитерських виробів і десертів часто використовують різні креми.
У цій статті розповімо про приготування йогуртових кремів.
Переваги йогуртів
Як відомо, йогурт – це кремоподібної кисломолочний продукт з підвищеним вмістом сухих знежирених речовин молока, вироблений з використанням спеціальної закваски (болгарська молочнокисла паличка + термофільні молочні стрептококи).
Абсолютно зрозуміло, що класичні несолодкі йогурти – продукти значно корисніші, ніж, наприклад, натуральне вершкове масло або навіть натуральні вершки (тобто, продукти, на основі яких часто роблять різні кондитерські креми).
Жирність йогурту може становити від 01 до 95% (для порівняння, жирність вершків може становити від 10 до 35%, жирність масла – від 50 до 825 %). Це означає, що в йогуртах значно менше речовин, здатних утворювати в організмі людини «поганий» холестерин.
Таким чином, вибір йогурту в якості основи для крему стає більш ніж очевидним. Кондитерські вироби з йогуртовыми кремами можна їсти навіть намагається стрункішати і діабетикам (звичайно ж, в розумних кількостях).
Розповімо, як і які йогуртові креми можна приготувати.
Для приготування кремів все ж краще всього використовувати йогурти середньої або більш високої жирності – вони корисніше всього, досить густі і пластичні, втім, це питання індивідуальних переваг. Важливий момент: хочете залишатися стрункими – менше цукру.

Йогуртовий крем з какао


Інгредієнти:

  • йогурт густий – 200-400 г;

  • какао-порошок – 1-2 ст. ложки;

  • пудра цукрова – 1-3 ст. ложки;

  • ром (краще темний або золотистий) або коньяк, бренді плодове, шоколадний лікер – 2 ч. ложки;

  • ваніль або кориця, тільки не разом.


  • Приготування
    Спочатку ретельно перемішаємо сухе какао-порошок з цукровою пудрою так, щоб не було грудочок. Додамо ваніль або корицю, потім – йогурт і ром. Все дуже ретельно перемішати. Крем готовий. Можна додати в цей крем теплий розплавлений чорний шоколад (з готової плитки), а також жовтки сирого перепелиного яйця (курячі яйця не варто використовувати сирими щоб уникнути інфікування сальмонельоз).
    Замість суміші какао-порошку з цукром можна використовувати порошок кероб, густі насичені фруктові сиропи, екстраговані загущені фруктові соки та соки-пюре. Креми, приготовані за такою рецептурою, не будуть тримати форму і застигати (тобто, ними можна декорувати торти), але вони дуже гарні для просочення коржів і бісквітів. Густоту крему можна регулювати додаванням густого розчину крохмалю (у невеликих кількостях).

    Йогуртовий крем з желатином


    Щоб йогуртовий крем застигав, приготуємо його з желатином.
    У виборі інгредієнтів слідуємо попереднім рецептом (див. вище), але ще нам треба буде розчинити в невеликій кількості теплої води 15-30 г желатину, додати в крем і ретельно перемішати. Желатин можна замінити агар-агаром (що важливо для вегетаріанців і тих, хто поститься), агар -
    Йогуртовий крем для торта
    агару потрібно брати в три рази більше ніж желатину.
    Щоб приготувати сирно-йогуртовий крем, до базового рецепту додаємо 150-200 г протертого через сито сиру. Якщо виходить занадто густо, можна розбавити крем невеликою кількістю рідких вершків або молока. А взагалі, для приготування кремів з таким типом консистенції і смакових відтінків, можна використовувати грецький або ісландська йогурти. Ці продукти самі по собі схожі на крем.
    Можна готувати і сметанно-йогуртові креми для тортів. Сметану краще використовувати густу, не менше 15% жирності. Оскільки зі сметаною крем може виходити досить рідким, додаємо желатин або агар-агар.
    Зрозуміло, можна готувати йогуртові креми з додаванням і сметани, сиру – ці продукти чудово поєднуються.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Чим можна замінити агар-агар?
    Чим можна замінити агар-агар?
    Агар-агар відомий, як інгредієнт, що сприяють загустінню, завдяки желюючою властивостями. Ця стаття розповість про те, чим можна замінити агар-агар в
    Сметанний крем - рецепт
    Сметанний крем - рецепт
    Щоб приготувати сметанний крем, який стане прикрасою будь-якого торта і додасть йому незвичайний смак, не потрібно бути професійним кондитером.
    Шоколадний заварний крем
    Шоколадний заварний крем
    Для промазування зверху або всередині різних кондитерський виробів, у тому числі тортів і тістечок використовують різні креми. І сьогодні ми
    Полуничний крем
    Полуничний крем
    Полуниця - смачна ягода, в якій міститься безліч корисних речовин. З неї можна зробити безліч цікавих десертів. І зараз ми вам розповімо, як
    Сметанно-шоколадний крем
    Сметанно-шоколадний крем
    Креми служать наповнювачами для різних кондитерських виробів: тортів, тістечок, еклерів, булочок і т. д. Варіантів створення кремів дуже багато. І
    Сирно-йогуртовий крем
    Сирно-йогуртовий крем
    З натурального сиру і живого йогурту можна готувати смачні і корисні креми для промазування тортів, бісквітів, тістечок. І зараз ми вам підкажемо