Як зробити арахісову пасту в домашніх умовах?
Багато чули або бачили в американських фільмах такий продукт, як арахісова паста, яку так смачно намазують на хліб і різні млинці-оладки. А що ж ще можна зробити з арахісової пасти? Крім того, що нею можна мазати будь-які хлібобулочні вироби, також пасту кладуть начинку для випічки, використовують в різних десертах і цукерках, а також додають у соуси і м'ясні страви. Розповімо, як зробити арахісову пасту в домашніх умовах, це досить неважко, але не обійтися без блендера, більш докладно ми викладемо технологію на прикладі рецептів.
Для домашньої пасти краще взяти сирий арахіс і приготувати його самостійно. Як підсолоджувач краще звичайно використовувати мед, ну або в крайньому випадку цукрову пудру, т. к. цукор погано розчиняється і в результаті олія вийде з крупинками, а не гладке і однорідне.
Інгредієнти:
арахіс сирий – 340 г;
мед – 30 мл;
олія рафінована – 15 мл;
сіль – 5 р.
Приготування
Арахіс добре промиваємо і бланшируем в окропі буквально пару хвилин, а потім промиваємо холодною водою. Така обробка з перепадом температур дуже полегшить нам процес лущення та подрібнення. Після промивання розкладаємо на деко з пергаментом і ставимо в духовку на 10 хвилин, іноді перемішуємо. Після того як горіхи охололи висипаємо в миску і накриваємо іншої підходящої по діаметру і дуже активно трясемо, при цьому лушпиння добре відділяється від ядер. Потім достатньо буде тільки просіяти через велике сито. Засипаємо арахіс в блендер і починаємо перемелювати, спочатку вийде крихта, потім, борошно, потім маса почне збиратися в грудку і тільки через 15-20 хвилин горіхи почнуть віддавати масло і вийде однорідна паста. Процес цей нешвидкий, тому блендеру час від часу потрібно давати охолонути, а перемішувати масу і зчищати зі стінок.
Додаємо масло, бажано не ароматне або арахісове, мед не яскраво вираженого смаку і дрібну сіль. Ще раз перемішуємо і складаємо в баночку для зберігання.
Цей рецепт розрахований на приготування пасти з неочищеного, але обсмаженого арахісу. При цьому шкурки додадуть кінцевого продукту не тільки красиві коричневий колір, але і наситять клітковиною, яка допомагає білкової їжі краще засвоюватися.
Інгредієнти:
олія арахісова – 30 мл;
мед – 40 мл;
арахіс – 300 г;
сіль – 5 р;
какао – 10 р.
Приготування
Арахіс моєму і обсмажуємо на сковороді або в духовці до золотистого кольору, але варто пам'ятати, що у нього велика теплоємність, тому перестати його потрібно готувати вже тоді, коли він тільки почав золотитися, далі він сам дійде. Засипаємо горіхи в блендер і подрібнюємо 15-20 хвилин, в залежності від потужності бленедера, не забуваючи перемішувати і давати приладу відпочивати. Щоб полегшити процес перемелювання можна масло і сіль додати спочатку і в процесі чашу блендера нахиляти в різні боки. В кінці додаємо какао і мед і, якщо паста вийшла занадто щільною можна ще трохи розбавити маслом.
Як самому зробити арахісову пасту?
Для домашньої пасти краще взяти сирий арахіс і приготувати його самостійно. Як підсолоджувач краще звичайно використовувати мед, ну або в крайньому випадку цукрову пудру, т. к. цукор погано розчиняється і в результаті олія вийде з крупинками, а не гладке і однорідне.
Інгредієнти:
Приготування
Арахіс добре промиваємо і бланшируем в окропі буквально пару хвилин, а потім промиваємо холодною водою. Така обробка з перепадом температур дуже полегшить нам процес лущення та подрібнення. Після промивання розкладаємо на деко з пергаментом і ставимо в духовку на 10 хвилин, іноді перемішуємо. Після того як горіхи охололи висипаємо в миску і накриваємо іншої підходящої по діаметру і дуже активно трясемо, при цьому лушпиння добре відділяється від ядер. Потім достатньо буде тільки просіяти через велике сито. Засипаємо арахіс в блендер і починаємо перемелювати, спочатку вийде крихта, потім, борошно, потім маса почне збиратися в грудку і тільки через 15-20 хвилин горіхи почнуть віддавати масло і вийде однорідна паста. Процес цей нешвидкий, тому блендеру час від часу потрібно давати охолонути, а перемішувати масу і зчищати зі стінок.
Додаємо масло, бажано не ароматне або арахісове, мед не яскраво вираженого смаку і дрібну сіль. Ще раз перемішуємо і складаємо в баночку для зберігання.
Як зробити шоколадну арахісову пасту будинку?
Цей рецепт розрахований на приготування пасти з неочищеного, але обсмаженого арахісу. При цьому шкурки додадуть кінцевого продукту не тільки красиві коричневий колір, але і наситять клітковиною, яка допомагає білкової їжі краще засвоюватися.
Інгредієнти:
Приготування
Арахіс моєму і обсмажуємо на сковороді або в духовці до золотистого кольору, але варто пам'ятати, що у нього велика теплоємність, тому перестати його потрібно готувати вже тоді, коли він тільки почав золотитися, далі він сам дійде. Засипаємо горіхи в блендер і подрібнюємо 15-20 хвилин, в залежності від потужності бленедера, не забуваючи перемішувати і давати приладу відпочивати. Щоб полегшити процес перемелювання можна масло і сіль додати спочатку і в процесі чашу блендера нахиляти в різні боки. В кінці додаємо какао і мед і, якщо паста вийшла занадто щільною можна ще трохи розбавити маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Арахісова паста в домашніх умовах
Сьогодні досить популярний продукт - арахісову пасту, пропонуємо зробити власноруч. У процесі її виготовлення немає нічого складного, але в
Арахісове масло в домашніх умовах
Базовий рецепт арахісового масла не передбачає наявності будь-яких добавок, лише сам арахіс і трохи солі, щоб відтінити його смак. До того ж можна
Як зробити арахісову пасту?
Чудове, з незвичайним смаком ласощі можна зробити власноруч. Запасають арахісом, діставайте блендер і негайно приступайте до створення дивно смачної
Шоколадна паста «Нутелла» в домашніх умовах
Дивно смачне частування можна легко створити вдома з абсолютно неабияких компонентів. Щоб не бігти в магазин за заповітної баночкою не дуже корисною
Арахісова халва
Халва з арахісу - не тільки смачне ласощі, улюблене ласунами, але ще і дуже корисний! Арахіс володіє безліччю корисних властивостей, які позитивно
Горіхова паста
Горіхова паста - смачна солодка закуска, яку можна просто намазати на хліб, або використовувати в якості начинки для млинців та іншої випічки. А як