Як зробити нутеллу в домашніх умовах?
Приєднатися до числа любителів домашніх солодощів і випробувати шоколадну пасту можна, скориставшись рецептами нашого матеріалу. Нижче ми детально розберемося з тим, як зробити нутеллу в домашніх умовах за різними рецептами.
Одним з відмінностей домашнього продукту від магазинного є його неоднорідність. Так як в основі нутелла лежить фундук, перемолоти його до повної однорідності може бути досить проблематично, особливо, якщо у вашому розпорядженні немає блендера останньої моделі. Втім, неоднорідність як раз і надає домашньої шоколадної пасти яскраве розмаїття, яке може сподобатися багатьом до смаку.
Інгредієнти:
фундук – 2 ст.;
масло рослинне – 35 мл;
какао – 35 г;
цукрова пудра – 115 р.
Приготування
Очищені горіхи помістіть в чашу блендера і почніть збивання на максимальній швидкості. Коли вам вдасться домогтися екстракції натуральних масел з горіхів, і паста стане більш однорідною, можете додати цукрову пудру і ще трохи рослинного масла, яке полегшить збивання. Продовжуйте опрацьовувати нутеллу блендером, періодично зіскрібаючи масу зі стінок пристрою. Всипте какао і вбивайте пасту до тих пір, поки вона не стане блискучою і не досягне максимально можливої однорідності.
Перелийте домашню нутеллу в чисту тару і зберігайте на холоді.
Класична шоколадна паста «Нутелла» готується на основі ядер фундука, але ви можете зробити домашню версію продукту значно більш бюджетної, пустивши в хід ядра насіння соняшнику.
Інгредієнти:
ядра насіння соняшнику – 2 ст.;
екстракт ванілі – 10 мл;
какао-порошок – 25 г;
мед – 65 мл;
рослинна олія – 15 мл;
молоко – 115 мл
Приготування
Перед тим, як зробити нутеллу будинку, прожарте ядра соняшникового насіння на сухій сковороді до отримання легкого золотистого відтінку, щоб вони віддали більше аромату і натуральних масел. Пересипте злегка обсмажені ядра в чашу блендера і почніть збивання. Коли маса стане максимально однорідної пастоподібної і, приблизно через пару-трійку хвилин, додайте всі компоненти зі списку і продовжуйте збивання ще не менше 5 хвилин. Зберігайте нутеллу в холоді не більше 30 днів.
Щоб отримати максимально однорідну і шоколадну горіхову пасту, слід цим рецептом озброївшись високошвидкісним блендером. У складі даного рецепту використовується всього пара інгредієнтів, але, незважаючи на це, смак готового продукту буде практично повністю відповідати тому, що є у магазинного аналога.
Інгредієнти:
фундук очищений – 2 ст.;
шоколадна крихта – 85 р.
Приготування
Для більш вираженого горіхового аромату фундук можна попередньо прожарити на сковороді або в розігрітій до 200 градусів духовій шафі. Цей крок обов'язковий, якщо ви використовуєте сирі ядра фундука.
Помістіть горіхи в чашу блендера і почніть збивання. Процес приготування масла займе приблизно 5 хвилин, при цьому масу необхідно буде відскрібати зі стінок пристрою кожні 30 секунд. Коли горіхова паста стане найбільш однорідною, розтопіть шоколадну крихту і почніть порціями вливати її до майбутньої нутелли також не припиняючи збивання.
Розподіліть пасту в чистих скляних банках і зберігати в холоді не довше місяця.
Як зробити нутеллу в домашніх умовах - рецепт
Одним з відмінностей домашнього продукту від магазинного є його неоднорідність. Так як в основі нутелла лежить фундук, перемолоти його до повної однорідності може бути досить проблематично, особливо, якщо у вашому розпорядженні немає блендера останньої моделі. Втім, неоднорідність як раз і надає домашньої шоколадної пасти яскраве розмаїття, яке може сподобатися багатьом до смаку.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені горіхи помістіть в чашу блендера і почніть збивання на максимальній швидкості. Коли вам вдасться домогтися екстракції натуральних масел з горіхів, і паста стане більш однорідною, можете додати цукрову пудру і ще трохи рослинного масла, яке полегшить збивання. Продовжуйте опрацьовувати нутеллу блендером, періодично зіскрібаючи масу зі стінок пристрою. Всипте какао і вбивайте пасту до тих пір, поки вона не стане блискучою і не досягне максимально можливої однорідності.
Перелийте домашню нутеллу в чисту тару і зберігайте на холоді.
Як самому зробити нутеллу без горіхів?
Класична шоколадна паста «Нутелла» готується на основі ядер фундука, але ви можете зробити домашню версію продукту значно більш бюджетної, пустивши в хід ядра насіння соняшнику.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити нутеллу будинку, прожарте ядра соняшникового насіння на сухій сковороді до отримання легкого золотистого відтінку, щоб вони віддали більше аромату і натуральних масел. Пересипте злегка обсмажені ядра в чашу блендера і почніть збивання. Коли маса стане максимально однорідної пастоподібної і, приблизно через пару-трійку хвилин, додайте всі компоненти зі списку і продовжуйте збивання ще не менше 5 хвилин. Зберігайте нутеллу в холоді не більше 30 днів.
Як зробити домашню нутеллу без молока?
Щоб отримати максимально однорідну і шоколадну горіхову пасту, слід цим рецептом озброївшись високошвидкісним блендером. У складі даного рецепту використовується всього пара інгредієнтів, але, незважаючи на це, смак готового продукту буде практично повністю відповідати тому, що є у магазинного аналога.
Інгредієнти:
Приготування
Для більш вираженого горіхового аромату фундук можна попередньо прожарити на сковороді або в розігрітій до 200 градусів духовій шафі. Цей крок обов'язковий, якщо ви використовуєте сирі ядра фундука.
Помістіть горіхи в чашу блендера і почніть збивання. Процес приготування масла займе приблизно 5 хвилин, при цьому масу необхідно буде відскрібати зі стінок пристрою кожні 30 секунд. Коли горіхова паста стане найбільш однорідною, розтопіть шоколадну крихту і почніть порціями вливати її до майбутньої нутелли також не припиняючи збивання.
Розподіліть пасту в чистих скляних банках і зберігати в холоді не довше місяця.
Рекомендуємо добрі рецепти
Шоколадна паста «Нутелла» в домашніх умовах
Дивно смачне частування можна легко створити вдома з абсолютно неабияких компонентів. Щоб не бігти в магазин за заповітної баночкою не дуже корисною
Нутелла – рецепт
Знамениту шоколадну пасту можна швидко зробити і самому. Склад цього рецепта дійсно мінімальний, процес недовгий, а результат вразить кожного ласуна.
Як зробити шоколадну пасту?
Шоколадна паста, зроблена вдома, зовсім не дієтичне блюдо, але вона набагато корисніше магазинної, адже до її складу входять тільки натуральні
Шоколадна паста в домашніх умовах - рецепт
Якщо ви - любитель десертів швидкого приготування, у тому числі шоколадно-горіхових, то візьміть на замітку один з варіантів домашньої шоколадної
Як робити Нутеллу будинку?
Як зробити Нутеллу будинку? Цим питанням задаються багато аматорів шоколадної пасти. З цієї причини ми вирішили розповісти вам про те, як приготувати
Горіхова паста
Горіхова паста - смачна солодка закуска, яку можна просто намазати на хліб, або використовувати в якості начинки для млинців та іншої випічки. А як