Вернуться назад Распечатать

Як зробити нутеллу в домашніх умовах?

Як зробити нутеллу в домашніх умовах?
Приєднатися до числа любителів домашніх солодощів і випробувати шоколадну пасту можна, скориставшись рецептами нашого матеріалу. Нижче ми детально розберемося з тим, як зробити нутеллу в домашніх умовах за різними рецептами.

Як зробити нутеллу в домашніх умовах - рецепт


Одним з відмінностей домашнього продукту від магазинного є його неоднорідність. Так як в основі нутелла лежить фундук, перемолоти його до повної однорідності може бути досить проблематично, особливо, якщо у вашому розпорядженні немає блендера останньої моделі. Втім, неоднорідність як раз і надає домашньої шоколадної пасти яскраве розмаїття, яке може сподобатися багатьом до смаку.
Інгредієнти:

  • фундук – 2 ст.;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • какао – 35 г;

  • цукрова пудра – 115 р.


  • Приготування
    Очищені горіхи помістіть в чашу блендера і почніть збивання на максимальній швидкості. Коли вам вдасться домогтися екстракції натуральних масел з горіхів, і паста стане більш однорідною, можете додати цукрову пудру і ще трохи рослинного масла, яке полегшить збивання. Продовжуйте опрацьовувати нутеллу блендером, періодично зіскрібаючи масу зі стінок пристрою. Всипте какао і вбивайте пасту до тих пір, поки вона не стане блискучою і не досягне максимально можливої однорідності.
    Перелийте домашню нутеллу в чисту тару і зберігайте на холоді.

    Як самому зробити нутеллу без горіхів?


    Класична шоколадна паста «Нутелла» готується на основі ядер фундука, але ви можете зробити домашню версію продукту значно більш бюджетної, пустивши в хід ядра насіння соняшнику.
    Інгредієнти:

  • ядра насіння соняшнику – 2 ст.;

  • екстракт ванілі – 10 мл;

  • какао-порошок – 25 г;

  • мед – 65 мл;

  • рослинна олія – 15 мл;

  • молоко – 115 мл


  • Приготування
    Перед тим, як зробити нутеллу будинку, прожарте ядра соняшникового насіння на сухій сковороді до отримання легкого золотистого відтінку, щоб вони віддали більше аромату і натуральних масел. Пересипте злегка обсмажені ядра в чашу блендера і почніть збивання. Коли маса стане максимально однорідної пастоподібної і, приблизно через пару-трійку хвилин, додайте всі компоненти зі списку і продовжуйте збивання ще не менше 5 хвилин. Зберігайте нутеллу в холоді не більше 30 днів.

    Як зробити домашню нутеллу без молока?


    Щоб отримати максимально однорідну і шоколадну горіхову пасту, слід цим рецептом озброївшись високошвидкісним блендером. У складі даного рецепту використовується всього пара інгредієнтів, але, незважаючи на це, смак готового продукту буде практично повністю відповідати тому, що є у магазинного аналога.
    Як зробити нутеллу в домашніх умовах?

    Інгредієнти:

  • фундук очищений – 2 ст.;

  • шоколадна крихта – 85 р.


  • Приготування
    Для більш вираженого горіхового аромату фундук можна попередньо прожарити на сковороді або в розігрітій до 200 градусів духовій шафі. Цей крок обов'язковий, якщо ви використовуєте сирі ядра фундука.
    Помістіть горіхи в чашу блендера і почніть збивання. Процес приготування масла займе приблизно 5 хвилин, при цьому масу необхідно буде відскрібати зі стінок пристрою кожні 30 секунд. Коли горіхова паста стане найбільш однорідною, розтопіть шоколадну крихту і почніть порціями вливати її до майбутньої нутелли також не припиняючи збивання.
    Розподіліть пасту в чистих скляних банках і зберігати в холоді не довше місяця.