Приєднатися до числа любителів домашніх солодощів і випробувати шоколадну пасту можна, скориставшись рецептами нашого матеріалу. Нижче ми детально розберемося з тим, як зробити нутеллу в домашніх умовах за різними рецептами.
Як зробити нутеллу в домашніх умовах - рецепт
Одним з відмінностей домашнього продукту від магазинного є його неоднорідність. Так як в основі нутелла лежить фундук, перемолоти його до повної однорідності може бути досить проблематично, особливо, якщо у вашому розпорядженні немає блендера останньої моделі. Втім, неоднорідність як раз і надає домашньої шоколадної пасти яскраве розмаїття, яке може сподобатися багатьом до смаку.
Інгредієнти: фундук – 2 ст.; масло рослинне – 35 мл; какао – 35 г; цукрова пудра – 115 р. Приготування Очищені горіхи помістіть в чашу блендера і почніть збивання на максимальній швидкості. Коли вам вдасться домогтися екстракції натуральних масел з горіхів, і паста стане більш однорідною, можете додати цукрову пудру і ще трохи рослинного масла, яке полегшить збивання. Продовжуйте опрацьовувати нутеллу блендером, періодично зіскрібаючи масу зі стінок пристрою. Всипте какао і вбивайте пасту до тих пір, поки вона не стане блискучою і не досягне максимально можливої однорідності.
Перелийте домашню нутеллу в чисту тару і зберігайте на холоді.
Як самому зробити нутеллу без горіхів?
Класична шоколадна паста «Нутелла» готується на основі ядер фундука, але ви можете зробити домашню версію продукту значно більш бюджетної, пустивши в хід ядра насіння соняшнику.
Інгредієнти: ядра насіння соняшнику – 2 ст.; екстракт ванілі – 10 мл; какао-порошок – 25 г; мед – 65 мл; рослинна олія – 15 мл; молоко – 115 мл Приготування Перед тим, як зробити нутеллу будинку, прожарте ядра соняшникового насіння на сухій сковороді до отримання легкого золотистого відтінку, щоб вони віддали більше аромату і натуральних масел. Пересипте злегка обсмажені ядра в чашу блендера і почніть збивання. Коли маса стане максимально однорідної пастоподібної і, приблизно через пару-трійку хвилин, додайте всі компоненти зі списку і продовжуйте збивання ще не менше 5 хвилин. Зберігайте нутеллу в холоді не більше 30 днів.
Як зробити домашню нутеллу без молока?
Щоб отримати максимально однорідну і шоколадну горіхову пасту, слід цим рецептом озброївшись високошвидкісним блендером. У складі даного рецепту використовується всього пара інгредієнтів, але, незважаючи на це, смак готового продукту буде практично повністю відповідати тому, що є у магазинного аналога.
Інгредієнти: фундук очищений – 2 ст.; шоколадна крихта – 85 р. Приготування Для більш вираженого горіхового аромату фундук можна попередньо прожарити на сковороді або в розігрітій до 200 градусів духовій шафі. Цей крок обов'язковий, якщо ви використовуєте сирі ядра фундука.
Помістіть горіхи в чашу блендера і почніть збивання. Процес приготування масла займе приблизно 5 хвилин, при цьому масу необхідно буде відскрібати зі стінок пристрою кожні 30 секунд. Коли горіхова паста стане найбільш однорідною, розтопіть шоколадну крихту і почніть порціями вливати її до майбутньої нутелли також не припиняючи збивання.
Розподіліть пасту в чистих скляних банках і зберігати в холоді не довше місяця.