Лимонний курд
Розповімо, як приготувати лимонний курд – це такий легкий солодкий заварний крем , що готується на основі яєчних жовтків з свіжовичавленого соку лимона з додаванням вершкового масла і цукру. Зрозуміло, курд можна готувати і соків з інших фруктів.
Фруктові креми-курди можна подавати в якості самостійного десерту, а також використовувати в приготуванні різних кондитерських виробів, наприклад, для прошарку коржів в тортах, для заповнення профітролей і еклерів. Також можна використовувати фруктові креми-курди в приготуванні деяких коктейлів (як алкогольних, так і безалкогольних). Слід зауважити, що креми-курди, закриті в скляну ємність, добре і досить довго зберігаються в холодильнику, що може бути іноді дуже до речі і виручить вас в ситуації, коли гості, що називається, на порозі, і треба швидко приготувати будь-які десертні смаколики.
Для лимонного курда знадобиться:
Інгредієнти:
лимон – 2 шт. (небугристые);
жовтки курячих яєць – 2-3 шт.;
цукор – 60-80 г;
масло вершкове натуральне – близько 50 м;
ваніль – 1 щіпка;
ром світлий або золотистий – 30 мл
Приготування
Лимони обдадим окропом і обсушим рушником, цим нехитрим прийомом ми продезінфікуємо шкірку і видалити з неї воскову суміш, яку зазвичай наносять на фрукти для їх тривалого збереження.
Нам знадобиться спеціальний ніж для очищення овочів і фруктів, з його допомогою ми настругаем цедру з лимонів. Цедра додасть крему особливий тонкий пряний смак, головне знімати тонкий шар шкірки, не торкаючись білої пористої частини, від якої крем може придбати надмірну гіркоту смаку. Цедру можна нарізати подрібніше і треба залити її ромом на годинку-другу, а то і більше (ємність закриваємо, в процесі настоювання іноді струшуємо).
Коли ром настоявся на цедрі, проціджуємо його через ситечко в робочу ємність і додаємо дрібку ванілі.
Видавлюємо з лимонів сік за допомогою соковижималки або сучасної м'ясорубки, зазвичай для цього в комплектації сучасних девайсів є спеціальна насадка. Чи скористаємося більш примітивним ручним спеціальним приладом для отримання соку з цитрусових. Сік теж процідимо і зміщуємо з підготовленим ромом. Додамо в суміш яєчні жовтки і цукор (можна у вигляді пудри). Злегка взобьем крем вінчиком або виделкою, міксером користуватися не варто.
Тепер потрібно влаштувати водяну баню, тобто поставити ємність з кремом в іншу ємність з водою, бажано, щоб менша ємність не стикалася дном з більшою.
Підігріваємо водяну баню, безперервно перемішуючи крем віночком до потрібного ступеня загущення (консистенція лікеру або сиропу середньої густоти). При такому способі приготування крему вітамін, що міститься в соку цитрусових, збережеться практично повністю. В останню чергу вводимо в крем вершкове масло розтоплюємо і ретельно перемішуємо лимонний курд. Перед використанням крем потрібно охолодити хоча б злегка, в такому вигляді його можна використовувати в кондитерських цілях.
Можна подати лимонний курд окремо до чаю кави, ройбушу, каркаде, мате та інших подібних напоїв.
Інгредієнти:
лимон – 1шт.;
апельсин – 1 шт. (і/або лайм – 2 шт.);
жовтки курячих яєць – 2-3 шт.;
цукор – 100 г;
масло вершкове натуральне – близько 50 м;
ваніль – 1 щіпка;
ром світлий або золотистий – 30 мл
Приготування
Свіжі соки цитрусових з'єднуємо з іншими компонентами в одній робочій ємності, при безперервному інтенсивному перемішуванні віночком прогріваємо крем на водяній бані. Більш детально процес описано в попередньому рецепті (див. вище).
Зрозуміло, можна готувати креми курди використовуючи соки інших цитрусових.
Фруктові креми-курди можна подавати в якості самостійного десерту, а також використовувати в приготуванні різних кондитерських виробів, наприклад, для прошарку коржів в тортах, для заповнення профітролей і еклерів. Також можна використовувати фруктові креми-курди в приготуванні деяких коктейлів (як алкогольних, так і безалкогольних). Слід зауважити, що креми-курди, закриті в скляну ємність, добре і досить довго зберігаються в холодильнику, що може бути іноді дуже до речі і виручить вас в ситуації, коли гості, що називається, на порозі, і треба швидко приготувати будь-які десертні смаколики.
Лимонний курд на жовтках – рецепт
Для лимонного курда знадобиться:
Інгредієнти:
Приготування
Лимони обдадим окропом і обсушим рушником, цим нехитрим прийомом ми продезінфікуємо шкірку і видалити з неї воскову суміш, яку зазвичай наносять на фрукти для їх тривалого збереження.
Нам знадобиться спеціальний ніж для очищення овочів і фруктів, з його допомогою ми настругаем цедру з лимонів. Цедра додасть крему особливий тонкий пряний смак, головне знімати тонкий шар шкірки, не торкаючись білої пористої частини, від якої крем може придбати надмірну гіркоту смаку. Цедру можна нарізати подрібніше і треба залити її ромом на годинку-другу, а то і більше (ємність закриваємо, в процесі настоювання іноді струшуємо).
Коли ром настоявся на цедрі, проціджуємо його через ситечко в робочу ємність і додаємо дрібку ванілі.
Видавлюємо з лимонів сік за допомогою соковижималки або сучасної м'ясорубки, зазвичай для цього в комплектації сучасних девайсів є спеціальна насадка. Чи скористаємося більш примітивним ручним спеціальним приладом для отримання соку з цитрусових. Сік теж процідимо і зміщуємо з підготовленим ромом. Додамо в суміш яєчні жовтки і цукор (можна у вигляді пудри). Злегка взобьем крем вінчиком або виделкою, міксером користуватися не варто.
Тепер потрібно влаштувати водяну баню, тобто поставити ємність з кремом в іншу ємність з водою, бажано, щоб менша ємність не стикалася дном з більшою.
Підігріваємо водяну баню, безперервно перемішуючи крем віночком до потрібного ступеня загущення (консистенція лікеру або сиропу середньої густоти). При такому способі приготування крему вітамін, що міститься в соку цитрусових, збережеться практично повністю. В останню чергу вводимо в крем вершкове масло розтоплюємо і ретельно перемішуємо лимонний курд. Перед використанням крем потрібно охолодити хоча б злегка, в такому вигляді його можна використовувати в кондитерських цілях.
Можна подати лимонний курд окремо до чаю кави, ройбушу, каркаде, мате та інших подібних напоїв.
Лимонно-апельсиновий або лимонно-лаймовий курд
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі соки цитрусових з'єднуємо з іншими компонентами в одній робочій ємності, при безперервному інтенсивному перемішуванні віночком прогріваємо крем на водяній бані. Більш детально процес описано в попередньому рецепті (див. вище).
Зрозуміло, можна готувати креми курди використовуючи соки інших цитрусових.
Рекомендуємо добрі рецепти
Йогуртовий крем для торта
Йогуртовий крем ідеально підійде для тих, хто не любить масляні креми і вважає за краще стежити за своїм здоров'ям і фігурою. Також торт з йогуртовим
Крем «Рафаелло»
Крем "Рафаелло" – ароматний, ніжний, що тане в роті крем зі стружкою кокоса зробить вашу випічку незабутньою і дуже смачною. Готується дуже легко,
Шоколадний заварний крем
Для промазування зверху або всередині різних кондитерський виробів, у тому числі тортів і тістечок використовують різні креми. І сьогодні ми
Полуничний крем
Полуниця - смачна ягода, в якій міститься безліч корисних речовин. З неї можна зробити безліч цікавих десертів. І зараз ми вам розповімо, як
Сметанно-шоколадний крем
Креми служать наповнювачами для різних кондитерських виробів: тортів, тістечок, еклерів, булочок і т. д. Варіантів створення кремів дуже багато. І
Сирно-йогуртовий крем
З натурального сиру і живого йогурту можна готувати смачні і корисні креми для промазування тортів, бісквітів, тістечок. І зараз ми вам підкажемо