Як ліпити біляші?

Як правильно ліпити біляші з м'ясом?
Ми вже не раз зупинялися на різних способах приготування біляшів , а тому на сайті вас чекає не один десяток рецептів. Тут же ми присвятимо увагу процесу формування.
Найбільш автентичними вважаються круглі біляші з дірочками. За рахунок наявності отвори зверху вони рівномірно прожариваются, а крім того, такі пиріжки можна також влити бульйон, щоб начинка вийшла соковитіше.
Класичні біляші мають вигляд мішечка з отвором в центрі. Першим етапом ліплення є розкочування порцій тіста. Перед початком розкочування змастіть робочу поверхню олією, так тісто не буде липнути, а за рахунок відсутності борошна на столі, краю можна буде легше зліпити між собою.
У центр кожної з розкатаних коржів, помістіть порцію фаршу і розподіліть її ближче до краю, залишаючи вільними близько півтора сантиметрів. Підбираючи краю один за іншим, подщипывайте їх разом до тих пір, поки вони не зімкнуться в кільце прямо в центрі.

href="/sites/default/files/39/2016-02-10_1333/kak_pravilno_lepit_belyashi_s_myasom_2.jpg" title="Класичний спосіб ліплення біляшів">

Як ліпити біляші з діркою?
Є й більш простий спосіб ліплення дірчастих біляшів. Розкачайте корж тіста і покладіть кульку фаршу в центр. З'єднайте два протилежних краю в центрі, не стуляючи їх між собою.

Також поступите і з парою інших країв.

Далі підігніть куточки тесту з усіх чотирьох сторін.

Як ліпити круглі біляші?
У той час як для одних, простіше ліпити біляші, защипывая краю разом, інші воліють робити отвір, надрізаю тісто в центрі. До речі, якщо ви не знали, як ліпити біляші без дірки, то цей спосіб також стане вам у нагоді, оскільки в такому випадку можна зупинитися на другому етапі формування, не роблячи надріз з однією з сторін.
Розкотивши і виклавши в центр тіста начинку, почніть підбирати краю, рухаючись по колу.

З'єднайте тісто в центрі, добре зліпивши всі зібрані краю.

Переверніть біляш швом вниз і надріжте гладку поверхню тіста. Орудуючи ножем і пальцями, розтягніть тісто до країв, формуючи круглий отвір. Далі можна відразу переходити до обжарке (біляші спочатку обсмажують, викладаючи в масло отвором вниз) чи запіканню.

Як ліпити трикутні біляші?
Розібравшись з різними техніками ліплення круглих біляшів, переходимо до не менш популярним – трикутниках. Робити їх просто і швидко, крім того, якщо ви не знаєте, як ліпити вак біляші, то така техніка може застосовуватися на практиці і відносно них.
Початок формування таке ж, як і у випадку з іншими способами ліплення. Спершу тісто розкочується в коло, потім поверх нього викладається м'ясо.

Тепер з'єднайте разом три краю кола і зліпіть їх між собою в самому центрі. Пройдіться по сторонам країв, щоб також щільно скріпіть їх разом. Бічні краї можна скріпити просто так або зробити ліплення фігурної.

Якщо ви захочете залишити отвір в центрі біляша, то ліплення навпаки потрібно буде почати з підстави, а підходячи до верхівки можна просто обережно защипнути тісто пальцями по колу або підвернути його всередину, прямо до начинки. Останній спосіб особливо підходить для вак біляшів, оскільки дозволяє влити бульйон в центр і вберегти м'ясо від пересихання.

Рекомендуємо добрі рецепти

Як ліпити пельмені?
Сьогодні багато купують вже готові, заморожені пельмені або готують їх абсолютно простим швидким способом. А ми пропонуємо до справи підійти творчо і

Смачне хрустке тісто для біляшів
Багато люблять біляші не тільки за їх соковите м'ясне наповнення, але і за смачну, вдало приготовану оболонку. Пропонуємо домогтися хрусткого

Тісто на біляші з м'ясом
Приготувати справжні біляші не складно, головне-визначити для себе відповідний спосіб їх втілення. І, якщо з начинкою все цілком зрозуміло, то

Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з

Як приготувати біляші з м'ясом?
Біляші з м'ясом - улюблений багатьма фаст-фуд. Але купувати цю страву на вулиці не варто, а тому вчіться готувати його самостійно. А ми вам у цьому

Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?