Курка в соусі каррі
Неймовірно пікантний смак і пряний аромат курки в соусі каррі пробуджує апетит і викликає найприємніші враження. Крім того це блюдо з індійським акцентом має приємний сонячний колір.
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати курку в соусі карі, то наступні рецепти спеціально для вас.
Інгредієнти:
філе курячої грудки – 750 г;
цибуля ріпчаста – 100 г;
морква – 75 г;
часник – 1-2 зубчики;
вершки – 275 мл;
каррі – 15 г;
олія рафінована рослинна – 10 г;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль.
Приготування
Для приготування курки в соусі каррі промите і обсушенное куряче філе ріжемо на кубики середньої величини і закладаємо їх у сковорідку з прогрітим рафінованим рослинним маслом. Даємо м'ясу час для підрум'янення всіх бочков, періодично помішуючи, а потім додаємо заздалегідь очищений і нашатковану цибулька, перетерту на тертці моркву, дрібненько нарубаний часник і обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
Тепер додаємо карі, перемішуємо, вливаємо вершки, доводимо до смаку сіллю і меленим чорним перцем, прогріваємо до кипіння на помірному вогні, помішуючи, протушиваем протягом п'яти хвилин і можемо подавати.
На гарнір до такої курки можна подати відварну картоплю або рис.
Інгредієнти:
курка – 950 г;
цибуля ріпчаста – 75 г;
морква – 75 г;
заморожений зелений горошок – 75 г;
зелений перець чилі – 1 шт.;
зелена цибуля – 2 стебла;
ізюм – 100 г;
молоко кокосове – 320 мл;
натертий свіжий імбир – 15-20 г;
часник – 2-3 зубчики;
каррі – 25 г;
спеції;
мелений чорний перець;
сіль;
рослинне масло.
Приготування
Курку промиваємо, обсушуємо, розбираємо на порційні шматочки, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, підрум'янюємо з усіх сторін на сковороді з розпеченим рафінованим маслом і перекладаємо у форму для запікання або казан. У тому ж маслі пасеруємо цибулю і моркву протягом п'яти хвилин, потім додаємо горошок, подрібнений часник, імбир, зелений лук і перець чилі, попередньо вийнявши з нього серцевину з насінням. Обсмажуємо ще пару хвилин, всипаємо каррі і родзинки, вливаємо кокосове молоко, доводимо соус до смаку сіллю і спеціями і виливаємо його до курки, рівномірно розподіляючи. Ставимо ємність з стравою в заздалегідь розігріту до 195 градусів духовку і запікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин, попередньо затягнувши фольгою або прикривши кришкою.
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати курку в соусі карі, то наступні рецепти спеціально для вас.
Курка в соусі каррі з вершками - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування курки в соусі каррі промите і обсушенное куряче філе ріжемо на кубики середньої величини і закладаємо їх у сковорідку з прогрітим рафінованим рослинним маслом. Даємо м'ясу час для підрум'янення всіх бочков, періодично помішуючи, а потім додаємо заздалегідь очищений і нашатковану цибулька, перетерту на тертці моркву, дрібненько нарубаний часник і обсмажуємо все разом до м'якості овочів.
Тепер додаємо карі, перемішуємо, вливаємо вершки, доводимо до смаку сіллю і меленим чорним перцем, прогріваємо до кипіння на помірному вогні, помішуючи, протушиваем протягом п'яти хвилин і можемо подавати.
На гарнір до такої курки можна подати відварну картоплю або рис.
Курка, запечена в соусі каррі з овочами і кокосовим молоком
Інгредієнти:
Приготування
Курку промиваємо, обсушуємо, розбираємо на порційні шматочки, приправляємо сіллю, меленим чорним перцем, підрум'янюємо з усіх сторін на сковороді з розпеченим рафінованим маслом і перекладаємо у форму для запікання або казан. У тому ж маслі пасеруємо цибулю і моркву протягом п'яти хвилин, потім додаємо горошок, подрібнений часник, імбир, зелений лук і перець чилі, попередньо вийнявши з нього серцевину з насінням. Обсмажуємо ще пару хвилин, всипаємо каррі і родзинки, вливаємо кокосове молоко, доводимо соус до смаку сіллю і спеціями і виливаємо його до курки, рівномірно розподіляючи. Ставимо ємність з стравою в заздалегідь розігріту до 195 градусів духовку і запікаємо протягом тридцяти-сорока хвилин, попередньо затягнувши фольгою або прикривши кришкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Курка в соєвому соусі на сковороді
Просто посмажити курку - нудно, так і впоратися з цим завданням зможе будь-кулінар. Але, запропоновані далі рецепти підкажуть, як зробити
Курка у вершковому соусі в духовці
Соковита, ніжна і одночасно пікантна м'якоть курячого м'яса в поєднанні з рум'яною вершковою скоринкою створюють неповторний смаковий дует, який
Курка у вершковому соусі на сковороді - рецепт
Курятина – це дуже універсальне м'ясо, яке поєднується з різними інгредієнтами: з гострими і пряними або з солодкими. А, щоб ваша страва вийшла
Курка в медово-соєвому соусі
Курка давно стала звичним м'ясом у багатьох будинках. Тому і страв на її основі існує неймовірна кількість. Пропонуємо приготувати по-справжньому
Курка каррі - рецепт
Курка каррі відноситься до індійської кухні, а тому має досить незвичний пряний смак. Але багатьом це блюдо по душі, а тому ми вирішили розповісти,
Курка каррі з ананасами
Каррі - це гостра індійська приправа, що складається з набору пряних трав. Її широко використовують у всьому світі для приготування різних страв. І