Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рагу з баклажанів

Рагу з баклажанів

15-09-2015, 20:51
829
Рагу з баклажанів
Овочеве рагу з баклажанів – дуже поживна, швидке і неймовірно корисне блюдо. Таку страву подають у як гарнір до м'яса або як пісне самостійне блюдо.

Рагу з баклажанів та помідорів


Інгредієнти:

  • оливкова олія – 2 ст. ложки;

  • баклажани – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • кабачок – 1 шт.;

  • перець болгарський – 2 шт.;

  • помідор – 2 шт.;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • цибулина – 1 шт.;

  • бульйон овочевий – 100 мл;

  • сік лимона – 2 ч. ложки;

  • зелень свіжа – за смаком;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування рагу, готуємо спочатку всі овочі. Баклажани миємо, ріжемо кубиками і вимочуємо в підсоленій воді 15 хвилин. Морквину обробляємо і натираємо на тертці. Інші овочі чистимо і подрібнюємо скибочками. Потім складаємо все в глибоку сковорідку з оливковою маслом і злегка обсмажуємо протягом 5 хвилин. Після цього підливаємо трохи бульйону, приправляємо спеціями і кидаємо ложку цукру. Тушкуємо на дуже повільному вогні під кришкою. Готове рагу викладаємо в тарілку, прикрасивши свіжою зеленню.

    Рагу з баклажанів і картоплі


    Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 300 г;

  • помідор – 100 г;

  • олія рослинна;

  • картопля – 2 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • спеції;

  • баклажан – 3 шт.


  • Приготування
    Баклажани і картоплю промиваємо, чистимо, крупно нарізаємо, а капусту шаткуємо кубиками, а не соломкою. Потім обсмажуємо кожен овоч окремо на масло і викладаємо шарами в глибоку жароміцну ємність: спочатку білокачанну капусту, потім картоплю і баклажани. Цибулину пасеруємо з морквою, додаємо до них перетерті помідори й тушкуємо хвилин 10. Заливаємо отриманою підливою овочеве рагу з баклажанами і запікаємо в духовці 50 хвилин.

    Овочеве рагу з баклажанами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • кабачок – 1 шт.;

  • баклажан – 1 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • спеції;

  • часник;

  • олія рослинна.


  • Приготування
    Баклажани чистимо, розрізаємо на невеликі шматочки і опускаємо на півгодини в підсолену воду. Не гаючи часу, готуємо всі інші овочі для рагу. Картопля і кабачок промиваємо, очищаємо від шкірки і шаткуємо кубиками невеликих розмірів. Морква обробляємо і подрібнюємо кружечками. У болгарського перчика акуратно видаляємо серцевину і рубаємо смужками. Далі обережно зливаємо воду з баклажанів і нарізаємо його кубиками. З помідорів знімаємо шкірку, обшпаривши окропом, і шаткуємо м'якоть великими часточками. Цибулину спочатку чистимо, подрібнюємо півкільцями, викладаємо в чашу мультиварки і підливаємо трохи рослинного масла. Встановлюємо на дисплеї режим «Смаження» і пасеруємо 15 хвилин. Потім починаємо укладати всі овочі шарами у такому порядку: картопля, перець, кабачки і баклажани. Після цього підсолюємо за смаком і розподіляємо помідори та моркву. Закриваємо кришку, ставимо режим «Гасіння» і час на 35 хвилин. Після звукового сигналу все ретельно перемішуємо, додаємо кілька очищених зубчиків подрібненого часнику, закриваємо кришкою і ставимо мультиварку в режим «Підігрів» ще на 10 хвилин.

    Овочеве рагу з баклажанами і м'ясом


    Інгредієнти:

  • м'якоть свинини – 600 г;

  • картопля – 6 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • цибулина – 2 шт.;

  • баклажан – 2 шт.;

  • помідор – 3 шт.;

  • перець болгарський – 1 шт.;

  • олія рослинна;
  • Рагу з баклажанів

  • спеції .


  • Приготування
    М'ясо нарізаємо шматочками, кладемо його в жаровню з маслом, підливаємо трохи води і тушкуємо на середньому вогні. Овочі чистимо, нарізаємо кубиками. Потім цибулю пасеруємо до прозорості, додаємо моркву і кладемо розім'яті томати без шкірки. Картопля кидаємо до м'яса, перемішуємо і готуємо хвилин 20. Далі кидаємо перець, баклажани, кладемо овочеву зажарку і вливаємо трохи бульйону. Підсолюємо страву за смаком і тушкуємо до повної готовності при закритій кришці.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Овочеве рагу з кабачками в мультиварці
    Овочеве рагу з кабачками в мультиварці
    Найбільш популярний літній страва - це овочеве рагу. Адже тільки зі свіжих молодих овочів виходить настільки неймовірно смачне і ароматне страву. Це
    Рагу з м'ясом в мультиварці
    Рагу з м'ясом в мультиварці
    Перевагою мультиварки є можливість тривалого томління продуктів, що дозволяє отримати максимум смаку та користі. Ця функція підходить для
    Овочеве рагу з куркою в мультиварці
    Овочеве рагу з куркою в мультиварці
    Овочеве рагу - самостійне блюдо, яке відмінно насичує влітку в спеку, не перевантажуючи організм. І навіть, якщо додати до складу куряче м'ясо, важче
    Овочеве рагу з м'ясом
    Овочеве рагу з м'ясом
    Як чудово, що бувають страви, які не тільки неймовірно смачні, але при цьому ще й корисні! Саме до таких і належить овочеве рагу з м'ясом. Ситна, з
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами
    Овочеве рагу з баклажанами - просте у приготуванні, але в теж час дуже смачне блюдо, яке відмінно підійде для сімейного вечері. Для його створення
    Соте з баклажанів
    Соте з баклажанів
    Соте - це французька страва, дуже схоже на наше овочеве рагу. Воно стане чудовою закускою на вашому святковому або буденному столі. Давайте розберемо