Курячий рулет в пляшці
Те, що ми звикли називати курячим рулетом в пляшці, насправді є звичайним заливним – сальтисоном – яким ми просто надаємо форму з допомогою підручних засобів. Подавати і є таке блюдо зручніше, ніж звичайне холодець, оскільки рулет можна нарізати на товсті кружечки, як ковбасу. Крім іншого, така закуска виглядає привабливіше під час подачі і викликає загальний інтерес гостей.
Насправді, ви легко можете змінювати рецепт на свій смак, замінюючи курятину будь-яким іншим м'ясом або навіть субпродуктами. На відміну від традиційного холодцю, який необхідно виварювати годинами, такий простий рулет готується приблизно за 3 години, з урахуванням застигання, і вимагає від вас мінімуму зусиль.
Інгредієнти:
тушка курки середнього розміру;
желатин (порошок) - 25 г;
лист лавра;
зубки часнику - 2 шт.
Приготування
Якщо ви використовуєте цілу курячу тушку, а не просто м'ясо з грудок, то розділіть її, зберігши шкіру, і викладіть на добре розігріту сковороду. Масло при цьому додавати не потрібно. Чекати зажаривания шматочків до золотистої скоринки теж немає необхідності, тому відразу ж добре приправте шматочки, покладіть до них лист лавра, роздавлені зубчики часнику і залийте водою так, щоб покрити. Накрийте посуд з курятиною кришкою і залиште все нудитися на середньому вогні протягом півгодини.
Тим часом ви можете залити желатин холодною водою, дотримуючись інструкції, і залишити гранули розбухнути.
За півгодини курятину охолоджують, потім відокремлюють м'якоть і розбирають її на шматочки меншого розміру. Шматочки птиці перекладають у пляшку.
Набряклий желатин слід розвести в теплому бульйоні і залити сумішшю курятину в пляшці. Переконайтеся в тому, що всі шматочки покриті желе, інакше це може позначитися на зовнішньому вигляді страви. Залиште пляшку в холоді до застигання вмісту, після чого обережно розріжте пластикову оболонку і вийміть холодець.
Якщо ви хочете зробити дієтичне блюдо, то віддавайте перевагу білому м'ясу тушки. У даному рецепті доповненням до курятині стануть шматочки овочів.
Інгредієнти:
куряче філе - 12 кг;
желатин - 25 г;
овочевий бульйон - 620 мл;
солодкий перець - 90 г;
ріпчаста цибуля - 75 г;
жменя суміші зелені.
Приготування
Розділіть куряче філе на шматочки і доведіть його до готовності будь-яким бажаним способом: можете загасити птицю або відварити її, а потім розібрати на шматочки. Головне – не забувайте про приправах.
Поки філе готується, подрібніть овочі і спасеруйте їх з краплею олії до напівготовності. Змішайте овочі з шматочками курятини і зеленню.
Желатин розведіть у теплому бульйоні до тих пір, поки гранули не зникнуть повністю. Далі змішайте овочі з шматочками курятини і залийте желатиновою сумішшю в пляшці. Залиште до повного застигання. Перед подачею курячий рулет в пляшці в домашніх умовах обережно витягують, розрізаючи пластикове покриття.
Інгредієнти:
куряча тушка - 1 шт.;
желатин - 25 г;
горошини чорного перцю - 3 шт.;
лист лавра;
ріпчаста цибуля - 140 г;
пучок сушеного часнику.
Приготування
Залийте промиту курячу тушку водою так, щоб покрити, і відваріть її до повної готовності, додавши спеції, лавр і горошини перцю, а також поклавши цілий ріпчасту цибулю. Охолодивши птицю, відокремте м'ясо від кісток і розберіть його на невеликі шматочки. Бульйон процідіть і розведіть в ньому желатин. Залийте шматочки курки желированным бульйоном у пляшці, а потім залиште до повного застигання. Вийміть рулет, обережно розрізавши пляшку.
Курячий рулет з желатином в пластиковій пляшці
Насправді, ви легко можете змінювати рецепт на свій смак, замінюючи курятину будь-яким іншим м'ясом або навіть субпродуктами. На відміну від традиційного холодцю, який необхідно виварювати годинами, такий простий рулет готується приблизно за 3 години, з урахуванням застигання, і вимагає від вас мінімуму зусиль.
Інгредієнти:
Приготування
Якщо ви використовуєте цілу курячу тушку, а не просто м'ясо з грудок, то розділіть її, зберігши шкіру, і викладіть на добре розігріту сковороду. Масло при цьому додавати не потрібно. Чекати зажаривания шматочків до золотистої скоринки теж немає необхідності, тому відразу ж добре приправте шматочки, покладіть до них лист лавра, роздавлені зубчики часнику і залийте водою так, щоб покрити. Накрийте посуд з курятиною кришкою і залиште все нудитися на середньому вогні протягом півгодини.
Тим часом ви можете залити желатин холодною водою, дотримуючись інструкції, і залишити гранули розбухнути.
За півгодини курятину охолоджують, потім відокремлюють м'якоть і розбирають її на шматочки меншого розміру. Шматочки птиці перекладають у пляшку.
Набряклий желатин слід розвести в теплому бульйоні і залити сумішшю курятину в пляшці. Переконайтеся в тому, що всі шматочки покриті желе, інакше це може позначитися на зовнішньому вигляді страви. Залиште пляшку в холоді до застигання вмісту, після чого обережно розріжте пластикову оболонку і вийміть холодець.
Рецепт домашнього курячого рулету в пляшці
Якщо ви хочете зробити дієтичне блюдо, то віддавайте перевагу білому м'ясу тушки. У даному рецепті доповненням до курятині стануть шматочки овочів.
Інгредієнти:
Приготування
Розділіть куряче філе на шматочки і доведіть його до готовності будь-яким бажаним способом: можете загасити птицю або відварити її, а потім розібрати на шматочки. Головне – не забувайте про приправах.
Поки філе готується, подрібніть овочі і спасеруйте їх з краплею олії до напівготовності. Змішайте овочі з шматочками курятини і зеленню.
Желатин розведіть у теплому бульйоні до тих пір, поки гранули не зникнуть повністю. Далі змішайте овочі з шматочками курятини і залийте желатиновою сумішшю в пляшці. Залиште до повного застигання. Перед подачею курячий рулет в пляшці в домашніх умовах обережно витягують, розрізаючи пластикове покриття.
Як приготувати курячий рулет в пляшці?
Інгредієнти:
Приготування
Залийте промиту курячу тушку водою так, щоб покрити, і відваріть її до повної готовності, додавши спеції, лавр і горошини перцю, а також поклавши цілий ріпчасту цибулю. Охолодивши птицю, відокремте м'ясо від кісток і розберіть його на невеликі шматочки. Бульйон процідіть і розведіть в ньому желатин. Залийте шматочки курки желированным бульйоном у пляшці, а потім залиште до повного застигання. Вийміть рулет, обережно розрізавши пляшку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет з курки в домашніх умовах – рецепт
М'ясний рулет - дуже ефектна закуска, яка чудово доповнить фуршетне меню. А якщо взяти за основу курятину - страва вийде ще й недорогим, так і куряче
Курячий рулет з желатином в харчовій плівці
Спробуйте вразити гостей новим блюдом, яке готується швидко і з доступних компонентів. Далі опишемо два прекрасних способу приготування шалено
Холодець з індички без желатину
Холодець - це улюблена у багатьох будинках оригінальна закуска. І часто її готують на основі птахи - це і дешевше, і звичайно, смачніше. Приготувавши
Холодець - класичний рецепт
Класичний російський традиційно готують холодець лише з яловичини. Однак у сучасній кулінарії існують варіанти з додаванням інших м'ясних
Курячий рулет з желатином
Курячий рулет з желатином - не саме легке в приготуванні блюдо, але зате на вашому святковому столі буде яскрава і смачна закуска. А наші рецепти
Рулети з желатином
Рулети з желатином - це просте холодець з м'яса, риби і т. д., тільки має форму рулетиків. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цієї закуски,