Хочете здивувати гостей і поласувати оригінальною і дуже смачною солодкою заготівлею, приготуйте варення з мандаринів разом з шкіркою за нашими рецептами. Крім того ласощі можна приготувати з мандаринових кірочок, один з запропонованих варіантів саме про це.
Варення з цілих мандаринів з шкіркою - рецепт
Інгредієнти: невеликі мандарини – 1 кг; цукровий пісок – 1 кг; очищена вода – 500 мл; кориця – 1-2 палички; бадьян – 2-3 зірочки; гвоздика – 5-7 бутонів; лимон – за смаком. Приготування Приступаючи до приготування мандаринового варення з шкіркою, маленькі плоди ретельно вимиваємо з використанням щітки і мила, позбавляє від плодоніжок, а потім заливаємо на п'ятнадцять хвилин окропом. Тепер гарячу воду зливаємо, а мандаринки замочуємо в холодній воді мінімум на двадцять чотири години, періодично міняючи її на нову.
Після закінчення часу кожен мандариновий плід проколюємо зубочисткою у кількох місцях і поміщаємо в ємність, що підходить для варіння варення. У воду додаємо прянощі і цукровий пісок, підігріваємо до кипіння і виливаємо до мандаринам. Даємо закипіти, витримуємо на самому малому вогні протягом семи хвилин, а потім знімаємо з вогню і залишаємо мінімум на шість годин. Потім знову ставимо на плиту і повторюємо процес варіння і охолодження ще чотири рази.
Після цього пробуємо варення на смак, при бажанні доводимо до смаку додаванням лимонного соку, проварюємо ще дві хвилини, розкладаємо по заздалегідь підготовленим стерильним баночках, загвинчуємо прокип'яченими кришками і даємо охолонути в перевернутому вигляді під теплою ковдрою, а потім визначаємо на зберігання.
Пробувати варення з цілих мандаринів в шкірці краще не раніше ніж через тиждень, коли воно вже добре настоїться.
Варення з мандаринових скоринок - рецепт
Інгредієнти: мандаринові скоринки – 500 г; цукровий пісок – 07 кг; вода. Приготування Мандаринові скоринки розрізаємо на довільні шматочки приблизно однакового розміру, укладаємо в підходящу ємність, заливаємо водою і залишаємо на двадцять чотири години, періодично міняючи воду на нову.
Потім поміщаємо шкурки в емальовану каструлю, знову заливаємо чистою водою, щоб вона повністю покрила, ставимо на вогонь і даємо закипіти. Тепер додаємо цукровий пісок, розмішуємо до розчинення всіх солодких кристалів і до повторного закипання. Знижуємо інтенсивність вогню до мінімального і варимо варення протягом двох годин. Далі знімаємо ємність з вогню, даємо охолонути спочатку при кімнатній температурі, а потім прибираємо в холодильник на вісім-десять годин. Після закінчення часу знову визначаємо посуд з варенням на плиту, прогріваємо до кипіння, проварюємо на найменшому вогні протягом півгодини. Можна при бажанні додати перед цим етапом трохи мандариновий м'якоті або подрібненого ананаса, це додасть варенню оригінальності та неповторності.
Після того як варення провариться в останній раз, розливаємо його по заздалегідь приготовленим стерильним ємкостей, укупориваем кришками, даємо охолонути в перевернутому вигляді і визначаємо на зберігання до інших заготовок.
Мандаринове варення з шкіркою
Інгредієнти: невеликі мандарини – 1 кг; цукровий пісок – 1 кг; очищена вода – 500 мл Приготування Невеликі мандарини ретельно вимиваємо, позбавляє від плодоніжок і заливаємо на п'ятнадцять хвилин окропом. Потім занурюємо плоди в чисту холодну воду і залишаємо вимочуватися на добу, періодично міняючи воду на нову.
Далі розрізаємо мандаринки на дві половинки, вкладаємо їх в емальовану каструлю, заливаємо сиропом, звареним з склянки води і половину норми цукру, покласти зверху вантаж і ставимо в прохолодне місце на вісім годин.
Тепер ставимо ємність з варенням на вогонь, додаємо сироп з 150 мілілітрів води і 250 г цукрового піску, проварюємо на самому малому вогні двадцять хвилин і знову даємо вистоятися протягом восьми годин.
Знову прогріваємо до кипіння, додаємо сироп з води, що залишилася і цукру, проварюємо протягом тридцяти хвилин або до бажаної густоти, розкладаємо по підготовленим стерильним баночках , закатуємо кришками і визначаємо на зберігання.