Нижче ми докладно розповімо, як засолити сало в домашніх умовах, для отримання ідеального результату і ви, скориставшись нашими рекомендаціями, зможете зробити таку закуску власноруч.
Як засолити сало з прошарком з часником в розсолі у банку?
Інгредієнти: сало з прошарком – 2 кг; йодована сіль не – 200 г; фільтрована вода – 1 л; часник – 7-9 зубців; горошки чорного перцю – 1 жменя; лаврове листя – 4-5 шт.; мелена солодка паприка – за смаком; мелений червоний перець – за смаком; мелений чорний перець – за смаком. Приготування Першим ділом прогріваємо до кипіння воду, додаємо сіль і перемішуємо до повного розчинення всіх кристалів. Потім знімаємо розсіл з плити і даємо повністю охолонути. Сало з прошарком розрізаємо на довгасті шматки товщиною приблизно п'ять-сім сантиметрів і завдовжки оптимальною для приміщення банку, в якій передбачається засолювання. Тепер очищаємо часник видавлюємо через прес і натираємо отриманої часниковою витягами скибки сала. Можна вчинити інакше. Очищені зубчики розрізати на дві або чотири часточки і нашпигувати ними шматки сала.
Далі укладаємо шматочки нещільно в банки, перекладаючи шару лавровими листками і пересипаючи горошинками перцю, і заливаємо розсолом розсолом, щоб він повністю покривав вміст. Даємо заготівлі постояти при кімнатній температурі два-три дні, а потім прибираємо його в холодильник і витримуємо ще від п'яти днів до трьох тижнів. За день до вживання витягаємо шматки сала з розсолу, обсушуємо, натираємо сумішшю меленого чорного, червоного перцю і паприки, загортаємо в пергамент, кальку або фольгу і розміщуємо в морозильній камері . На наступний день сало можна буде пробувати.
Як швидко і смачно засолити сало в домашніх умовах з часником і перцем?
Інгредієнти: сало будь – 2 кг; йодована сіль не – 400 г; фільтрована вода – 17 л; часник – 2 головки або по смаку; горошки чорного перцю – за смаком; лаврове листя – 4-5 шт.; горошини запашного перцю – за смаком; спеції – за смаком; мелений червоний перець – за смаком; мелений чорний перець – за смаком. Приготування Сало ріжемо на шматочки розміром трохи менше долоні і беремося за його шпигование. Очищені й розрізані навпіл зубці часнику вставляємо в розрізи глибиною від півтора до двох сантиметрів, а горошини запашного перцю поміщаємо в надрізи поменше. Кількість часнику і перцю визначаємо по своєму смаку і бажаної гостроти закуски.
Нашпиговані скибки зверху натираємо сумішшю меленого червоного і чорного перцю і будь-яких спецій і
прянощів на ваш смак. Укладаємо їх щільно один до одного в емальовану або скляну ємність і заливаємо розсолом до трохи теплого стану розсолом. Для його приготування прогріваємо воду до кипіння, додаємо сіль, кидаємо листочки лавра, горошини запашного і гіркого перцю, бажані спеції і прянощі, проварюємо протягом трьох-п'яти хвилин і знімаємо з вогню.
Витримуємо ємність з салом в розсолі кілька годин при кімнатній температурі, а потім прибираємо на один тиждень в холодильник. Після закінчення часу, витягаємо пряні скибки з розсолу, обсушуємо серветками або паперовими рушниками, загортаємо в пергамент і зберігаємо в морозильній камері.