Засолювання сала в домашніх умовах прийнято вважати процесом, призначеним тільки для умільців на кухні. Насправді, ця процедура посильна навіть тим, хто з кулінарією «на Ви». Адже відмінний результат забезпечує не тільки хороший рецепт (якими ми поділимося з вами нижче), але і правильно підібраний шматок. А тому в першу чергу звертайте увагу на якість засаливаемого зрізу, а вже потім приступайте до добірці методу засолу.
Рецепт сухий засолювання сала з часником в домашніх умовах
Найпоширенішим вважається сухий посол сала, при якому зріз щедро обсипають сіллю, можливо, з додаванням спецій, а потім залишають на кілька діб.
Інгредієнти: сало з прошарком м'яса) - 11 кг; сіль - 2 ст.; листя лавра - 3 шт.; горошини перцю - 6-7 шт.; часникові зубки - 8-10 шт.; пластівці гострого перцю - 2 ч. ложки. Приготування Висипте близько склянки солі у посуд з скла або пластику, а поверх додайте шматок сала, попередньо ополоснувши його і обсушивши. Поверх шматка розкладіть листя лавра, додайте горошини перцю і роздавлені зубчики часнику. Посипте все пластівцями гострого перцю і покрийте залишилася сіллю. Залиште шматок сала в холодильнику на 3-4 дні, а по готовності видаліть надлишки солі з поверхні і наріжте шматок тонкими скибочками перед дегустацією.
Засолювання сала в домашніх умовах в банку
Гаряча засолювання сала в домашніх умовах можлива навіть без додавання води. В даному випадку шматок рясно приправляється, відправляється в банку, а потім посуд з салом розміщується на водяній бані. Завдяки впливу тепла, всі смаки і аромати просочують сало, а відсутність рідини допомагає уникнути обводнення.
Інгредієнти: сало - 12 кг; листя лавра - 3 шт.; сіль - 1/4 ст.; горошок запашного перцю - 1 ч. ложка; часник - 4 зубки; кмин - 1 ч. ложка. Приготування Сполоснувши і обсушивши шматок сала, зробіть в ньому тонкі, але глибокі надрізи і покладіть в кожен нарізаний зубчик часнику. Зовні натріть шматок сумішшю і розтертого з сіллю лавра, перцю і кмину. Помістіть сало в банку і щільно закрийте кришкою. Поставте ємність з шматком в каструлю і залийте водою. Щоб банку не спливала, додайте вантаж поверх. Залиште сало варитися на півтори години, потім вийміть шматок з ємності і повністю остудіть, а краще і зовсім заморозьте, перед дегустацією.
Смачна засолювання сала з часником в домашніх умовах
Інгредієнти: сало - 12 кг; цибулиння - 2 ст.; часник - 5 зубків; листя лавра - 3 шт.; оцет - 15 мл; сіль - 2 ст. Приготування В літрі теплої води повністю розчиняємо дві склянки солі, вливаємо туди оцет, кладемо лавр і цибулиння. Варимо розсіл близько 5 хвилин після закипання. Шматочки сала натираємо розтертим в ступі часником. Поміщаємо сало в гарячий розсіл і залишаємо на добу при кімнатній температурі. По закінченні часу сало обсушуємо і заморожуємо перед дегустацією.
Швидка засолювання сала в домашніх умовах
Інгредієнти: сало - 11 кг; сіль - 1 ст.; перець горошком - 1 ч. ложка. Приготування Для того, щоб сало просолилось швидше, достатньо лише нарізати його на шматки. Кожен з шматочків середнього розміру рясно натріть великою кількістю солі у суміші з перцем і пюрированным часником. Викладіть шматочки сала в пакет, можна доповнити розчавленим зубками часнику і лавром. Після, залиште сало при кімнатній температурі на 12 годин. Зчистите надлишки солі з поверхні. Перед вживанням сало неодмінно слід охолодити, бажано, помістіть його в морозильну камеру ще на половину доби, так воно буде смачніше і простіше в нарізці.