Вернуться назад Распечатать

Засолювання сала в розсолі з часником

Засолювання сала в розсолі з часником
Солоне сало є прекрасною холодною закускою, яка за своїми смаковими якостями не поступається багатьом м'ясних делікатесів. При вживанні його в помірній кількості наш організм отримає явну користь, заряд бадьорості і додатковий бонус у вигляді підвищення імунітету.
Багато вживають сало навіть у свіжому вигляді, приправивши трохи сіллю, але для безпеки краще його засолити в розсолі, а для кращого смаку з часником і спеціями.
Посол сала в розсолі з часником - справа дуже клопітка. І ви зможете переконатися в цьому самі, скориставшись нашими рецептами, поданими нижче.

Рецепт солоного сала з часником в розсолі


Інгредієнти:

  • сало – 2 кг;

  • сіль кам'яна, велика – 190 г;

  • вода очищена – 900 мл;

  • часник – 7-9 зубців;

  • горошки чорного перцю – 2 ст. ложки;

  • листя лавра – 5-7 шт.;

  • мелений чорний і червоний перець;

  • мелена солодка паприка.


  • Приготування
    Спочатку підготуємо розсіл. Для цього в киплячій очищеної воді розчиняємо сіль, а потім вимикаємо плиту і даємо суміші повністю охолонути.
    В цей час сало ріжемо на довгасті шматочки, безперешкодно проходять в шийку трилітрової банки. Зубці часнику чистимо, розрізаємо на дві або чотири частини, в залежності від початкового розміру і нашпиговываем ними шматки сала. Тепер укладаємо на дно банки лавровий лист і кілька горошин чорного перчика і заповнюємо ємність шматками сала не занадто щільно, чергуючи також з листочками лавра і пересипаючи горошинками перцю. Поле цього вливаємо в банку з заготівлею охолоджений розсіл, щоб він повністю покрив вміст.
    Прикриваємо ємність кришкою і залишаємо сало в розсолі при кімнатній температурі на два дні, а потім переміщаємо в холодильник і витримуємо на нижній полиці ще близько тижня. Після закінчення часу сало буде готове до вживання. Можна продовжувати при необхідності зберігати його в розсолі в холодильнику до трьох тижнів. За добу до передбачуваного вживання, витягаємо продукт з розсолу, обсушуємо, натираємо сумішшю червоного, чорного перцю, меленої паприки і поміщаємо на двадцять чотири години в морозильну камеру.

    Сало варене в розсолі з часником - рецепт


    Інгредієнти:

  • сало – 1 кг;

  • сіль велика – 100-120 г;

  • фільтрована вода – 1 л;

  • часник – 6 зубців;

  • цибулиння – 1 велика жменя;

  • горошки чорного перцю – 10-12 шт.;

  • лаврове листя – 2-3 шт.;

  • горошини запашного перцю – 5-7 шт.;

  • гвоздика – 2 бутона;

  • мелений чорний і червоний перець або спеції для сала.


  • Приготування
    Сало ріжемо на шматки, кладемо їх в емальовану каструлю, на дно якої попередньо выстелем половину норми цибулиння, додамо три роздавлені зубчики часнику, бутон гвоздики, половину горошку запашного і чорного перцю і лавровий листок. Зверху покриваємо сало залишилася лушпинням і додаємо решту спеції. Заливаємо вміст каструлі водою, додаємо сіль, прогріваємо до кипіння, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімальної, прикриваємо ємність кришкою і варимо сало протягом п'ятдесяти хвилин. Потім вимикаємо плиту і залишаємо продукт в розсолі до повного охолодження і настоювання мінімум на вісім годин або на ніч.
    По готовності витягаємо скибки сала з розсолу, натираємо сумішшю мелених перців або спеціями для сала і можемо пробувати. Зберігати таке сало можна досить довго в морозильній камері, загорнувши у фольгу або пергаментний папір.

    Мариноване сало з часником в гарячому розсолі - рецепт


    Інгредієнти:

  • сало – 2 кг;

  • сіль кам'яна, велика – 200 г;
  • Засолювання сала в розсолі з часником

  • очищена вода – 1 л;

  • часник – 2-3 головки;

  • приправи та спеції – за смаком.


  • Приготування
    Сало ріжемо на шматочки і викладаємо в трилітрову банку, чергуючи зі спеціями і часником. Воду доводимо до кипіння, розчиняємо в ній сіль і заливаємо киплячим розсолом вміст банки. Через двадцять чотири години сало можна буде пробувати. При бажанні можна попередньо натерти обсушені скибки меленої сумішшю перців і відправити для збереження в морозильну камеру.