Сало можна купити солоним. А можна зробити це самостійно. Як правильно і смачно засолити сало, читайте нижче.
Як смачно засолити сало в розсолі?
Інгредієнти: сало – 1 кг; сіль – 7 ст. ложок; вода – 1 літр; лавровий лист – 6 шт.; часник – 7 зубчиків; чорний перець горошком – 6 шт.; запашний перець горошком – 5 шт. Приготування У каструлю наливаємо воду і ставимо її на плиту. Додаємо сіль і добре розмішуємо. Після закипання знімаємо каструлю з плити і охолодити. Часточки часнику розрізаємо на пластини. Сало нарізаємо шматочками, які зможуть легко поміститися в банку. Отже, складаємо сало в банку, пересипаючи його часточками часнику і лавровими листками, які ще можна поламати на шматочки. Туди ж відправляємо чорний і запашний перець горошком. Коли температура розсолу досягне приблизно 40 градусів, заливаємо їм сало. Прикриваємо банку кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на 2 доби, а потім ще прибираємо в холодильник на 2 дні. Після цього сало витягуємо з розсолу і витираємо його паперовими серветками. А далі вже сало можна натерти спеціями або ж залишити так, як є. Загортаємо засолене сало у фольгу і відправляємо в морозилку, де воно може зберігатися досить тривалий час.
Як смачно засолити сало з часником?
Інгредієнти: сало – 300 г; часник – 4 зубчики; сіль – 1/4 склянки; суміш перців – 1 ч. ложка; насіння кмину – 1 ч. ложка. Приготування Шматочок сала обполіскуємо водою і витираємо серветками. Часник пропускаємо через прес або дрібненько нарізаємо, додаємо перець, сіль, кмин і добре розмішуємо. Отриманою кашкою натираємо сало, а щоб воно краще просолилось, по всій поверхні можна зробити надрізи. Загортаємо сало у фольгу або харчову плівку і зверху ще добре проминаем руками. Залишаємо його при кімнатній температурі приблизно на 8 годин, а потім дня на 2 прибираємо в холодильник.
Як смачно засолити сало в цибулинні?
Інгредієнти: свіже сало – 500 г; цибульна лушпиння – 150 г; сіль – 6 ст. ложок; буряк – 1 шт.; часник – 10-12 зубчиків. Приготування У каструлю вливаємо приблизно 25 літра води, коли вона закипить, додаємо сіль. Далі закладаємо лушпиння і нарізану шматочками очищену сиру буряк. Проварюємо всі разом приблизно 15 хвилин. Далі опускаємо шматочки сала і варимо ще 6 хвилин. Потім вимикаємо вогонь, а сало залишаємо в каструлі. Тепер готуємо суміш для обвалювання. Для цього часник нарізаємо пластинками, додаємо суміш перців і перемішуємо. В остиглому салі робимо надрізи до шкірки і обвалюємо його в приготовленої суміші. Обмотуємо його харчовою плівкою і приблизно на добу прибираємо в морозилку.
Як смачно засолити сало з прошарком?
Інгредієнти: сало – 2 кг; часник – 7 зубчиків; сіль – 3 ст. ложки; лавровий лист – 4 шт.; майонез – 15 ст. ложки; чорний перець горошком – 4 шт.; мелений чорний перець – 1 ч. ложка; паприка – 05 ч. ложки; кріп сушений – 05 ч. ложки; бутони гвоздики – 2 шт. Приготування Вимите і обсушенное сало нарізаємо смужками приблизно по 10 см і шириною 7 див. в кожному з них робимо невеликі надрізи і вставляємо в них часник. Лавровий лист подрібнюємо, додаємо майонез, перець, паприку, сіль і отриманою сумішшю обмазуємо сало з усіх боків.
Поміщаємо його в пакет, додаємо туди бутончики гвоздики і перець горошком. Пакет щільно зав'язуємо і кладемо ще в один пакет. Так вчиняємо з кожною порцією сала. Каструлю з водою ставимо на плиту, поміщаємо в неї пакети з салом. Після закипання варимо сало на помірному вогні близько півтора годин. Після цього виймаємо пакети і на 2 діб прибираємо в холодильник. Після цього пакети знімаємо, боки очищаємо від зайвого жиру і приступаємо до дегустації неймовірно смачного продукту.
Ми розповіли вам, як швидко і смачно засолити сало. Простий продукт, який доступний абсолютно всім, виходить дуже смачним. Приготуйте, така закуска обов'язково сподобається вашим близьким!