В'ялені груші є неймовірно смачним ласощами, яке припаде до душі як дітям, так і дорослим. Його можна вживати як десерт до чаю або використовувати в якості наповнювача для випічки .
В'ялені груші в духовці
Інгредієнти: груші – 1 кг; цукровий пісок – 200-350 р. Приготування Для в'ялення підійдуть будь-які спілі, але пружні плоди. Промиваємо їх добряче в холодній воді, витираємо насухо, розрізаємо на чотири часточки і витягаємо плодоніжку і серцевину з насінням. Укладаємо четвертинки груш в емальовану ємність, пересипаючи кожен шар цукром-піском. Кількість цукру можна варіювати в залежності від солодощі плодів. Зверху покласти вантаж і залишаємо конструкцію на десять-дванадцять годин при кімнатній температурі.
Потім зливаємо сік, що виділився, груші розкладаємо на застеленому пергаментним папером або фольгою деко і визначаємо у попередньо прогріту до 65 градусів духовку, залишивши дверцята трохи прочиненими. Витримуємо плоди до бажаного ступеня в'ялення і укладаємо в сухі, стерильні банки для зберігання.
Також переробимо сік, що залишився. Прогреем його до кипіння, проваримо кілька хвилин, розіллємося по стерильним баночках і закотимо.
В'ялені груші в сиропі в електросушарці
Інгредієнти: груші – 1 кг; цукровий пісок – 300-400 р. Приготування Стиглі, щільні груші промиваємо в холодній воді, розрізаємо навпіл і позбавляємося від серцевини. Наколюємо їх в декількох місцях і викладаємо в емальований посуд, пересипаючи шари цукровим піском. Залишаємо ємність з грушами і цукром при кімнатній температурі приблизно на півтори доби для виділення соку.
Потім сік зливаємо, прогріваємо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімального. Опускаємо в отриманий сироп грушеві половинки і витримуємо приблизно сім-десять хвилин. Плоди повинні просочитися сиропом і трохи зм'якнути, але разом з тим залишитися трохи сыроватыми.
Далі виймаємо половинки груш на друшляк, даємо сиропу добре стекти, а плодам охолонути до теплого стану.
Розкладаємо їх на піддоні сушарки і витримуємо при температурі 60 градусів до бажаного ступеня просушування. У середньому на це йде від дванадцяти до чотирнадцяти годин. Але все залежить від
сорти і соковитості груш, а також від їх розміру.
Як зберігати в'ялені груші?
В'ялені груші, приготовані за першим рецептом, досить довго зберігаються в герметичних стерильних банках в прохолодному місці. Ви зможете спокійно користуватися такою заготівлею до наступного врожаю.
Заготівля з другого рецепта більш примхлива і для тривалого зберігання вимагає заморожування або перебування в холодильнику в щільно закритій тарі. Хоча, як правило, довго такі в'ялені грушки не залежуються і завдяки своїм чудовим смаком дуже швидко з'їдаються.