Вернуться назад Распечатать

Помідори з корицею на зиму

Помідори з корицею на зиму
Всі ті, хто вже не перший рік займається заготівлею овочів на зиму, напевно знають добрий десяток рецептів консервованих помідор, але постараємося здивувати вас. У цьому матеріалі мова піде не про простих маринованих помідорів , закритих з корицею на зиму, а про плоди, які можна консервувати з маслом, перетворити в джем або соус з великою кількістю пряних ароматів і незвичайних смаків. Не пропустіть шанс розбавити колекцію заготовок оригінальними рецептами.

Помідори з корицею на зиму – рецепт


Крім маринадів, плоди чудово зберігаються в маслі. Закрийте пару невеликих банок консервованих томатів черрі з великою кількістю пряностей, а потім використовувати їх в якості начинки для піци і бутербродів або ароматного доповнення до пасти, овочам і м'ясного рагу.
Інгредієнти:

  • томати черрі - 20 шт.;

  • паличка кориці;

  • зірочка бадьяна;

  • насіння коріандру - 1 ч. ложка;

  • лист лавра;

  • сік 1/2 лимона;

  • рослинна або оливкова олія.


  • Приготування
    Перед розподілом томатів по банкам їх слід запекти зі спеціями, для цього, вимиті плоди розкладають у жароміцної форми, посипають щедрою пучкою великої морської солі і цукрового піску, свежесмолотым коріандром і поливають цитрусовим соком. Крім того, разом з томатами на деко покладіть розламані паличку кориці, лист лавра і зірочку бадьяна. Розмістіть форму в розігрітій до 180 градусів духовці на півгодини, а потім перемістіть гарячі плоди в чисту банку разом з прянощами і залийте олією. Така заготівля простоїть при кімнатній температурі всю зиму.

    Помідори з м'ятою і корицею на зиму


    Як можна говорити про томатних заготовках, виключаючи зі списку рецепти соусів. Цей томатний соус може також використовуватися як пікантний, пряний маринад для м'яса або подаватися з останнім до будь-якого з гарніром з овочів або круп.
    Інгредієнти:

  • солодкий перець - 420 г;

  • томати - 390 г;

  • фіолетовий цибулю - 115 г;

  • гострий перець чилі - за смаком;

  • гілочки чебрецю - 5 шт.;

  • сухе червоне вино - 55 мл;

  • мед - 15 мл;

  • паприка, сушена м'ята - по 1 ст. ложці;

  • мелена кориця - 1/4 ч. ложки.


  • Приготування
    Спершу займіться підготовкою всіх складових. Видалити насінну коробку з перців (солодких і гострого), а стінки плоду довільно і крупно наріжте. Очистіть і наріжте цибулю, томати бланшируйте, видаліть шкірку і також розділіть на шматки довільного розміру. Покладіть всі овочі в чашу блендера і пюрируйте. Перелийте пюре в сотейник і влийте до нього вино з медом. Слідом додайте паприку, м'яту і корицю. Залиште соус побурлить близько 15 хвилин, а тим часом стерилізуйте скляну тару будь-яким бажаним способом. Розлийте пряний соус гарячим ємкостей і щільно закрийте кришками. Коли соус охолоне при кімнатній температурі, його можна буде розміщувати на зберігання в коморі або в холодильнику.

    Помідори на зиму з корицею і гвоздикою


    Зовсім незвична в наших краях, але від того не менш смачна, заготівля з помідорів з корицею на зиму – це ароматний джем. Так, ми звикли готувати джеми лише з фруктів і ягід, але дайте цим рецептом шанс і ви
    Помідори з корицею на зиму
    здивуєтеся, наскільки цікавим може вийти поєднання звичних смаків.
    Інгредієнти:

  • томати - 780 г;

  • цукровий пісок - 120 г;

  • сік лайма - 35 мл;

  • тертий імбир - 1 ч. ложка;

  • мелений кумін - 1 ч. ложка;

  • мелена кориця, гвоздика - по 1/4 ч. ложки;

  • гострий перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    Бланшируйте томати і зніміть з них шкірку. Крупно наріжте плоди і покладіть в жаровню. Слідом додайте сік лайма, нарізаний чилі (насіння попередньо видаліть) і всі прянощі. Томіть джем на невеликому вогні до загусання, близько 1 години 15 хвилин, а потім розлийте по стерильним банкам і закатайте.