Всі ті, хто вже не перший рік займається заготівлею овочів на зиму, напевно знають добрий десяток рецептів консервованих помідор, але постараємося здивувати вас. У цьому матеріалі мова піде не про простих маринованих помідорів , закритих з корицею на зиму, а про плоди, які можна консервувати з маслом, перетворити в джем або соус з великою кількістю пряних ароматів і незвичайних смаків. Не пропустіть шанс розбавити колекцію заготовок оригінальними рецептами.
Помідори з корицею на зиму – рецепт
Крім маринадів, плоди чудово зберігаються в маслі. Закрийте пару невеликих банок консервованих томатів черрі з великою кількістю пряностей, а потім використовувати їх в якості начинки для піци і бутербродів або ароматного доповнення до пасти, овочам і м'ясного рагу.
Інгредієнти: томати черрі - 20 шт.; паличка кориці; зірочка бадьяна; насіння коріандру - 1 ч. ложка; лист лавра; сік 1/2 лимона; рослинна або оливкова олія. Приготування Перед розподілом томатів по банкам їх слід запекти зі спеціями, для цього, вимиті плоди розкладають у жароміцної форми, посипають щедрою пучкою великої морської солі і цукрового піску, свежесмолотым коріандром і поливають цитрусовим соком. Крім того, разом з томатами на деко покладіть розламані паличку кориці, лист лавра і зірочку бадьяна. Розмістіть форму в розігрітій до 180 градусів духовці на півгодини, а потім перемістіть гарячі плоди в чисту банку разом з прянощами і залийте олією. Така заготівля простоїть при кімнатній температурі всю зиму.
Помідори з м'ятою і корицею на зиму
Як можна говорити про томатних заготовках, виключаючи зі списку рецепти соусів. Цей томатний соус може також використовуватися як пікантний, пряний маринад для м'яса або подаватися з останнім до будь-якого з гарніром з овочів або круп.
Інгредієнти: солодкий перець - 420 г; томати - 390 г; фіолетовий цибулю - 115 г; гострий перець чилі - за смаком; гілочки чебрецю - 5 шт.; сухе червоне вино - 55 мл; мед - 15 мл; паприка, сушена м'ята - по 1 ст. ложці; мелена кориця - 1/4 ч. ложки. Приготування Спершу займіться підготовкою всіх складових. Видалити насінну коробку з перців (солодких і гострого), а стінки плоду довільно і крупно наріжте. Очистіть і наріжте цибулю, томати бланшируйте, видаліть шкірку і також розділіть на шматки довільного розміру. Покладіть всі овочі в чашу блендера і пюрируйте. Перелийте пюре в сотейник і влийте до нього вино з медом. Слідом додайте паприку, м'яту і корицю. Залиште соус побурлить близько 15 хвилин, а тим часом стерилізуйте скляну тару будь-яким бажаним способом. Розлийте пряний соус гарячим ємкостей і щільно закрийте кришками. Коли соус охолоне при кімнатній температурі, його можна буде розміщувати на зберігання в коморі або в холодильнику.
Помідори на зиму з корицею і гвоздикою
Зовсім незвична в наших краях, але від того не менш смачна, заготівля з помідорів з корицею на зиму – це ароматний джем. Так, ми звикли готувати джеми лише з фруктів і ягід, але дайте цим рецептом шанс і ви
здивуєтеся, наскільки цікавим може вийти поєднання звичних смаків.
Інгредієнти: томати - 780 г; цукровий пісок - 120 г; сік лайма - 35 мл; тертий імбир - 1 ч. ложка; мелений кумін - 1 ч. ложка; мелена кориця, гвоздика - по 1/4 ч. ложки; гострий перець чилі - за смаком. Приготування Бланшируйте томати і зніміть з них шкірку. Крупно наріжте плоди і покладіть в жаровню. Слідом додайте сік лайма, нарізаний чилі (насіння попередньо видаліть) і всі прянощі. Томіть джем на невеликому вогні до загусання, близько 1 години 15 хвилин, а потім розлийте по стерильним банкам і закатайте.