Літо радує нас достатком різних овочів. Кожен день можна готувати щось нове. А щоб і взимку порадувати рідних і близьких овочевим харчем, бажано зробити заготівлі про запас. З цієї статті ви дізнаєтеся, як приготувати соте з кабачків на зиму.
Соте з кабачків без оцту Інгредієнти: кабачки – 2 кг; помідори – 1 кг; цибуля – 450 г; очищена морква – 500 г; солодкий болгарський перець – 6 шт.; цукор – 100 г; часник – 5 зубчиків; сіль – 40 г; олія рослинна рафінована – 220 мл; петрушка – 1 пучок. Приготування Кабачки, перець і помідори нарізаємо кубиками, але не змішуємо їх між собою. Морква пропускаємо через тертку. Подрібнюємо Зелень петрушки. Помідори і перець окремо засипаємо цукром і сіллю. Перемішуємо і відставляємо, щоб овочі випустили сік. У каструлю вливаємо олію і выкладыаем овочі шарами: помідори разом з соком, цибуля, кабачки, моркву, солодкий перець і зелень петрушки. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 50 хвилин, періодично помішуючи. Практично в кінці додаємо дрібно рубаний часник і протушиваем ще хвилин 5. Отримане соте розкладаємо по підготовленим простерилизованным банкам і закатуємо бляшаними кришками.
Соте з кабачків і баклажанів на зиму
Інгредієнти: стиглі томати – 1 кг; баклажани – 500 г; цибуля – 350 г; червоний солодкий перець – 450 г; кабачки – 500 г; морква – 700 г; рафінована рослинна олія – 140 мл; часник – 5 зубчиків; зелень – 1 пучок; сіль; цукор; оцет 9% – 25 мл; чорний мелений перець. Приготування Цибулю ріжемо кільцями або чверть кільцями. Морква подрібнюємо кубиками або перетираємо на тертці. Солодкий перець очищаємо від насіння, нарізаємо середніми шматочками. Кабачки ріжемо кубиками. Якщо вони молоденькі, їх можна не чистити. Баклажани і помідори також ріжемо шматочками. Виливаємо в казан половину рафінованого рослинного масла, висипаємо цибулю. Коли він стане прозорим, додаємо моркву і тушкуємо близько 15 хвилин. Якщо ж морква терта, 5 хвилин буде цілком достатньо. Викладаємо помідори й тушкуємо, поки вони не пустять сік. Далі вливаємо інше масло, кладемо кабачок, перець і

баклажани. Накриваємо кришкою і тушкуємо овочі близько півгодини. За цей час потрібно перемішати їх 2-3 рази. Після цього вимикаємо вогонь і залишаємо овочеву масу остигати. Після цього знову ставимо її на вогонь, тушкуємо ще 20 хвилин і знову охолодити. За смаком солимо, додаємо цукор, перець. І знову прогріваємо. У самому кінці додаємо подрібнену зелень, подрібнений часник і вливаємо оцет. Проварюємо ще хвилин 5. Заздалегідь стерилізуємо вимиті банки, потримавши їх над парою 5-7 хвилин. Розкладаємо у них соте, закатуємо бляшаними кришками. Далі перевертаємо їх догори дном, закутуємо і залишаємо остигати. Соте з кабачків на зиму без стерилізації краще зберігати у прохолодному місці – в холодильнику, підвалі або льосі.