Назва - «П'ятихвилинка» досить оманливе, оскільки варення по цьому рецепту готується далеко не за п'ять хвилин. Варка займає трохи більше часу ніж зазвичай, але якщо ви готові виділити цей час на заготівлю консервації з цільними і щільними плодами, прозорим сиропом і насиченим смаком, то нижче ми опишемо кілька докладних рецептів.
Абрикосове варення «П'ятихвилинка» - рецепт
Свою назву рецепт отримав завдяки наявності декількох фаз приготування, в рамках яких плоди спершу наполягають з цукром, чекаючи виходу соку, а потім кип'ятять тричі по п'ять хвилин з тригодинним перервою між кожним з кип'ятіння.
Це варення готується з злегка недозрілих абрикос (не зелених!), оскільки саме в такому випадку забезпечується максимальна чистота сиропу і цілісність плодів. Також, в рамках цього рецепта все, що вам знадобиться – цукор і самі абрикоси в рівних пропорціях.
Позбавте плоди від кісточок максимально акуратно, щоб не пошкодити половинки м'якоті. Викладіть частину плодів зрізом вгору на дно емальованої каструлі. Посипте перший шар цукром, за ним розподіліть другий, і знову цукор. Повторіть шари один за одним до тих пір, поки інгредієнти не підійдуть до кінця. Накрийте ємність і залиште на період часу аж до доби (але не менше 4 годин), щоб фрукти пустили сік. Після, якщо ви віддаєте перевагу більш рідке варення, влийте до абрикосам півлітра води, в іншому випадку відразу додайте каструлю на плиті і дайте варенню дійти до кипіння. Проваріть 5 хвилин і зніміть з вогню. Повторіть процедуру тричі, щоразу доводячи абрикосове варення «П'ятихвилинка» до кипіння і охолоджуючи в перервах. У періоди кип'ятіння знімайте з поверхні пінку, а після фінальної п'ятихвилинки розлийте ще вируючий сироп по банкам і закатайте ошпареними кришками. Перед розміщенням на зберігання, абрикосове

варення «П'ятихвилинка» дольками має повністю охолонути при кімнатній температурі.
Як швидко зварити абрикосове варення за 5 хвилин?
Швидке приготування абрикосового варення з аналогічної техніки також можливо, для цього половинки плодів без кісточок слід засипати цукром у пропорції 4:1. Крім цукрового піску до складу майбутнього варення можна включити не мелену корицю, бадьян або гвоздику. Залиште абрикоси на 12 годин, потім доведіть варення до кипіння, проваріть 5 хвилин, зніміть з вогню і відразу ж розлийте по стерильним банкам .