Для того, щоб додати варення легкий горіховий присмак і запах, багато додають до плодів ядра абрикосових кісточок, навіть не підозрюючи про те, що у великих дозах таке ласощі може завдати шкоди здоров'ю за рахунок високого вмісту синильної кислоти. Куди більш безпечно варити варення з додаванням справжніх горіхів, наприклад, волоських.
Абрикосове варення з мигдалем і волоським горіхом
Якщо у вас є можливість доповнити горіхове різноманітність мигдалем, то скористайтеся нею, тільки не перестарайтеся з мигдальними ядрами, оскільки вони також містять синильну кислоту.
Інгредієнти: абрикоси - 980 р; цукровий пісок - 980 р; волоські горіхи - 80 г; мигдаль - 80 г; вода - 240 мл Приготування Перед тим, як варити абрикосове варення з горіхами, самі плоди слід очистити, а на основі цукру і води зварити прозорий сироп. У готовому сиропі розмістіть половинки міцних, не перестиглих абрикос і горішки. Проваріть все хвилин 5 видалите пінку. Залиште практично готове варення на всю ніч, а зранку прокип'ятіть його ще 15 хвилин. Варення розлийте по банках і тут же закатайте.
Абрикосове варення з апельсином і горіхами
Абрикосове варення можна перетворити з простого страви для ласунів у даний протизастудний засіб, досить доповнити інгредієнти скибочками імбиру, а для аромату можна покласти шматочки цитрусових.
Інгредієнти: абрикоси - 18 кг; цукровий пісок - 860 р; волоські горіхи - 480 м; імбирний корінь (свіжий) - 45 г; апельсини - 430 р. Приготування Розділивши абрикосову м'якоть на половинки, засипте її цукровим піском і залиште пустити сік на 12 годин. Якщо такого часу у вашому розпорядженні немає, то до плодів можна додати склянку-півтори води і вже потім всипати цукор і поставити на вогонь. Коли сироп дійде до кипіння, а абрикоси почнуть ставати прозорими, покладіть шматочки апельсинів прямо з цедрою, не занадто дрібно нарізані волоські горіхи та шматочки імбиру. Після повторного закипання варення розлийте по банках і закатайте.
Абрикосове варення з волоськими горіхами «Половинки» – рецепт
Інгредієнти: абрикоси - 970 г; ядра волоських горіхів - 340 г; цукровий пісок - 970 г; вода - 240 мл Приготування Видаливши кісточку з абрикосів, покладіть шматочок горішка в поглиблення в м'якоті. У каструлі з'єднайте цукровий пісок з водою і поставте сироп дійти до кипіння. У прозорий сироп обережно покладіть половинки фруктів з горішками всередині і проваріть їх у три прийоми за 15 хвилин, даючи варенню повністю охолонути в інтервалах між варінням і не забуваючи видаляти пінку з поверхні. Після фінальної варіння ласощі не потрібно охолоджувати, його слід ще гарячим розкласти по стерильним банкам і закатати. Перед розміщенням на зберігання дайте варенню повністю охолонути.
Абрикосове варення часточками з горіхами
Варення з абрикосів, з додаванням ядер горіхів не дарма прозвали "Царським": бурштиновий колір, дивовижний аромат і смак виразно натякають на благородне походження.
Інгредієнти: абрикоси - 980 р; ядра волоських горіхів - 90 г; цукровий пісок - 680 р. Приготування За ніч до приготування промийте і очистіть плоди і з'єднайте їх з не занадто дрібно подрібненими ядрами волоських горіхів. Засипте складові цукровим піском і залиште настоюватися. До ранку навіть сухуваті абрикоси повинні виділити сік, але якщо рідини замало, то під час варіння ласощі можна доповнити водою, але не більше 240 мл. При постійному помішуванні, доведіть варення до кипіння, видалите пінку і повністю остудіть. Повторіть процедуру ще раз, але в останній раз не охолоджують, а відразу розливайте продукт по стерильним банкам.