Алича чудово підходить для приготування багатьох оригінальних страв, а особливо з неї виходить чудово ароматне варення. Не вірите? Тоді переконаєтеся в цьому особисто! Кисло-солодкий смак цих плодів робить ласощі в міру нудотним, неймовірно ніжним і ароматним. Давайте дізнаємося з вами, як правильно зварити смачне варення з аличі з кісточками.
Рецепт варення з аличі з кісточками
Інгредієнти: стигла алича червона – 1 кг; вода фільтрована – 600 мл; цукор – 12 кг Приготування Отже, аличу ретельно перебираємо, викидаємо всі гнилі, м'яті плоди, сміття і відриваємо плодоніжки. Потім фрукти промиваємо і проколюємо кожен в декількох місцях зубочисткою. Після цього викладаємо плоди в каструльку, заливаємо водою і ставимо закипати на сильний вогонь. Через 5 хвилин, обережно зливаємо рідину в інший посуд, а аличу заливаємо крижаною водою. Тепер давайте приготуємо сироп . Для цього беремо відвар, всипаємо цукор і ставимо каструлю на плиту. Аличу викладаємо в глибоку миску, заливаємо гарячим сиропом і залишаємо при кімнатній температурі приблизно на 5 годин. Далі ставимо ємність на вогонь і доводимо до закипання. Як тільки на поверхні почнуть з'являтися маленькі бульбашки, знімаємо посуд з плити і залишаємо варення настоюватися ще на 5 хвилин. По закінченні цього часу повторюємо процедуру ще кілька разів і розливаємо гарячу суміш по заздалегідь простерилизованным банкам. Закриваємо їх кришками, перевертаємо, закутуємо ковдрою і залишаємо. Зберігаємо варення з червоної аличі з кісточками всю зиму і подаємо в якості частування до сімейного чаювання.
Варення з жовтої аличі
Інгредієнти: жовта стигла алича – 2 кг; вода фільтрована – 750 мл; цукор – 25 кг; лимон свіжий – 1 шт. Приготування З фільтрованої холодної води і цукрового піску готуємо на повільному вогні солодкий сироп. Не втрачаючи часу дарма, перебираємо стиглі ягоди, викидаємо гнилі, видаляємо всі плодоніжки, перекладаємо в глибоку емальовану ємність і заливаємо гарячим сиропом. Залишаємо аличу настоюватися приблизно на 8 годин, а потім ставимо на середній вогонь, кип'ятимо і акуратно знімаємо шумівкою піднялася пінку. Проварюємо ласощі на слабенькому вогні не більше 15 хвилин, щоб не лопнула тонка шкірка. Після цього залишаємо варення остигати на 6 годин, а потім повторюємо процес варіння. Додаємо сік лимона за останньою варінні і ретельно перемішуємо. В результаті у вас повинен вийти красивий прозорий сироп. Готове варення з аличі з кісточками розливаємо в чисті сухі невеликі баночки і закриваємо спеціальними кришками. Прибираємо ласощі на зберігання в льох.
Варення з аличі з кісточками в мультиварці
Інгредієнти: алича жовта – 2 кг; вода – 2 л; цукор дрібний – 15 кг. Приготування Аличу ретельно перебираємо, промиваємо і відриваємо плодоніжки і листочки. Каструлю наповнюємо холодною водою,
запалюємо вогонь і чекаємо закипання. Після цього кидаємо ягоду і проварюємо хвилин 5 до початку тріскання шкурки. Потім обережно зливаємо окріп і наповнюємо каструлю водою. Через кілька хвилин зливаємо рідину і перекладаємо аличу в ємність мультиварки. Посипаємо цукром-піском і гарненько перемішуємо. Тепер закриваємо кришку приладу, активуємо програму «Випічка» і засікаємо 40 хвилин. Після звукового сигналу розливаємо ще гаряче ласощі по підготовленим баночках і закатуємо спеціальним ключем. Встановлюємо їх догори дном, накриваємо вовняною ковдрою і залишаємо приблизно на добу. Після цього переставляємо заготовку в будь прохолодне місце і зберігаємо всю зиму.