Варення з аличі виходить неймовірно ароматним і смачним. Таке ласощі чудово підходить для начинки в пиріжки. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати джем з аличі і заготовити на зиму шматочок літа.
Варення з аличі
Інгредієнти: жовта алича – 1 кг; вода – 5 ст.; цукор – 750 р. Приготування Отже, беремо стиглі плоди, ретельно промиваємо їх і при необхідності зрізаємо гнилі і м'яті місця. Потім акуратно виймаємо кісточки і складаємо аличу в глибоку каструлю. Далі вливаємо воду і проварюємо 15 хвилин на невеликому вогні до розм'якшення. Після цього, перекладаємо м'які плоди невеликими порціями на друшляк і ретельно розминаємо, використовуючи ложку. Отриману м'якоть обов'язково зважуємо і перекладаємо в ту ж емальовану глибоку посуд. Тепер засипаємо по смаку цукром, злегка перемішуємо і масу уварюють до готовності, не забуваючи періодично помішувати, щоб не допустити пригорання. Пам'ятайте, чим довше вариться джем, тим більш насиченим і густим він вийде. Через 45 хвилин вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і наполягаємо варення ще деякий час. Готовий гарячий джем розливаємо акуратно в сухі підігріті банки, накриваємо прокип'яченими кришками, що герметично закатуємо, перевертаємо вниз кришкою і швидко охолоджуємо. Після цього переставляємо заготовку в льох і взимку насолоджуємося прекрасним смаком і ароматом фруктового джему.
Джем з червоної аличі
Інгредієнти: червона алича – 1 кг; цукор – 800 г; вода – 100 мл Приготування Аличу ретельно перебираємо, промиваємо, викидаємо зіпсовані плоди і складаємо фрукти в глибоку емальовану каструлю. Заливаємо необхідною кількістю кип'яченої води, доводимо до закипання і проварюємо 3 хвилинки при закритій кришці. Після цього обережно зливаємо аличу в друшляк і ретельно перетираємо виделкою, викидаючи шкірку і кісточки. У готову пюреобразную масу додаємо цукровий пісок, перемішуємо і проварюємо на сильному вогні 30 хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Тепер переливаємо джем у суху баночку, закриваємо кришкою і зберігаємо ласощі в холодильнику.
Варення з аличі з желатином
Інгредієнти: жовта алича – 1 кг; цукор – 1 кг; вода – 200 мл; желатин – 40 г; вишня – 1 кг Приготування Вишню і аличу ретельно перебираємо, промиваємо і акуратно виймаємо всі кісточки. Після цього пропускаємо ягоди з фруктами через м'ясорубку і виливаємо масу в глибоку миску. Цукровий пісок змішуємо з сухим желатином і засипаємо отриманою сумішшю фруктове однорідне пюре. Залишаємо все приблизно на 8 годин, а потім нагріваємо до закипання і проварюємо джем протягом 5 хвилин, постійно заважаючи. Стерилізовані сухі баночки наповнюємо гарячим ласощами, швиденько закатуємо, перевертаємо, поставивши на кришки, і залишаємо приблизно на 10 хвилин. Потім переставляємо заготовку на зберігання в льох або холодильник.
Варення з аличі в мультиварці
Інгредієнти: алича стигла – 1 кг; вода фільтрована – 1 л; цукор – за смаком. Приготування Аличу промиваємо, обсушуємо і складаємо в чашу мультиварки, наповнену холодною водою. Закриваємо кришку приладу, виставляємо на дисплеї програму «Варка» і готуємо 10 хвилин. Після цього акуратно виливаємо все в металевий друшляк, перетираємо і викидаємо кісточки і шкірку. Готове однорідне пюре виливаємо назад в посуд, всипаємо цукор і ретельно розмішуємо ложкою до тих пір, поки всі кристали не розчиняться. Відправляємо ємність назад в каструлю і готуємо джем на тому ж режимі ще 30 хвилин, періодично відкриваючи кришку і помішуючи ласощі. Потім перекладаємо джем в сухі банки і закриваємо стерильними кришками.