Сьогодні ми розповімо вам, як законсервувати кукурудзу в зернах в домашніх умовах. Її використовують для приготування різних страв або подають як закуску.
Рецепт консервованої кукурудзи зернами в домашніх умовах
Інгредієнти: кукурудзяні зерна – 700 г; вода фільтрована – 1 л; цукор – 15 г; сіль дрібна – 1 ст. ложка. Приготування Спочатку готуємо банки для консервації: ретельно промиваємо їх і стерилізуємо . Кукурудзяні качани обробляємо, знімаємо листя і акуратно виймаємо всі зерна. Після цього бланшируем їх в киплячій воді, виклавши в друшляк, близько 3 хвилин. Паралельно з цим готуємо заливку: змішуємо в гарячій воді сіль з цукром. Гарячі банки наповнюємо кукурудзяними зернами, заливаємо розсолом, закриваємо кришками і стерилізуємо не менше 3-х годин. Після цього відразу ж закочує банки і перевертаємо.
Рецепт консервованої кукурудзи зернами
Інгредієнти: молода кукурудза – 5 шт.; сіль – 1 ст. ложка; цукор – 3 ст. ложки; оцет – 1 ст. ложка. Приготування Кукурудзу обробляємо і звільняємо від листя. У велику каструлю наливаємо воду, кип'ятимо її і обережно опускаємо очищені качани. Бланшируем їх кілька хвилин, а потім виймаємо і охолоджуємо, промивши холодною водою. Після цього акуратно відокремлюємо зерна від качана, використовуючи ніж. Банки заздалегідь ретельно вимиваємо і накладаємо кукурудзяні зерна. Тепер заливаємо все окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин. Після цього рідину зливаємо в каструлю, кип'ятимо і знову заливаємо зерна на 10 хвилин. Потім воду просто виливаємо і переходимо до приготування маринаду. Для цього наливаємо в каструлю фільтровану воду, доводимо її до закипання, всипаємо дрібну сіль, цукровий пісок, вливаємо оцет і все гарненько розмішуємо до повного розчинення всіх кристалів. Готовим киплячим маринадом заливаємо банки, закочує їх спеціальним ключем, перевертаємо і обов'язково перевіряємо на герметичність. За бажанням накриваємо заготівлю теплою ковдрою і після охолодження переставляємо консервовану кукурудзу у прохолодне місце.
Рецепт консервованої кукурудзи зернами з лимонною кислотою
Інгредієнти: кукурудза свіжа – 4 шт.; цукор – 1 ст. ложка; сіль – 2 ч. ложки; лимонна кислота – щіпка. Приготування Качани очищаємо і як слід промиваємо.Потім викладаємо їх на дно чаші мультиварки, заливаємо все холодною водою і кидаємо ложку дрібної солі. Включаємо програму«Варка» на 30 хвилин і закриваємо кришку приладу. Після звукового сигналу качани остуджуємо, відправивши їх під струмінь холодної води. Не гаючи часу, вибираємо на дисплеї режим «Пар» і стерилізуємо банки близько 5 хвилин. Від колишніх качанів акуратно відокремлюємо ножем всі зернятка і ретельно промиваємо їх. Окремо доводимо до кипіння чисту воду і заливаємо зерна, викладені в підготовлені банки. Накриваємо їх кришками і даємо їм

настоятися близько 5 хвилин.Потім у відвар, де варилася кукурудза, кидаємо цукор і трохи лимонний кислоти. За смаком можна додати ще трохи дрібної солі. Проварюємо розсіл на режимі «Варка» протягом 5 хвилин, кинувши лавровий листочок і перчик запашний для аромату. А цим часом обережно зливаємо воду з кукурудзи і знову заливаємо її окропом. Знову залишаємо хвилин на 10 під накритою кришкою. Тепер виливаємо воду і заливаємо кукурудзу киплячим розсолом. Закочує банки і ставимих під ковдру, залишаючи там до повного охолодження. Ось і все, консервована кукурудза готова! Її можна використовувати в якості закуски або додавати в супи або салати.