Вернуться назад Распечатать

Компот з аличі з кісточками на зиму

Компот з аличі з кісточками на зиму
Компот з аличі буде прекрасним варіантом вітамінної заготовки на зиму. А якщо до цим плодам додати інші фрукти або ягоди, то отримаємо подвійну користь і цікавий насичений смак готового напою. Ваші домочадці по достоїнству оцінять вашу працю, коли спробують стаканчик запашної компоту зі смаком літа.

Компот із червоної аличі з кісточками на зиму


Інгредієнти:
Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • червона алича з кісточками – 135 кг;

  • цукровий пісок – 035 кг;

  • вода фільтрована – 24 л.


  • Приготування
    Банки вимиваємо розчином харчової соди і гарячою водою, а далі стерилізуємо на пару за десять хвилин кожну.
    Аличу перебираємо, промиваємо в холодній воді, даємо гарненько стекти, і кидаємо в підготовлені раніше банки, заповнюючи їх на одну третину.
    Воду прогріваємо до температури кипіння, заливаємо нею плоди, прикриваємо прокип'яченими кришками і залишаємо на двадцять хвилин. Потім повертаємо рідина в початкову ємність, скориставшись кришкою з отворами. Доводимо злиту воду до температури кипіння, додаємо цукровий пісок, розмішуємо до повного розчинення і розливаємо отриманий сироп у банки. Закорковуємо кришки, грунтовно закутуємо компотик теплою ковдрою, попередньо перевернувши банки догори дном, і залишаємо до повного охолодження.

    Компот з аличі і кабачків на зиму


    Інгредієнти:

  • жовта алича з кісточками;

  • кабачки;

  • цукровий пісок;

  • вода фільтрована.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо банки. Промиємо їх содовим розчином і гарячою водою і простерилизуем будь-яким зручним способом.
    Аличу промиваємо під проточною холодною водою, даємо просохнути, і укладаємо на дно банок. Кабачки очистити від шкірки, позбавляє від серцевини, нарізаємо кубиками і розподіляємо в банки поверх аличі. На одну частину аличі ми повинні взяти три частини кабачків і заповнити банки по плічка».
    Тепер підігріваємо воду до кипіння, додаємо цукровий пісок з розрахунку двісті грам на один літр рідини і проварюємо дві хвилини. Отриманим сиропом заливаємо аличу з кабачками, прикриваємо прокип'яченої кришкою і залишаємо до повного охолодження.
    Зливаємо остиглий сироп назад в каструлю, прогріваємо до кипіння і знову заливаємо їм плоди. Тут же герметично закорковуємо кришки, перевертаємо баночки дном догори і обертаємо грунтовно теплою ковдрою до повного охолодження.

    Компот з аличі і яблук на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • алича з кісточками – 075 кг;

  • яблука – 075 кг;

  • цукровий пісок – 03 кг;

  • вода фільтрована – 24 л.


  • Приготування
    В чисті стерильні банки укладаємо попередньо промиту в холодній воді аличу і яблука, очищені від серцевини і нарізані часточками. Фільтровану воду нагріваємо до температури кипіння і заливаємо нею фрукти доверху. Прикриваємо прокип'яченими кришками і залишаємо на двадцять хвилин. Потім повертаємо рідину в каструлю, додаємо цукровий пісок і знову нагріваємо до кипіння. Розливаємо отриманий сироп по банкам, тут же закочує їх кришками і ставимо дном догори під теплу ковдру до повного охолодження.

    Компот з аличі і малини на зиму


    Інгредієнти:
    Розрахунок на одну трилітрову банку:

  • алича з кісточками – 1 кг;
  • Компот з аличі з кісточками на зиму

  • малина – 025 кг;

  • цукровий пісок – 035 кг;

  • вода фільтрована – 24 л.


  • Приготування

    Банки моєму содовим розчином і гарячою водою. У кожну з них укладаємо вимиту аличу з кісточками і малину. З води і цукрового піску варимо сироп і заливаємо гарячим аличу з малиною. Банки прикривають кришками, розміщуємо в ємності з гарячою водою, прогріваємо до температури кипіння і стерилізуємо кожну з них по двадцять хвилин. Укупориваем кришки і даємо повністю охолонути, перевернувши банки догори дном.