Компот з аличі буде прекрасним варіантом вітамінної заготовки на зиму. А якщо до цим плодам додати інші фрукти або ягоди, то отримаємо подвійну користь і цікавий насичений смак готового напою. Ваші домочадці по достоїнству оцінять вашу працю, коли спробують стаканчик запашної компоту зі смаком літа.
Компот із червоної аличі з кісточками на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на одну трилітрову банку:
червона алича з кісточками – 135 кг; цукровий пісок – 035 кг; вода фільтрована – 24 л. Приготування Банки вимиваємо розчином харчової соди і гарячою водою, а далі стерилізуємо на пару за десять хвилин кожну.
Аличу перебираємо, промиваємо в холодній воді, даємо гарненько стекти, і кидаємо в підготовлені раніше банки, заповнюючи їх на одну третину.
Воду прогріваємо до температури кипіння, заливаємо нею плоди, прикриваємо прокип'яченими кришками і залишаємо на двадцять хвилин. Потім повертаємо рідина в початкову ємність, скориставшись кришкою з отворами. Доводимо злиту воду до температури кипіння, додаємо цукровий пісок, розмішуємо до повного розчинення і розливаємо отриманий сироп у банки. Закорковуємо кришки, грунтовно закутуємо компотик теплою ковдрою, попередньо перевернувши банки догори дном, і залишаємо до повного охолодження.
Компот з аличі і кабачків на зиму
Інгредієнти: жовта алича з кісточками; кабачки; цукровий пісок; вода фільтрована. Приготування Першим ділом приготуємо банки. Промиємо їх содовим розчином і гарячою водою і простерилизуем будь-яким зручним способом.
Аличу промиваємо під проточною холодною водою, даємо просохнути, і укладаємо на дно банок. Кабачки очистити від шкірки, позбавляє від серцевини, нарізаємо кубиками і розподіляємо в банки поверх аличі. На одну частину аличі ми повинні взяти три частини кабачків і заповнити банки по плічка».
Тепер підігріваємо воду до кипіння, додаємо цукровий пісок з розрахунку двісті грам на один літр рідини і проварюємо дві хвилини. Отриманим сиропом заливаємо аличу з кабачками, прикриваємо прокип'яченої кришкою і залишаємо до повного охолодження.
Зливаємо остиглий сироп назад в каструлю, прогріваємо до кипіння і знову заливаємо їм плоди. Тут же герметично закорковуємо кришки, перевертаємо баночки дном догори і обертаємо грунтовно теплою ковдрою до повного охолодження.
Компот з аличі і яблук на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на одну трилітрову банку:
алича з кісточками – 075 кг; яблука – 075 кг; цукровий пісок – 03 кг; вода фільтрована – 24 л. Приготування В чисті стерильні банки укладаємо попередньо промиту в холодній воді аличу і яблука, очищені від серцевини і нарізані часточками. Фільтровану воду нагріваємо до температури кипіння і заливаємо нею фрукти доверху. Прикриваємо прокип'яченими кришками і залишаємо на двадцять хвилин. Потім повертаємо рідину в каструлю, додаємо цукровий пісок і знову нагріваємо до кипіння. Розливаємо отриманий сироп по банкам, тут же закочує їх кришками і ставимо дном догори під теплу ковдру до повного охолодження.
Компот з аличі і малини на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на одну трилітрову банку:
алича з кісточками – 1 кг; малина – 025 кг; цукровий пісок – 035 кг; вода фільтрована – 24 л. Приготування Банки моєму содовим розчином і гарячою водою. У кожну з них укладаємо вимиту аличу з кісточками і малину. З води і цукрового піску варимо сироп і заливаємо гарячим аличу з малиною. Банки прикривають кришками, розміщуємо в ємності з гарячою водою, прогріваємо до температури кипіння і стерилізуємо кожну з них по двадцять хвилин. Укупориваем кришки і даємо повністю охолонути, перевернувши банки догори дном.