Спогади про «оксамитовому сезоні» можна донести з собою до самих холодів, засукавши баночку персикового варення в компанії з ароматними апельсинами. Насичене і ароматні ласощі послужить вам гарну службу в інших десертах або на шматочку свіжого хліба з маслом. Про те, як варити варення з персиків з апельсином ми розповімо в наступному матеріалі.
Рецепт варення з персиків з апельсинами
Інгредієнти: стиглі персики - 980 р; апельсини - 340 г; лимонний сік - 30 мл; цукровий пісок - 690 р. Приготування Поставте ємності для консервації і кришки для них стерилізуватися будь-яким зручним способом. З персиків зніміть шкірку і наріжте м'якоть на четвертинки. Покладіть шматочки персикової м'якоті в блендер і збийте в пюре. Змішайте пюрированные плоди з лимонним соком. Очистивши апельсини від цедри, білої м'якоті і перетинок, також подрібніть їх і з'єднайте з персиковим пюре. Перелийте пюре в емальований посуд, всипте цукровий пісок і залиште всі дійти до кипіння. Закипевшее варення проваріть не менше трьох хвилин, а потім розподіліть по гарячих банкам і швидко закатайте.
Варення з персиків з апельсинами і м'ятою
Інгредієнти: песики - 750 г; сік двох апельсинів; мед - 25 мл; гілочки м'яти - 3-4 шт. Приготування Персикову м'якоть покладіть в каструльку, залийте цитрусовим соком і залиште гаситися на самому мінімальному вогні. Через годину покладіть до плодів нарізані листочки м'яти, влийте мед і залиште все побурлить ще на півгодини. Ще вируюче варення розкладіть по ємностей і закатайте.
Якщо ви захочете приготувати варення з персиків з апельсинами в мультиварці, то попередньо звільнивши персики від кісточок і шкірки, покладіть їх у чашу разом з усіма іншими інгредієнтами, виставте режим «Випічка» і дайте варенню побурлить близько години.
Варення з персиків з апельсинами і малиною
Інгредієнти: персики - 14 кг; малина - 450 г; цукровий пісок - 360 г; цедра двох апельсинів; лимонний сік - 190 мл Приготування Зріжте з персиків шкірку, а з апельсинів – цедру. Покладіть персикову м'якоть в емальований посуд разом з цитрусовою цедрою, додайте ягоди малини і влийте лимонний сік. Дочекайтеся моменту, коли всі кристали цукру розчиняться, а потім, помішуючи, варіть джем до загустіння. Ще гарячим розлийте його по чистим банкам, розмістіть на водяній бані і стерилізують, накривши кришкою, близько 20 хвилин. Загорніть банки і остудіть перед розміщенням на зберігання.