Вернуться назад Распечатать

Варення з персиків з апельсинами

Варення з персиків з апельсинами
Спогади про «оксамитовому сезоні» можна донести з собою до самих холодів, засукавши баночку персикового варення в компанії з ароматними апельсинами. Насичене і ароматні ласощі послужить вам гарну службу в інших десертах або на шматочку свіжого хліба з маслом. Про те, як варити варення з персиків з апельсином ми розповімо в наступному матеріалі.

Рецепт варення з персиків з апельсинами


Інгредієнти:

  • стиглі персики - 980 р;

  • апельсини - 340 г;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • цукровий пісок - 690 р.


  • Приготування
    Поставте ємності для консервації і кришки для них стерилізуватися будь-яким зручним способом. З персиків зніміть шкірку і наріжте м'якоть на четвертинки. Покладіть шматочки персикової м'якоті в блендер і збийте в пюре. Змішайте пюрированные плоди з лимонним соком. Очистивши апельсини від цедри, білої м'якоті і перетинок, також подрібніть їх і з'єднайте з персиковим пюре. Перелийте пюре в емальований посуд, всипте цукровий пісок і залиште всі дійти до кипіння. Закипевшее варення проваріть не менше трьох хвилин, а потім розподіліть по гарячих банкам і швидко закатайте.

    Варення з персиків з апельсинами і м'ятою


    Інгредієнти:

  • песики - 750 г;

  • сік двох апельсинів;

  • мед - 25 мл;

  • гілочки м'яти - 3-4 шт.


  • Приготування
    Персикову м'якоть покладіть в каструльку, залийте цитрусовим соком і залиште гаситися на самому мінімальному вогні. Через годину покладіть до плодів нарізані листочки м'яти, влийте мед і залиште все побурлить ще на півгодини. Ще вируюче варення розкладіть по ємностей і закатайте.
    Якщо ви захочете приготувати варення з персиків з апельсинами в мультиварці, то попередньо звільнивши персики від кісточок і шкірки, покладіть їх у чашу разом з усіма іншими інгредієнтами, виставте режим «Випічка» і дайте варенню побурлить близько години.

    Варення з персиків з апельсинами і малиною


    Інгредієнти:

  • персики - 14 кг;

  • малина - 450 г;

  • цукровий пісок - 360 г;

  • цедра двох апельсинів;
  • Варення з персиків з апельсинами

  • лимонний сік - 190 мл


  • Приготування
    Зріжте з персиків шкірку, а з апельсинів – цедру. Покладіть персикову м'якоть в емальований посуд разом з цитрусовою цедрою, додайте ягоди малини і влийте лимонний сік. Дочекайтеся моменту, коли всі кристали цукру розчиняться, а потім, помішуючи, варіть джем до загустіння. Ще гарячим розлийте його по чистим банкам, розмістіть на водяній бані і стерилізують, накривши кришкою, близько 20 хвилин. Загорніть банки і остудіть перед розміщенням на зберігання.