Малина – смачна, дуже ніжний і надзвичайно корисна ягода. Але, на жаль, вона довго не зберігатися, дуже швидко втрачає форму, віддає сік і псується. Ми підкажемо вам, як правильно зробити домашні заготовки з малини, зберігаючи повною мірою всі її цінні і корисні якості.
Рецепт заготівлі з малини в мультиварці
Інгредієнти: свіжа малина – 15 кг; цукровий пісок – 1 кг. Приготування Малину гарненько перебираємо і очищаємо від дрібного сміття. Потім викладаємо ягоди в чашу мультиварки, засипаємо зверху цукровим піском і закриваємо кришку приладу. Виставляємо режим «Гасіння» і готуємо рівно 1 годину до звукового сигналу. Після цього переливаємо акуратно гаряче малинове варення у стерильну тару і закриваємо кришками на зиму!
Заготівля з чорної малини
Інгредієнти: чорна малина – 1 кг; цукровий пісок – 500 р. Приготування Для приготування варення з чорної малини, готуємо спочатку всі інгредієнти. Для цього малину ретельно перебираємо, очищаємо від дрібного сміття, але не промиваємо. Потім засипаємо ягоди цукровим піском, акуратно перемішуємо і залишаємо постояти, поки малина не пустить сік. Після цього ставимо миску на середній вогонь і проварюємо 15 хвилин, періодично помішуючи ложкою. Якщо хочете, щоб варення довше зберігалося, то остуджуємо його, а потім ще раз доводимо до кипіння, розливаємо по банках і закатуємо кришками.
Смачна заготівля з малини
Інгредієнти: малиновий сік – 1 л; цукровий пісок – 15 кг. Приготування Із стиглих ягід з допомогою соковижималки вичавлюємо сік. Потім в отриману рідину поступово додаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо, щоб всі кристали повністю розчинилися. Готове желе розкладаємо в банки, закриваємо кришками і зберігати в холодному місці. А от якщо ви захотіли приготувати малиновий сироп , то отриману суміш спочатку кип'ятимо, а потім розливаємо ласощі в підготовлені пляшки, закупорюючи щільно кришками.
Заготівля з малини та смородини
Інгредієнти: цукровий пісок – 550 г; малина – 600 г; чорна смородина – 400 р. Приготування Ягоди перебираємо, викладаємо в миску і заливаємо цукровим сиропом, підігрітим до температури 60 градусів. Приблизно через 4 години ягоди акуратно витягуємо з сиропу за допомогою шумівки, кладемо їх у підготовлені стерильні банки і знову заливаємо гарячим сиропом, нагрітим до 95 градусів. Банки накриваємо кришками, стерилізуємо, закатуємо і закутуємо. Після охолодження ставимо ягідний компот на зберігання в будь прохолодне місце.
Оригінальна заготовка з малини на зиму
Інгредієнти: малина – 1 кг; цукровий пісок – 500 р. Приготування Малину перебираємо, видаляємо всі ягоди з дефектами, кладемо в друшляк, швиденько промиваємо холодною водою і даємо їй стекти. Потім викладаємо малину в емальований посуд і ставимо на деякий
час в гарячий духовий шафа. Коли ягоди прогріються і разопреют, протираємо через сито, а потім збиваємо отримане пюре віночком або міксером протягом 40 хвилин, поки ягідна маса не збільшиться в об'ємі і не побіліє.
Далі додаємо цукровий пісок і знову збиваємо суміш ще 20 хвилин. Тепер застеляємо формочки – лотки пергаментним папером, змащуємо їх топленим маслом, присипаємо цукровою пудрою і розкладаємо малинове пюре шаром приблизно 2 сантиметри. Зверху акуратно згладжувати всі нерівності ножем і відправляємо форми в духовку, прогріту приблизно до 50-60 градусів, щоб маса трохи підсохла. Через 5 годин акуратно розрізаємо пласт на шматочки, а ще через 2 години, перевертаємо пастилу і просушуємо до готовності.