З черешні навіть у сезон можна приготувати такий асортимент страв, що надлишків урожаю для консервації не залишиться, але якщо ви все ж перейнялися ідеєю зберегти літо в банку до холодів, то нічого краще черешневого компоту і придумати не можна. Насичений кольором і смаком напій без проблем простоїть в коморі, не втрачаючи своїх властивостей, а завдяки декільком рецептами, які ми вирішили зібрати далі, напій ще і не займе багато часу на своє приготування.
Як приготувати компот із черешні на зиму?
Базовий рецепт черешневого компоту не вимагає від вас нічого крім самої черешні, цукрового піску і води. Кілька хвилин, і на вашому столі будуть красуватися банки з заготовленою на зиму напоєм. В рецепті далі ми будемо варити компот з черешень з кісточками, додають легку терпкість напою, але при бажанні від останніх можна буде позбутися.
Інгредієнти: черешня (з кісточкою) - 430 г; цукровий пісок - 190 р. Приготування Попередньо всі ягоди необхідно перебрати і ретельно сполоснути. Промиту і обсушену черешню пересипаємо в банку і заливаємо водою так, щоб заповнити ємність до плічок. Вміст банки заливаємо крутим окропом, закрити пластиковою кришкою з отворами і залишаємо на 15-25 хвилин. Отриманий розчин зливаємо в каструлю і доповнюємо цукровим піском. Так як черешня куди солодша звичної основи для компоту в особі вишні, цукру для приготування компоту піде не багато. Після додавання підсолоджувача, спробуйте сироп і підсипте ще цукру, якщо в цьому буде необхідність. Доведіть сироп до кипіння, щоб кристали розчинилися, і повторно залийте їм вміст банок. Загорніть банки сполоснутыми окропом кришками і компот із черешні на зиму по простому рецептом буде готовий.
Компот із черешні та полуниці на зиму
Крім ягід вишні, компанію черешні в компоті можуть складати та інші сезонні ягоди, наприклад, полуниця. Остання, виходячи з насиченого аромату і смаку, навіть у мінімальних кількостях здатна чітко заявити про свою присутність в напої.
Інгредієнти: полуниця - 280 м; черешня - 280 м; цукровий пісок - 195 г; стручок ванілі. Приготування Перебравши всі ягоди для компоту, а також ополоснувши і обсушивши банки, доводимо до кипіння три літри води. Ягоди злегка розминаємо з цукровим піском, не перетворюючи їх в пюре, але порушуючи цілісність плодів. Заливаємо шматочки ягід окропом і варимо на мінімальному вогні близько хвилини, щоб не розварити. Компот переливаємо в банку, швидко закатуємо простерилізованій кришкою і, перевернувши, даємо охолонути перед розміщенням на зберігання.
Компот з черешні з лимоном на зиму
Інгредієнти: черешня - 380 г; цукровий пісок - 380 г; лимон - 3-4 часточки. Приготування Промивши черешню, і видаливши з неї плодоніжки, наповнюємо ягодою чисті банки приблизно на третину від загального обсягу. Засипаємо ягоди цукровим піском. Лимони ошпарюємо, щоб дати вихід максимальній кількості ефірних масел, і укладаємо поверх цукрових гірки. Заливаємо вміст банок крутим окропом і тут же закатуємо стерилізованими бляшаними
кришками. Приготування компоту із черешні на зиму закінчено, залишається лише перевернути банки догори дном і залишити охолонути під пледом.
Компот із черешні без цукру на зиму
Якщо ви не вживаєте в їжу саме білий цукор, то в описаних вище рецептах його сміливо можна замінити будь-яким іншим підсолоджувачем: медом , стевією, тростинним цукром або фруктозою. Але якщо ви просто хочете приготувати не солодкий напій з черешень, то достатньо наповнити обрану банку очищеними від плодоніжок ягодами на третину, а потім залити киплячою водою і відразу закатати ошпаренной кришкою.