Компот із суниці на зиму – чудовий напій, який чудово підходить в зимовий час року. Його насичений, чудовий аромат і ніжний літній присмак порадують вас, а також нагадають про теплих сонячних днинки. Подавати краще в охолодженому вигляді, розлив по прозорих келихах. Сьогодні ми розповімо вам, як зварити узвар із суниць.
Компот з лісової суниці на зиму
Інгредієнти: лісова суниця – 15 кг; вода фільтрована – 1 л; цукор – 700 г; лимонна кислота – 2 р. Приготування Суницю перебираємо, промиваємо й обсушуємо. З води і цукру готуємо солодкий сироп. Ягоду розкладаємо по банках, заливаємо гарячим сиропом і наполягаємо близько години. Потім зливаємо рідину в каструлю, знову кип'ятимо і кидаємо лимонну кислоту. Заливаємо банки сиропом і стерилізуємо хвилин 15-20. Закатуємо компот кришками, перевертаємо, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо остигати.
Компот із суниці на зиму без стерилізації
Інгредієнти: очищена вода – 25 л; цукор – 1 ст.; суниця лісова – 800 р. Приготування Заздалегідь готуємо банки з кришками: миємо їх, кип'ятимо і обсушуємо. Суницю перебираємо, видаляємо зіпсовані ягоди і відриваємо плодоніжки. Після цього відкидаємо її в друшляк, промиваємо і розкладаємо по банках. Воду кип'ятимо, всипаємо цукор, перемішуємо і розливаємо гарячий сироп по банкам і залишаємо на кілька годин. Потім акуратно проціджуємо його, виливаємо в каструлю, кип'ятимо і знову заливаємо ягоди. Закатуємо консервацію кришками, перевертаємо, накриваємо кришкою і залишаємо остигати.
Компот з полуниці і суниці на зиму
Інгредієнти: полуниця – 9 шт.; суниця – 20 шт.; яблука – 2 шт.; вода – 2 л; цукор – 4 ст. ложки; свіжа м'ята – 5 шт. Приготування Каструлю наповнюємо холодною водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Поки вона нагрівається, промиваємо суницю, полуницю, яблука. Потім яблука нарізаємо невеликими шматочками і акуратно видаляємо серцевину. У полуниці і суниці відриваємо плодоніжки і кидаємо ягоди і фрукти в киплячу воду. Зменшуємо полум'я і варимо компот 15 хвилин. У самому кінці додаємо кілька листочків м'яти, проціджуємо напій і додаємо за смаком цукор. Ретельно перемішуємо, щоб всі кристали повністю розчинилися. Готовий компот подаємо теплим або охолодженим, додавши за бажанням кілька кубиків льоду і прикрасивши напій листочками свіжої м'яти.
Компот з полуниці і винограду на зиму
Інгредієнти: вода – 3 л; суниця садова – 150 г; цукор – 4 ст. ложки; виноград – 200 р. Приготування Отже, ставимо на вогонь каструлю, наповнену водою, і залишаємо розігріватися. Цим часом готуємо ягоду: виноград знімаємо з кистей і гарненько промиваємо. Суницю обробляємо, обполіскуємо, відриваємо плодоніжки й обсушуємо. Далі, в киплячу воду кладемо обережно виноград, висипаємо цукровий пісок за смаком і проварюємо всі 5 хвилин при середньому кипінні. Потім ретельно перемішуємо компот до повного розчинення
цукру і кидаємо суницю. Так як вона стає м'якою дуже швидко, варимо напій всього кілька хвилин. В цілому такий компот повинен нудитися хвилин 7-10. Тепер вимикаємо вогонь, накриваємо каструлю кришкою і настоюють 15 хвилин. За цей час ягоди віддадуть напою весь свій колір, аромат, смак і опустяться на дно. Проціджуємо компот через сито, розливаємо по скляних келихах і насолоджуємося вітамінним напоєм. А якщо ви хочете трохи освіжитися, просто додайте кілька кубиків льоду і прикрасьте листочками свіжої м'яти. Ось і все, корисний і смачний компот з садової суниці готовий!