Вернуться назад Распечатать

Як заморозити полуницю?

Як заморозити полуницю?
Заморожувати ягоди на зиму вміють майже всі господині. Хоча, деякі з них думають, що заморожені продукти втрачають свої вітаміни і корисні властивості. Але це не так! Ми розповімо вам, як краще заморозити полуницю, щоб в результаті отримати смачні ягоди.

Як правильно заморозити полуницю в морозильній камері?


Інгредієнти:

  • полуниця – 1 кг;

  • пудра цукрова – 100 р.


  • Приготування
    Полуницю ретельно промиваємо в прохолодній воді і акуратно відриваємо плодоніжки. Покласти ягоди в пластмасове сито і залишаємо для стікання зайвої рідини хвилин на 5. Дуже важливо, щоб ситечко було обов'язково пластмасовим, тому що при зіткненні з металом полуниця окислюється і змінює свій колір. Після цього викладаємо її на рушник і залишаємо сушитися природним шляхом приблизно на 1 годину. Потім беремо дерев'яні обробні дошки, застеляємо їх харчовою плівкою і знову викладаємо полуницю. Далі поміщаємо акуратно їх в морозильну камеру і залишаємо приблизно на 2 години. Після закінчення часу, знімаємо ягоди і складаємо в пластикові контейнери, пересипаючи ягоди цукровою пудрою. Після цього поміщаємо ємності в морозилку і зберігати полуницю аж до наступного літа.

    Як заморозити полуницю на зиму?


    Інгредієнти:

  • свіжа невелика полуниця – 1 кг;

  • цукор – 200 р.


  • Приготування
    Для заморожування ягоди в цілому вигляді використовуємо дрібну свіжу полуницю, яка не стала ще переспілої. Отже, полуницю гарненько промиваємо, витираємо рушником і викладаємо в спеціальну зручну тару. Зверху пересипаємо ягоди цукром, закриваємо щільно кришкою і відправляємо в морозильну камеру. Заморожену таким способом полуницю можна зберігати протягом року і використовувати для начинки в пироги або просто додавати в чай.
    Як заморозити полуницю?

    Як правильно заморозити полуницю з цукром?


    Інгредієнти:

  • полуниця свіжа – 1 кг;

  • цукровий пісок – 05 кг.


  • Приготування
    Отже, беремо полуницю, промиваємо, обробляємо і обсушуємо природним шляхом, виклавши на рушник. Потім перекладаємо ягоду в блендер, висипаємо цукор і збиваємо до отримання однорідної консистенції. Після цього перекладаємо масу в спеціальні пластикові контейнери відправляємо в морозильну камеру. Ось і все, заморожена полуниця, перетерта з цукром, готова! Такий полуничний джем відмінно зберігається весь рік і його можна сміливо використовувати в якості начинки або просто їсти з чаєм.