Заготовки салатів на зиму завжди досить клопітка справа, що віднімає у кожної господині багато часу і сил. Адже завжди хочеться закатати щось оригінальне, щоб потім пригостити гостей і зарядити себе хорошою порцією вітамінів. А чи знаєте ви, що можна приготувати консервовані салати, які взимку заощадять ваш час на приготування вечері. Такі заготовки дуже популярні і сьогодні ми з радістю розповімо вам, як приготувати зимовий овочевий салат з рисом.
Зимовий салат з рисом і овочами
Інгредієнти: помідори – 1 кг; морква – 1 кг; цибулина – 1 кг; болгарський перець – 1 кг; рис – 2 ст.; олія – 400 мл; оцет – 80 мл; цукор – 05 склянки; сіль – 1 ст. ложка. Приготування Овочі ретельно промиваємо, чистимо й обсушуємо на кухонному рушнику. Помідори обов'язково беремо стиглі і червоні, а ось перчик можна використовувати будь-який. Тепер готуємо всі інгредієнти для нашого овочевого салату з рисом. У перцю видаляємо насіння, промиваємо його і шаткуємо тоненькою соломкою. Моркву натираємо на крупній терочке, а цибулька рубаємо півкільцями. Помідорчики перетираємо в блендері до стану пюре, обдавши їх спочатку окропом і знявши з них шкірку. Розсипчастий рис промиваємо кілька разів, а потім відварюємо до готовності в підсоленій воді. Тепер переходимо безпосередньо до приготування салату. У томатне пюре висипаємо цукор і сіль, вливаємо столовий оцет і соняшникове масло. Все добре перемішуємо і на повільному вогні доводимо до кипіння. Потім додаємо терту моркву, накриваємо кришкою і варимо 15 хвилин. Далі кидаємо нарізаний перчик, проварюємо ще 15 хвилин, а потім додаємо цибулю. Після цього тушкуємо салат близько 35 хвилин і в останню чергу викладаємо в каструлю відварений рис. Гарненько все перемішуємо, щоб не було грудочок, витримуємо салат на вогні ще 5 хвилин і відразу ж розфасовуємо в чисті банки. Накриваємо їх кришками, закатуємо і закутуємо чимось тепленьким до повного охолодження. А якщо додати в овочевий салат з рисом на зиму спеції та часник, то у вас вийде дивовижна гостренькі закуска, яка сподобається всім гостям.
Рецепт зимового салату з рисом
Інгредієнти: рис – 1 ст.; помідори – 3 кг; морква – 05 кг; цибулина – 2 шт.; болгарський перець – 2 шт. Для маринаду:
олія – 400 мл; цукровий пісок – 200 г; сіль – 2 ст. ложки; мелений перець – 10 р; оцет – 3 ст. ложки; лавровий листочок; зелень петрушки і базиліка – за бажанням. Приготування Отже, для приготування смачного консервованого салату з рисом, першим ділом готуємо всі овочі. Рис заздалегідь промиваємо і ставимо варитися в каструльці. Цим часом моєму поки овочі, обробляємо їх і шаткуємо перець з морквою соломкою. З помідор ж знімаємо шкірку, а м'якоть розтираємо вилочкою. Як тільки рис закипить, додаємо до нього перець

і морква, а хвилин через 10 вводимо томатне пюре і перемішуємо. Цим часом робимо маринад: змішуємо масло з оцтом, додаємо сіль, цукор, спеції і рубану зелень. Тепер акуратно виливаємо в каструлю і варимо масу на слабенькому вогні 40 хвилин, помішуючи. Після цього салат охолоджуємо, додаємо свіжу подрібнену зелень петрушки і перемішуємо. Перед закатыванием, гарненько стерилізуємо банки. Для цього наливаємо в них крутий окріп і промиваємо їх руками, а кришки кип'ятимо. Це допоможе надійно зберегти заготовки цілими всю зиму. Ну, ось і все, зимовий салат готовий, розкладаємо його по банках, закатуємо і ставимо на кілька днів у тепле місце. Після цього консервацію можна їсти, або прибрати до зими в льох.