Хто в силах відмовитися від ложечки-інший абрикосового варення? До всього іншого, таке ласощі – ідеальна начинка для пирога або тарта. Різноманітність в звичне страву можна внести за допомогою оригінальних добавок, наприклад, мигдалевих горішків. Готове абрикосове варення буде не тільки володіти більш оригінальною текстурою, але і облагородится тонким мигдальним ароматом.
Абрикосове варення з мигдалем
Інгредієнти: абрикоси (половинки без кісточки) - 8 ст.; цукор - 5 ст.; лимонний сік - 6 ст. ложок; мигдаль - 2/3 ст. Приготування Мигдаль заливаємо крутим окропом, накриваємо контейнер з горішками кришкою і залишаємо хвилин на 10-15. Зливаємо окріп і знімаємо шкірку з горіхів. Кладемо очищені мигдальні горішки в каструлю разом з половинками абрикосів, цукром і лимонним соком. Зараз наше завдання – дочекатися, поки абрикоси пустять сік. Щоб прискорити цей процес, фрукти можна злегка розім'яти дерев'яною ложкою. Через пару годин ставимо каструльку з усім її вмістом на середній вогонь і варимо варення протягом 30 хвилин, постійно помішуючи, щоб плоди не прилипали до дна посуду. Стерилізуємо банки в киплячій воді 10-20 хвилин, залежно від ємності. Після закінчення часу, переливаємо варення з абрикосів з мигдалем в чисті сухі банки, накриваємо банки кришками і залишаємо остигати.
Абрикосове варення – рецепт з мигдалем
Інгредієнти: апельсини - 5 шт.; курага - 200 г; лимон - 1 шт.; цукор; вода; вершкове масло - 1 ч. ложка; куантро - 2 ст. ложки; мигдаль - 80 р. Приготування Заливаємо курагу 2 склянками води, ставимо на вогонь і варимо близько 20 хвилин, після чого залишаємо настоятися під кришкою ще хвилин 40. Отриману масу пюрируем з допомогою блендера.
Апельсини розрізаємо навпіл і виживаємо сік, а з решти кірочок знімаємо цедру. Також знімаємо цедру і вичавлюємо сік з лимона. Насіння цитрусових кладемо в марлевий мішечок – пізніше, вони допоможуть нам зробити варення густим.
Змішуємо сік і пюре з кураги, заміряємо загальний обсяг суміші і додаємо половинне кількість води. Перекладаємо отриману масу в товстостінну каструлю, кладемо марлевий мішечок і варимо основу для варення протягом 2 годин. Разом з абрикосовою масою покладіть в каструлю очищені від шкірки мигдальні горіхи. Готове варення охолоджуємо протягом 6-8 годин і витягаємо марлевий мішечок.
Заміряємо обсяг отриманої маси і додаємо до нього 3/4 обсягу цукру. Знову ставимо варення на вогонь і варимо до розчинення цукру, додавши трохи олії. Через 10-15 хвилин, додаємо куантро і розливаємо варення з мигдалем по стерильним банкам.
Як приготувати варення з абрикосів з морквою і мигдалем?
Інгредієнти: терта морква - 100 г; абрикоси - 600 г; тертий імбир - 1 ч. ложка; цукор - 400 г; лимон - 1 шт.; мигдаль - 50 р. Приготування Кладемо терту моркву в сотейник і заливаємо 300 мл води. Доводимо суміш до закипання і варимо до тих пір, поки шматочки моркви не почнуть розпадатися, а рідина практично повністю не випарується.
Розрізаємо абрикоси навпіл, виймаємо кісточки, а м'якоть покласти в каструльку до розвареної моркви. Як тільки абрикоси не стануть м'якими, кладемо до них тертий імбир і чекаємо, поки рідина практично повністю випарується. Присмачую варення цукром і лимонним соком, додаємо мигдаль, доводимо до кипіння, не забуваючи при цьому регулярно перемішувати вміст каструльки, тим самим запобігаючи його від пригорання.
Готове варення з абрикос з мигдалем прибираємо з вогню і залишаємо охолонути до теплого, після чого розливаємо по стерильним банкам і закриваємо. Щоб зберегти варення на більш тривалий час, розливайте його відразу ж знявши з вогню.