Вернуться назад Распечатать

Варення «Слива в шоколаді»

Варення «Слива в шоколаді»
Класичне сливове варення звичайно, смачне, але іноді так хочеться придумати щось таке, чим можна здивувати і порадувати гостей. Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати сливу в шоколаді.

Рецепт варення «Слива в шоколаді»


Інгредієнти:

  • стигла слива – 1 кг;

  • цукровий пісок – 700 г;

  • чорний шоколад – 100 р.


  • Приготування
    Сливу промиваємо і витягаємо обережно кісточки. Потім прокручуємо м'якоть через м'ясорубку або подрібнюємо блендером до отримання однорідного пюре. Шоколад розламуємо на невеликі скибочки. Далі сливове пюре викладаємо в каструлю, ставимо на слабенький вогонь, доводимо до кипіння, додаємо цукор і, помішуючи, варимо його до повного розчинення кристалів. Знімаємо утворилася пінку, зменшуємо вогонь і варимо масу 15 хвилин. Після цього кидаємо поламаний шоколад розтоплюємо його повністю, перемішуємо і розкладаємо готовий гарячий джем у сухі банки, закупорюючи кришками. Охолоджуємо консервацію при кімнатній температурі і зберігаємо сливу в шоколаді в прохолодному і темному місці близько 1 року.

    Рецепт сливи в шоколаді


    Інгредієнти:

  • слива – 1 кг;

  • цукор – 500 г;

  • сухий желатин – 11 г;

  • шоколад – 100 г;

  • кип'ячена вода – 2 ст. ложки;

  • корінь імбиру, ваніль – за бажанням;

  • коньяк – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Стиглу сливу промиваємо, обробляємо, витираємо плоди рушником, виймаємо кісточки акуратно і розрізаємо на четвертинки. Потім перекладаємо ягоду в каструлю, засипаємо цукром, перемішуємо і залишаємо на всю ніч. Вранці відправляємо масу на вогонь, доводимо до кипіння і додаємо желатин. Проварюємо варення до загустіння, помішуючи. Далі беремо плитку шоколаду, розламуємо її на часточки і розтоплюємо в мікрохвильовці. Рідку шоколадну масу вливаємо в варення, перемішуємо і трохи проварюємо на маленькому вогні. Відразу після вимкнення додаємо трохи коньяку і за бажанням кладемо трохи імбиру або ложку ванілі. Додавати ці інгредієнти, звичайно, не обов'язково, але цим ви можете здивувати і потрясти уяву всіх ваших гостей. Коли варення повністю охолоне, перекладаємо його в банку і прибираємо в холодильник. Кришкою можна не влаштовувати, так як з'їдять його дуже швидко! Але якщо ви наварите цієї смакоти досить багато, то можете ще гарячим розлити по чистим банках і закатати кришкою.

    Слива в шоколаді на зиму


    Інгредієнти:

  • зливу – 4 кг;

  • цукор – 2 кг;

  • ванільний цукор – 3 пакетика;

  • какао – 100 г;

  • кип'ячена вода – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, для приготування цього варення, беремо стиглі сливи, промиваємо їх, перебираємо, акуратно виймаємо кісточки і засипаємо ягоди половиною порції цукру. Години через чотири ставимо масу на тихий вогонь, висипаємо весь цукор, що залишився і кип'ятимо, заважаючи ложкою. Переконавшись, що цукрові кристали повністю розчинилися, кидаємо трохи какао, вливаємо трохи води і варимо близько години, обов'язково помішуючи. В кінці приготування додаємо ванільний цукор, розливаємо варення по банках і закатуємо кришками.

    Варення «Слива в шоколаді»


    Інгредієнти:

  • синя зливу – 3 кг;

  • цукор – 1 кг;
  • Варення «Слива в шоколаді»

  • масло вершкове – 200 г;

  • какао-порошок – 100 р.


  • Приготування
    Стиглі ягоди обробляємо, промиваємо, виймаємо кісточки і прокручуємо м'якоть через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. Отримане пюре з'єднайте з цукром і проварюємо на слабенькому вогні близько 30 хвилин, регулярно помішуючи. Потім кладемо шматочок вершкового масла і додаємо какао. Все перемішуємо і варимо ще півгодини. Готове гаряче варення відразу ж розкладаємо в банки і закатуємо кришками. Зберігаємо таке ласощі всю зиму в погребі чи холодильнику.