Варення без цукру – відмінний варіант для всіх людей, які суворо стежать за власною фігурою і контролюють споживання солодкого. Цікавий той факт, що таке ласощі готували в Росії ще в XIX столітті. Давайте і ми з вами розглянемо, як зварити варення без цукру.
Рецепт полуничного варення без цукру
Інгредієнти: фруктоза – 650 г; полуниця свіжа – 1 кг; кип'ячена вода – 2 ст. Приготування Полуницю перебираємо, відриваємо плодоніжки, промиваємо водою, викидаємо в друшляк і обсушуємо. Тепер давайте зваримо сироп. Для цього фруктозу висипаємо в каструльку, заливаємо водою, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Підготовлені раніше ягідки викладаємо в каструлю, кип'ятимо і варимо на маленькому вогні близько 5-7 хвилин. Готове варення знімаємо з плити, даємо йому трохи охолонути і розливаємо в сухі банки, накриваючи зверху кришечками. Стерилізуємо їх у великій каструлі з киплячою водою, після чого закатуємо і ставимо в прохолодне місце. За бажанням, можете додати в ласощі невелику кількість ванільного цукру, ванілі або часточку лимона і листочок м'яти.
Рецепт яблучного варення без цукру
Інгредієнти: яблука – 400 г; персики – 400 р. Приготування Фрукти добре миємо й обсушуємо на паперовому рушнику. З персиків виймаємо кісточки, а яблучка чистимо і акуратно вирізаємо серцевини. Потім подрібнюємо все на дрібні шматочки, далі з допомогою блендера в пюре і перелити масу в каструльку. Проварюємо фруктову суміш на невеликому вогні 20 хвилин, помішуючи. Потім повністю охолодити її і варимо точно також вдруге близько півгодини. Після цього переливаємо варення в пиалку і подаємо до чаю.
Варення з чорниці без цукру
Інгредієнти: чорниця – 1 кг; желирующее речовина «Желфикс»– 15 р. Приготування Чорницю перебираємо, гарненько миємо, ошпарюємо окропом і відразу ж відкидаємо на друшляк. Потім перекладаємо ягідки в каструльку і тушкуємо на маленькому вогні до появи соку. За бажанням, можете потовкти їх товкачем або подрібнити блендером. Готове варення прибираємо з вогню, додаємо желфикс, перемішуємо і закатуємо з маленьким стерильним баночках.
Сливове варення без цукру
Інгредієнти: слива – 1 кг; абрикоси – 1 кг; кип'ячена вода – 150 мл; лимонна кислота – щіпка. Приготування Фрукти промиваємо і акуратно виймаємо кісточки. Потім абрикоси і сливу складаємо в каструльку, заливаємо водою, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімального рівня. Варимо все близько півгодини до розм'якшення фруктів і знімаємо з плити. Чекаємо, поки маса повністю охолоне, і переливаємо її в миску. За допомогою блендера перетворюємо варені фрукти в однорідне пюре, а потім знову переливаємо його в каструлю, додаємо трохи лимонної кислоти, розмішуємо, кип'ятимо, зменшуємо вогонь і варимо близько 2 годин. Готове варення зі слив без цукру остуджуємо, розкладаємо по банках, закатуємо і залишаємо в прохолодному місці.
Варення з груш без цукру
Інгредієнти: груші – 400 г; персики – 400 р. Приготування Фрукти промиваємо і витираємо їх насухо полотенчиком. З персиків виймаємо кісточки, а груші чистимо і акуратно вирізаємо серцевини. Потім подрібнюємо їх на дрібні шматочки, перетворюємо з допомогою блендера в пюре і перелити масу в термостійку миску. Включаємо в мікрохвильовці таймер приблизно на 20 хвилин і варимо фруктову суміш на максимальній потужності. Періодично відкриваємо дверцята і перемішуємо масу. Потім повністю охолодити її і проварюємо другий раз протягом півгодини при потужності 60-80%. Після готовності переливаємо джем на блюдце і подаємо до чаю. Ось і все, варення без цукру в мультиварці готово.