Якщо вам вже трохи приїлися солоні, свіжі і мариновані огірки, то спробуйте приготувати нове блюдо – огірки по-корейськи. Це зовсім нескладно, не відніме у вас багато часу і вам не потрібно ніяких екзотичних продуктів. Огірки по-корейськи чудово підійдуть як в якості закуски до будь-яких других страв, так і просто у вигляді самостійного салату в урочистих випадках. Давайте розглянемо з вами деякі рецепти приготування огірків по-корейськи.
Гострі огірки по-корейськи
Інгредієнти: свіжі огірки – 1 кг; сіль – 1 ч. ложка; оцет – 2 ст. ложки; соєвий соус – 2 ст. ложки; червоний пекучий перець – 05 ч. ложки; кунжутне насіння – 1 ст. ложка; масло рослинне – 4 ст. ложки; часник – 4 зубчики. Приготування Беремо свіжі огірки, миємо їх у теплій воді, обсушуємо рушником, обрізаємо кінчики і ріжемо невеликими брусочками, для цього кожен огірочок розрізаємо в довжину на 4 частини, а потім ще 3 рази поперек. Далі шматочки огірків перекладаємо в каструльку, як слід, солимо до смаку, перемішуємо і залишаємо маринуватися хвилин на 20. Потім обережно зливаємо утворилася рідина, вливаємо до огірків оцет, додаємо соєвий соус і червоний пекучий перець. Все ретельно перемішуємо. Рослинна олія раскаливаем на сковороді, потім швидко знімаємо з плити і всипаємо кунжутне насіння. Тепер дуже обережно вливаємо розпечене масло огірки і ретельно перемішуємо. В останню чергу додаємо в салат, видавлений через прес або просто подрібнений часник. Знову все перемішуємо і знімаємо огірки по-корейськи в холодильник маринуватися хвилин на 30. Готовий салат може спокійно зберігатися в холодильнику кілька днів.
Огірки по-корейськи
Інгредієнти: морква – 2 шт.; свіжі огірки – 500 г; сіль, цукор, червоний перець – за смаком; часник – 2 зубчики. Приготування Отже, моркву миємо, чистимо і натираємо на крупній тертці. З заздалегідь вимитих огірків відрізаємо кінчики і розрізаємо їх на кілька однакових невеликих частин. У глибокій мисці змішуємо огірочки з морквою, додаємо за смаком сіль, цукор, червоний мелений перець і все ретельно перемішуємо. Далі видавлюємо в салат часник і залишаємо настоюватися приблизно на 5 годин у прохолодне місце або холодильник.
По закінченню часу, апетитні і хрусткі огірочки по-корейськи можна подавати до столу, посипавши дрібно порізаною зеленню кропу.
Огірки по-корейськи на зиму
Інгредієнти: свіжі огірки – 2 кг; морква – 500 г; цукор – 100 г; олія – 05 склянки; оцет 9 % – 05 ст.; сіль – 50 г; часник – 2 зубчики; приправа для корейської моркви – 7 р. Приготування Як приготувати огірки по-корейськи? Морква гарненько миємо, витираємо рушником і чистимо. Потім натираємо її на спеціальній тертці для приготування корейських салатів. Огірки ретельно промиваємо, обсушуємо, акуратно обрізаємо з обох
сторін хвостики і шаткуємо однаковими тонкими кружечками. Часник чистимо від лушпиння, подрібнюємо ножем, або пропускаємо через часникодавку.
У рослинне масло додаємо цукор, оцет, сіль і все добре перемішуємо. Тепер порізані огірки і терту моркву перекладаємо в глибоку миску, додаємо часник і кладемо за смаком приправу для корейської моркви. Ретельно все перемішуємо і заливаємо приготовленим раніше маринадом. Залишаємо салат на 5 годин просякати, а після цього розкладаємо його в чисті літрові банки і накриваємо кришками. Стерилізуємо банки з огірками 10 хвилин і закатуємо. Зберігаємо таку закуску в погребі чи холодильнику.
Як гострої закуски запас можна також приготувати помідори по-корейськи і папороть по-корейськи . Приємного апетиту!