Вернуться назад Распечатать

Консервовані кавуни

Консервовані кавуни
Влітку ми їмо свіжі, солодкі й запашні кавуни, а що ж робити взимку? Ми хочемо розповісти вам, як приготувати консервовані кавуни і здивувати всіх оригінальною і пікантною закускою, яка не залишить нікого байдужими.

Рецепт консервованих арбузов


Інгредієнти:

  • кавун – 1 шт.;

  • оцет 9% – 50 мл;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • листя смородини – за смаком;

  • часник – за смаком;

  • суцвіття кропу – за смаком

  • лаврові листочки;

  • листя хрону;

  • перець горошком.


  • Приготування
    Кавун гарненько моєму теплою проточною водою, витираємо насухо кухонним рушником і нарізаємо невеликими шматочками, зрізуючи за бажанням шкірку. Листя смородини, кріп і хрін ретельно промиваємо. Хрін очищаємо і рубаємо на дрібні шматочки. Зубчики часничку чистимо від луски і шаткуємо пластинками. Банки заздалегідь стерилізуємо, укладаємо на дно кожної трави, спеції, часник і шматочки кавуна. Засипаємо в кожну трилітрову банку по столовій ложці солі і чайної ложечки цукру.
    Вливаємо необхідну кількість оцту, заливаємо все окропом, накриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин. Потім консервацію швиденько закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо теплою ковдрою. Через 2 доби перевіряємо наші банки — якщо все в порядку, то прибираємо солоні кавуни в прохолодне місце на зберігання, а суворою зимою насолоджуємося смачною закускою.

    Консервовані кавуни


    Інгредієнти:

  • цукор – 12 ст. ложок;

  • кавун – 1 шт.;

  • сіль – 3 ст. ложки;

  • оцет 9 % – 120 мл;

  • вода – 25 л;

  • часник – 5 зубчиків.


  • Приготування
    Розглянемо ще один спосіб, як приготувати консервовані кавуни. Отже, ягоду ретельно промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо акуратними трикутничками. Часник чистимо від луски і
    Консервовані кавуни
    шаткуємо дрібними шматочками. Складаємо всі шматочки кавуна в стерилізовані банки, кидаємо часник, заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин постояти.
    А цим часом давайте приготуємо маринад. Для цього наливаємо в каструльку воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо цукор і сіль. Варимо протягом 3 хвилин і знімаємо з плити. Воду з баночок з кавуном зливаємо акуратно і відразу ж заливаємо туди киплячий маринад. Додаємо в банки оцет і стерилізуємо їх протягом 40 хвилин. Потім зафарбовуємо кришками, перевертаємо і закутуємо до повного охолодження. Потім переставляємо консервацію на зберігання в темне прохолодне місце.