Влітку ми їмо свіжі, солодкі й запашні кавуни, а що ж робити взимку? Ми хочемо розповісти вам, як приготувати консервовані кавуни і здивувати всіх оригінальною і пікантною закускою, яка не залишить нікого байдужими.
Рецепт консервованих арбузов
Інгредієнти: кавун – 1 шт.; оцет 9% – 50 мл; сіль – 1 ст. ложка; цукор – 2 ст. ложки; листя смородини – за смаком; часник – за смаком; суцвіття кропу – за смаком лаврові листочки; листя хрону; перець горошком. Приготування Кавун гарненько моєму теплою проточною водою, витираємо насухо кухонним рушником і нарізаємо невеликими шматочками, зрізуючи за бажанням шкірку. Листя смородини, кріп і хрін ретельно промиваємо. Хрін очищаємо і рубаємо на дрібні шматочки. Зубчики часничку чистимо від луски і шаткуємо пластинками. Банки заздалегідь стерилізуємо, укладаємо на дно кожної трави, спеції, часник і шматочки кавуна. Засипаємо в кожну трилітрову банку по столовій ложці солі і чайної ложечки цукру.
Вливаємо необхідну кількість оцту, заливаємо все окропом, накриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин. Потім консервацію швиденько закатуємо, перевертаємо догори дном і закутуємо теплою ковдрою. Через 2 доби перевіряємо наші банки — якщо все в порядку, то прибираємо солоні кавуни в прохолодне місце на зберігання, а суворою зимою насолоджуємося смачною закускою.
Консервовані кавуни
Інгредієнти: цукор – 12 ст. ложок; кавун – 1 шт.; сіль – 3 ст. ложки; оцет 9 % – 120 мл; вода – 25 л; часник – 5 зубчиків. Приготування Розглянемо ще один спосіб, як приготувати консервовані кавуни. Отже, ягоду ретельно промиваємо, обсушуємо рушником і нарізаємо акуратними трикутничками. Часник чистимо від луски і
шаткуємо дрібними шматочками. Складаємо всі шматочки кавуна в стерилізовані банки, кидаємо часник, заливаємо окропом і залишаємо на 30 хвилин постояти.
А цим часом давайте приготуємо маринад. Для цього наливаємо в каструльку воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо цукор і сіль. Варимо протягом 3 хвилин і знімаємо з плити. Воду з баночок з кавуном зливаємо акуратно і відразу ж заливаємо туди киплячий маринад. Додаємо в банки оцет і стерилізуємо їх протягом 40 хвилин. Потім зафарбовуємо кришками, перевертаємо і закутуємо до повного охолодження. Потім переставляємо консервацію на зберігання в темне прохолодне місце.