Влітку нашому організму необхідно запасатися силами і енергією для того, що б хвороби проходили повз, а гарний настрій присутнє завжди. Городні дари спекотної пори року містять у своєму складі велику кількість вітамінів. Тому варто серйозно задуматися, що взимку на вашому столі красувалися страви, основним інгредієнтом яких є заморожений шпинат. У ньому міститься велика кількість вітаміну А, В6 С, К, магнію, заліза і фолієвої кислоти .
Інгредієнти: свіжий шпинат - в необмеженій кількості. Приготування Перед тим, як заморозити шпинат на зиму, ретельно вимийте його і обріжте товсті ніжки. Після цього наріжте приготовану зелень на дрібні смужки шириною в 1 див. Далі слід нарізаний шпинат залити окропом і залишити стікати на друшляк. Після того, як остаточно рідина піде - поставте посудину з приготованими листям на деякий час в холодильник. А потім розсортуйте вітамінну заготовку в поліетиленові кульочки або пластиковий посуд невеликих розмірів і помістіть в морозильну камеру на режимі екстреної заморозки.
Але, навіть у такому простому питанні, як правильно заморозити шпинат, можна допустити невиправні помилки, які зроблять з цього вітамінного продукту марну траву. Калорійність замороженого шпинату досить низька із-за того, що найголовнішою складовою даного продукту є вода (близько 90%).
Після всіх пророблених літніх процедур, за вказаним вище алгоритмом, тепер варто подумати про приємне момент - приготування замороженого шпинату. Ви можете дивувати свою сім'ю тим, що листя замороженого шпинату часто використовують для зеленого борщу, замість щавлю, супи, запіканки і навіть для збагачення смакових властивостей м'ясних страв у вигляді соусів.
Як бачите, шпинат можна заморожувати влітку, коли навколо стільки всього смачного і корисного, а взимку вийняти з морозилки цілий джерело вітамінів і необхідних речовин для організму.