Стручкова або по-іншому спаржева квасоля, у свіжому вигляді буває зазвичай на нашому столі в середині літа. А що робити, якщо хочеться «продовжити життя» цього корисного овочу? Виявляється, це немає нічого складного! Досить просто заморозити її на зиму, і практично всі корисні властивості і вітаміни залишаться в морозилці разом з квасолею. Отже, давайте дізнаємося, як заморозити квасолю на зиму.
Як правильно заморозити стручкову квасолю?
Стручкова квасоля в замороженому вигляді вийде смачною тільки тоді, коли вона була зібрана на ранній стадії зрілості. В цей час стручок з легкістю протикається нігтем, а самі зерна досить соковиті, м'які і не мають жорсткої оболонки. Якщо ж раптом час збору було пропущено, то зробити квасоля ніжною вам не допоможе заморожування. Отже, для початку квасоля промиваємо і кладуть на кілька хвилин у чисту воду, в яку кидаємо трохи харчової соди. Потім гарненько промиваємо її і викладаємо сушитися на рушник, щоб при заморожуванні стручки не примерзли одна до одної і не стали схожими на один великий шматок льоду. Поки квасоля сохне, ми з вами готуємо чисті поліетиленові пакетики потрібних розмірів. Потім у кожного плоду акуратно, з обох сторін, зрізаємо кінчики. Це робиться спеціально для того, щоб надалі вони не зіпсували страву, так як вони занадто жорсткі. Після цього підсушену спаржеву квасолю розкладаємо порційно по пакетах, випускаємо зайве повітря і прибираємо їх в морозильну камеру. Замість пакетів можете використовувати невеликі пластикові контейнери з кришечками. Пам'ятаєте, що чим менше шлях між збором квасолі і її заготівлею, тим більше вітамінів вона збереже в собі.
Існує ще один спосіб заморожування квасолі - у вареному вигляді. Для цього її відварюємо до готовності в солоній воді, відкидаємо на друшляк і залишаємо стікати і остигати. Потім розкладаємо по пакетиках порційно, зав'язуємо їх, випускаючи зайве повітря, і відправляємо в морозильну камеру.
Скільки варити заморожену квасолю ?
Для приготування замороженої квасолі нам потрібно всього 2 хвилинки. Кладемо її в каструльку з водою, підсолюємо і ставимо на середній вогонь. Для приготування використовуємо тільки м'яку очищену воду і уникаємо алюмінієвого посуду. Каструлю відразу ж закриваємо кришкою і відварюємо квасолю до повної готовності. В результаті вона повинна вийти пружною, але вже не хрустіти. Потім відразу ж промиваємо її холодною водою, щоб зберегти яскравий і насичений колір стручків.
Що приготувати з замороженої квасолі?
Інгредієнти: заморожена стручкова квасоля - 500 г; болгарський перець - 2 шт.; шпик - 100 г; напівсолодке червоне вино - 2 ст. ложки; винний оцет - 1 ст. ложка; гірчиця їдальня - 1 ч. ложка; цукровий пісок - 05 ч. ложки; спеції. Приготування З замороженої стручкової квасолі можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Ми поділимося з вами рецептом цікавого і смачного салатику, який готується дуже швидко. Отже, заморожену квасолю заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо приблизно 2 хвилинки. Потім відкидаємо на друшляк і залишаємо, щоб стекла вся зайва рідина. На сковорідці цим часом обсмажуємо шпик, прибираємо шкварки, а до утворився жиру кидаємо сіль, цукор, перчик, вливаємо вино і кладемо гірчицю. Доводимо все до кипіння і акуратно вводимо винний оцет. Потім в отриманий соус викладаємо квасоля, шматочки шпику і злегка обсмажену на іншій сковороді солодкий перчик, подрібнений соломкою. Кілька хвилин всі прогріваємо, а потім викладаємо на тарілку, посипаємо свіжою зеленню і подаємо до столу.