Заморожені овочі та фрукти набагато більш корисні для нашого організму, ніж різноманітні консервовані заготовки. Так що якщо ви грамотно заморожуєте фрукти, то можете всю зиму не хвилюватися з приводу нестачі вітамінів. Сьогодні ми розповімо вам, як правильно заморозити яблука. Роблять це різними способами, а який з них вибрати - вирішувати тільки вам самим. Заморожені яблука за смаком чимось нагадують печені, тому їх можна подавати до чаю замість десерту.
Рецепт заморожених яблук
Інгредієнти: свіжі яблука - 3 кг. Приготування Отже, використовуючи цей спосіб, фрукти ретельно промиваємо, очищаємо їх, вирізаємо сердцевиночку і шаткуємо невеликими шматочками. Після цього складаємо яблука в емальований посуд і тушкуємо при закритій кришці на невеликому вогні, не забуваючи помішувати. Варимо яблука до тих пір, поки вони не перетворяться в однорідну пюреобразного масу. Потім розкладаємо її у пластикові контейнери, остуджуємо, затягуємо плівкою і прибираємо в морозилку.
Як заморозити свіжі яблука?
Інгредієнти: яблука - 3 кг; вода - 3 л; сіль - 40 г; лимонна кислота - 5 р. Приготування Пропонуємо вашій увазі ще один спосіб заморожування яблук: промиваємо їх, обсушуємо, ріжемо невеликими тоненькими часточками, перекладаємо в каструлю, заливаємо холодною солоною водою і кидаємо трохи лимонної кислоти, завдяки якій яблучні шматочки не потемніють. Приблизно через 20 хвилин розкладаємо фрукти на картонному таці і прибираємо його в морозилку. Коли яблучка подмерзнут, швиденько відокремлюємо шматочки один від одного і знову відправляємо в камеру. Через кілька годин перекладаємо їх по пакетиках і обов'язково зав'язуємо кожен.
Як краще заморозити яблука?
Інгредієнти: яблука - 3 кг. Приготування Яблука вибираємо хороші, без ушкоджень, а якщо вони є, то акуратно видаляємо їх. Потім фрукти гарненько миємо, обсушуємо й розрізаємо на четвертиночки. Видаляємо насіння і плодоніжку, розкладаємо яблука на пластикових дошках або металевих підносах і ставимо в морозилку. Приблизно через 3 години яблука готові, пересипаємо їх у пакетики, щільно зав'язуємо і зберігати в морозилці.
Як використовувати заморожені яблука?
Використовувати заморожені яблука можна по-різному. Наприклад, взимку їх можна додавати в пироги або сирні запіканки! Якщо заморозити їх дуже багато, то запасів вам вистачить на весь рік, аж до нового врожаю. І тоді дуже зручно варити компот - в червні вже є свіжа вишня, а яблук ще немає, ось тут вам знадобляться заморожені. З запасів заморозки готують смачні соуси до млинців, ранковій вівсянці і навіть додають у м'ясний фарш для котлет і квашену тушковану капусту . Будь-яка випічка з ними виходить неймовірно ароматної і смачної. Їх можна використовувати практично скрізь: у приготуванні гарячого страви, соуси, мусу, гарнір до качки і т. д. Можна також швиденько зробити корисне пюре для вашого малюка, і вітамінів в заморожених яблуках зберігається набагато більше, ніж у заготовлених свіжих фруктах.
Компот із заморожених яблук
Інгредієнти: заморожені скибочками яблука; цукровий пісок - за смаком; вода; родзинки, курага, чорнослив - за бажанням. Приготування Заморожені яблучні дольки заливаємо водою, додаємо цукровий пісок за смаком, перемішуємо і ставимо каструльку на вогонь. Як тільки компот закипить, негайно вимикаємо конфорку і знімаємо напій з плити. За бажанням, крім яблук, можете додати будь-які інші інгредієнти: родзинки, курагу або чорнослив. Пам'ятайте, що чим більше фруктів ви додасте в компот, тим насиченішим вийде його смак і аромат.