В звичний перелік консервації на зиму входять огірки, помідори, кабачки і овочеві соте , всілякі компоти та варення, але продукт, яким ми вирішили присвятити дану статтю, консервування в більшості будинків не підлягає, а даремно. Приготувати консервовану квасолю у власному соку досить просто, а готовий продукт послужить прекрасною основою для приготування салатів або овочевих рагу .
Рецепт квасолі у власному соку
Інгредієнти: квасоля - 15-2 кг; сіль - 2-3 ст. ложки; вода. Приготування Квасоля перебираємо і промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і залишаємо на ніч, щоб боби розм'якли і позбулися шкідливих для людського організму речовин, рослинних ферментів і олігосахаридів. Каламутну після замочування воду необхідно злити, квасоля промити і залити свіжою холодною водою.
Квасолю необхідно проварити на сильному вогні близько півтора-двох годин, як тільки вона почне розм'якшуватися, а вода випарується десь
наполовину, боби можна посолити за смаком, додати прянощі. Не соліть боби при зануренні у воду, інакше вони залишаться «дубовими» і їх буде неприємно є. Обов'язково стежте за тим, щоб рідина в каструлі інтенсивно кипіла, в іншому випадку несприятливі речовини і токсини з бобів не вийдуть, а лише посилять свій вплив.
Банки, в які ми буде закочувати квасоля, необхідно простерилізувати разом з кришками. Стерильну посуд наповнюємо квасолею разом з рідиною, в якій вона варилася. Накриваємо банки кришками, але не закочує їх, а прогріваємо на водяній бані, заливши окропом, близько 15-20 хвилин (залежно від обсягу). Після, закриваємо банки і залишаємо на зберігання.
Таким чином, можна готувати білу і червону квасолю у власному соку.