Закуски з хрону з буряком - широко поширене і відоме багатьом блюдо російської кухні. Вони відмінно підходять до м'яса, страв з картоплі і риби. А противовомикробний ефект хрону надовго підтримає ваш імунітет. Давайте дізнаємося з вами як приготувати хрін з буряком.
Рецепт приготування хрону з буряком
Інгредієнти: буряк - 1 кг; хрін - 1 кг; вода - 1 л; оцет столовий - 200 г; масло рослинне - 150 мл; сіль, цукор - по 50 р. Приготування Зараз розповімо, як зробити хрін з буряком. Отже, корені хрону промиваємо і витираємо рушником, щоб трохи обсушити їх. У буряків моєму гарненько хвостики, але не відрізаємо, щоб вона не втратила соковитість і колір. Підсохлий хрін загортаємо в пакет і прибираємо на 15-20 хвилин у морозилку. Потім беремо трилітрову каструлю, наливаємо в неї води і доводимо до кипіння. У киплячу рідину кидаємо дрібку цукру, вливаємо ложечку оцту і акуратно опускаємо бурякові бульби. Варимо буряк на повільному вогні 45 хвилин, прикривши кришкою. Тепер дістаємо з морозилки хрін, чистимо його, кладемо на 10 хвилин у холодну воду, а потім нарізаємо невеликими шматочками і перекручуємо через м'ясорубку.
Тепер наливаємо в іншу каструльку літр води і кип'ятимо її. Додаємо сіль, цукор, що залишився і перемелений хрін. Варимо отриману суміш 20 хвилин на слабенькому вогні. Готову буряк заливаємо на 2 хвилинки холодною водою, а потім очищаємо трохи остиглі коренеплоди і пропускаємо їх через м'ясорубку.
Додаємо буряк до хріну, добре розмішуємо і варимо ще 10 хвилин. Вливаємо оцет, рослинне масло, перемішуємо і залишаємо на слабенькому вогні ще на 10 хвилин. Готову приправу з хрону з буряком розливаємо відразу ж по банках і закатуємо кришками.
Хрін з буряком на зиму
Інгредієнти: буряк - 4 кг; корінь крену - 600 г; цукор - 3 ст. ложки; сіль - 1 ст. ложка; оцет - 1 ст. ложка. Приготування Розглянемо ще один варіант, як робити хрін з буряком. Буряк заздалегідь злегка відварюємо в підсоленій воді, остуджуємо і очищаємо від шкірки. Заздалегідь готуємо чисті скляні банки і кришки. Потім буряк подрібнюємо в м'ясорубці, а очищений корінь хрону подрібнюємо блендером до отримання однорідної кашки. Будьте дуже обережні при роботі з цим коренеплодом, так як від фітонцидів сильно сльозяться очі, може дерти в горлі та носі. Потім змішуємо буряк та хрін, додаємо цукор і солимо. Після цього вливаємо оцет, перемішуємо закуску, розкладаємо по банках і закручуємо кришками. Зберігаємо нашу заготовку в прохолодному і темному місці.
Таким простим способом можна приготувати капусту з хроном на зиму .
Домашній хрін з буряком
Інгредієнти: буряк; хрін. Для маринаду:
вода - 1 л; оцет - 200 мл; цукор і сіль; лавровий лист, гвоздика, чорний запашний перець горошком. Приготування Для приготування хрону з буряком, овоч відварюємо, остуджуємо, чистимо і нарізаємо невеликими кружечками. Потім викладаємо буряк в банку і додаємо тертий на тертці або перекручений на м'ясорубці хрін. Далі змішуємо окремо всі складові маринаду, ставимо її на вогонь, кип'ятимо і заливаємо овочі, додавши спеції і приправи за смаком. Закриваємо банки кришками, і приблизно через кілька днів наша закуска буде готова.
Для того щоб насолодитися цим смачним і корисним стравою, зовсім не обов'язково обтяжувати себе консервацією. Можна просто змішати натертий хрін з подрібненої сирої буряком, трохи розбавити отриману суміш водою, додати ложечку столового оцту, трохи солі, перемішати і поставити закуску в холодильник. Ось і все, ідеальна приправа до різних страв, готова. Правда зберігатися вона буде не так довго, як закуска, приготована за вищеописаними рецептами.
Також відмінною заготівлею на зиму стане капуста з буряком , яку приготувати не складе особливої праці.