Морква - універсальний продукт. Її смажать, додають в супи і рагу, в свіжому вигляді з неї готують салати і соки. До того ж морква дуже корисна, адже містить вітамін А і безліч інших корисних речовин і вітамінів. У цій статті ми розповімо вам, як приготувати мариновану моркву.
Рецепт маринованої моркви
Інгредієнти: морква - 05 кг; оцет яблучний - 100 мл; рослинна олія рафінована - 120 мл; цукор - 3 ст. ложки; гірчиця суха - 05 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; чорний мелений перець - 05 ч. ложки; коріандр в зернах - 1 ч. ложка; петрушка - 1 пучок; часник - 3-4 зубчики; лавровий лист - 2 шт. Приготування Моркву чистимо, миємо й нарізаємо кільцями. Якщо ж морква занадто велика, то краще порізати півкільцями. Опускаємо її в окріп і варимо хвилин 10. Тим часом готуємо маринад: у каструльці з'єднуємо 125 мл теплої води, додаємо рослинне масло, яблучний оцет, часник, пропущений через прес, подрібнену петрушку, сіль, цукор і спеції. Гарненько все перемішуємо. Готову моркву відкидаємо на друшляк. Теплу морква перекладаємо в глибокий посуд і заливаємо маринадом. Залишаємо приблизно на 1 годину. Потім перекладаємо моркву в банку, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник годин на 7-8. Маринований морква готова.
Маринований морква швидкого приготування
Інгредієнти: морква - 400 г; цибуля - 100 г; рослинне масло - 1 ст. ложка; оцет 6%-ний - 1 ст. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування Моркву чистимо і шаткуємо соломкою. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі. Морква змішуємо з цибулею. Солимо, перчимо, поливаємо оцтом і залишаємо на півгодини. Перед подачею до столу посипаємо морква зеленню.
Рецепт маринованої моркви на зиму
Інгредієнти: вода - 1 л; цукор - 80 г; сіль - 50 г; оцтова есенція - 1 ст. ложка; запашний і чорний перець, гвоздика, лавровий лист, кориця; моркву. Приготування Моркву ретельно миємо, очищаємо, опускаємо в киплячу підсолену воду хвилин на 5. Потім моркву охолоджуємо, нарізаємо шматочками, накладаємо в банки. Перед цим у кожну літрову банку можна покласти 7 бутонів гвоздики, 2 лаврових листки, по 10 зерен чорного і запашного перцю, шматочок кориці.
Для маринаду на 1 літр води додаємо 80 г солі, 50 г цукру і 1 столову ложку оцтової есенції. Гарячим маринадом заливаємо моркву і стерилізуємо літрові банки за 25 хвилин. Потім банки закатуємо стерильними кришками, перевертаємо догори денцем і накриваємо. Залишаємо так до повного охолодження. Маринований морква на зиму готова. Зберігаємо її в прохолодному місці.
Рецепт маринованої моркви по-корейськи
Інгредієнти: морква - 05 кг; цибуля - 100 г; рослинна олія - 60 мл; часник - 3 зубчики; коріандр - 025 ч. ложки; оцет 9%-ний - 2 ст. ложки; цукор - 05 ч. ложки; сіль, чорний мелений перець - за смаком. Приготування Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Зерна коріандру кладемо на обробну дошку, притискаємо плоскою стороною ножа і раздавливаем. Висипаємо подрібнений коріандр в моркву, туди ж додаємо цукор і сіль, чорний мелений перець. Подрібнюємо цибулю.
На сковороді добре розігріваємо олію, викладаємо цибулю і смажимо до золотистого кольору. Потім лук зі сковороди вибираємо. Це потрібно зробити так, щоб масло залишилося в сковороді. Потім виливаємо його в моркву. Додаємо оцет і добре перемішуємо. Прибираємо мариновану по-корейськи морква в холодильник години на 2 а потім вже можна подавати до столу.