Вернуться назад Распечатать

Маринована морква

Маринована морква
Морква - універсальний продукт. Її смажать, додають в супи і рагу, в свіжому вигляді з неї готують салати і соки. До того ж морква дуже корисна, адже містить вітамін А і безліч інших корисних речовин і вітамінів. У цій статті ми розповімо вам, як приготувати мариновану моркву.

Рецепт маринованої моркви


Інгредієнти:

  • морква - 05 кг;

  • оцет яблучний - 100 мл;

  • рослинна олія рафінована - 120 мл;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • гірчиця суха - 05 ч. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • чорний мелений перець - 05 ч. ложки;

  • коріандр в зернах - 1 ч. ложка;

  • петрушка - 1 пучок;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • лавровий лист - 2 шт.


  • Приготування
    Моркву чистимо, миємо й нарізаємо кільцями. Якщо ж морква занадто велика, то краще порізати півкільцями. Опускаємо її в окріп і варимо хвилин 10. Тим часом готуємо маринад: у каструльці з'єднуємо 125 мл теплої води, додаємо рослинне масло, яблучний оцет, часник, пропущений через прес, подрібнену петрушку, сіль, цукор і спеції. Гарненько все перемішуємо. Готову моркву відкидаємо на друшляк. Теплу морква перекладаємо в глибокий посуд і заливаємо маринадом. Залишаємо приблизно на 1 годину. Потім перекладаємо моркву в банку, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник годин на 7-8. Маринований морква готова.

    Маринований морква швидкого приготування


    Інгредієнти:

  • морква - 400 г;

  • цибуля - 100 г;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • оцет 6%-ний - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Приготування
    Моркву чистимо і шаткуємо соломкою. Цибулю ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинному маслі. Морква змішуємо з цибулею. Солимо, перчимо, поливаємо оцтом і залишаємо на півгодини. Перед подачею до столу посипаємо морква зеленню.

    Рецепт маринованої моркви на зиму


    Інгредієнти:

  • вода - 1 л;

  • цукор - 80 г;

  • сіль - 50 г;

  • оцтова есенція - 1 ст. ложка;

  • запашний і чорний перець, гвоздика, лавровий лист, кориця;

  • моркву.


  • Приготування
    Моркву ретельно миємо, очищаємо, опускаємо в киплячу підсолену воду хвилин на 5. Потім моркву охолоджуємо, нарізаємо шматочками, накладаємо в банки. Перед цим у кожну літрову банку можна покласти 7 бутонів гвоздики, 2 лаврових листки, по 10 зерен чорного і запашного перцю, шматочок кориці.
    Для маринаду на 1 літр води додаємо 80 г солі, 50 г цукру і 1 столову ложку оцтової есенції. Гарячим маринадом заливаємо моркву і стерилізуємо літрові банки за 25 хвилин. Потім банки закатуємо стерильними кришками, перевертаємо догори денцем і накриваємо. Залишаємо так до повного охолодження. Маринований морква на зиму готова. Зберігаємо її в прохолодному місці.

    Рецепт маринованої моркви по-корейськи


    Інгредієнти:

  • морква - 05 кг;

  • цибуля - 100 г;

  • рослинна олія - 60 мл;

  • часник - 3 зубчики;

  • коріандр - 025 ч. ложки;

  • оцет 9%-ний - 2 ст. ложки;

  • цукор - 05 ч. ложки;

  • сіль, чорний мелений перець - за смаком.


  • Приготування
    Маринована морква
    Моркву очищаємо від шкірки і натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Зерна коріандру кладемо на обробну дошку, притискаємо плоскою стороною ножа і раздавливаем. Висипаємо подрібнений коріандр в моркву, туди ж додаємо цукор і сіль, чорний мелений перець. Подрібнюємо цибулю.
    На сковороді добре розігріваємо олію, викладаємо цибулю і смажимо до золотистого кольору. Потім лук зі сковороди вибираємо. Це потрібно зробити так, щоб масло залишилося в сковороді. Потім виливаємо його в моркву. Додаємо оцет і добре перемішуємо. Прибираємо мариновану по-корейськи морква в холодильник години на 2 а потім вже можна подавати до столу.