Пора приготування консервації на зиму зараз у самому розпалі, тому коли, як не влітку, варто братися за рецепт розсольнику . Супова заготівля для розсольнику готується дуже просто, а одній банки з лишком вистачить для приготування двох каструль цього чудового супу.
Розсольник на зиму з перловкою
Інгредієнти: перлова крупа - 1 ст.; огірки - 2 кг; ріпчаста цибуля - 3-4 шт.; морква - 3-4 шт.; томати - 400 г; сіль - 2 ст. ложки; рослинне масло - 3 ст. ложки; оцет столовий - 2 ст. ложки. Приготування Свіжі огірки ретельно промиваємо і натираємо їх на крупній тертці. Даємо овочам постояти пару годин, щоб вони пустили сік.
Ріпчасту цибулю нарізаємо кубиками або тонкими кільцями. Морква також ретельно миємо, чистимо і натираємо. Припускаємо цибулю з морквою на олії до тих пір, поки вони не стануть м'якими і не придбають золотистий колір.
В будь-яку глибоку посуд кладемо пасеровані овочі, віджаті від надлишків соку, огірки, нарізані кубиками томати і перловку. Суміш для розсольнику посипаємо сіллю і додаємо оцет. Ставимо всі інгредієнти на вогонь і тушкуємо 30-35 хвилин. Готовий розсольник розкладаємо по попередньо простерилизованним банкам і закатуємо.
Розсольник на зиму в банках слід зберігати в холодильнику і використовувати в міру необхідності.
Рецепт розсольнику на зиму
Така заготівля згодиться і для розсольнику, і для солянки . Заготівлю, перед додаванням в суп, також можна доповнити огірковим розсолом, для надання більш інтенсивної кислинки.
Інгредієнти: огірки - 1 кг; морква - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 1/2 головки; свіжа зелень - пучок; сіль, перець - за смаком; оцет столовий - 3 ст. ложки; рослинне масло - 1/2 ст. Приготування Всі овочі ретельно промиваємо й обсушуємо. Огірки нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо будь-яким зручним способом. Зубчики часнику очистити і пропускаємо через прес. Подрібнюємо свіжу зелень. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в глибокому посуді, додаємо за смаком сіль, перець, оцет і масло. Залишаємо овочі на пару годин постояти під кришкою, після чого ставимо каструлю з розсольником на вогонь і залишаємо покипіти 10-15 хвилин. Гарячу овочеву суміш розливаємо по попередньо простерилизованним банкам і закочує їх. Заправка для розсольнику на зиму готова.
Як приготувати консервований розсольник на зиму?
Для тих, хто віддає перевагу готувати суп з рисом, а не з перловкою, теж є окремий рецепт. В даному випадку краще вибирати рис з довгими зернами, який буде зберігати свою форму і не давати зайвого крохмалю. Додати томатний соус чи ні - залишається на ваш розсуд.
Інгредієнти: огірки - 1 кг; ріпчаста цибуля - 500 г; морква - 500 г; томатний соус - 250 г; рис - 1 ст.; цукор - 3-4 ст. ложки; сіль - 2 ст. ложки; оцет - 2 ст. ложки; рослинне масло - 1/2 ст. Приготування Овочі ретельно промиваємо й обсушуємо. Огірок нарізаємо кубиками, моркву натираємо на крупній тертці, а цибулю подрібнюємо як зазвичай. Рис ретельно промиваємо й відварюємо до напівготовності.
Змішуємо томатний соус з маслом, цукром, сіллю і оцтом. Томатний соус для даного рецепту бажано брати домашнього виробництва. Для цього томати слід попередньо очистити від шкірки, а потім протушкувати до однорідності з цукром і сіллю.
Тепер заливаємо томатним соусом всі підготовлені овочі і ставимо суміш на вогонь. Тушкуємо овочі 30 хвилин, потім додаємо попередньо відварений рис і продовжуємо готування ще 5-7 хвилин. В кінці залишається лише розсольник заправити оцтом і можна розливати його по стерильним банкам.