Наступні рецепти допоможуть відповісти на, здавалося б, просте питання, як варити компот з вишні. Виявляється, настільки простий напій, до якого всі ми звикли з дитинства, має свої нюанси в приготуванні, від яких багато в чому залежить смак компоту. Саме про те, скільки варити компот з вишні, при якій температурі і з яких інгредієнтів, ми розповімо нижче.
Компот з вишні замороженої
Про те, як варити вишневий компот із заморожених ягід, можна розповісти за кілька хвилин. Нічого складного в цьому рецепті немає, а перевага його полягає в тому, що такий напій може бути приготований в будь-який час року, так як заморожена вишня завжди продається в магазинах.
Інгредієнти: вишня заморожена - 500 г; цукор - 4 ст. ложки; вода - 3 л. Приготування Насамперед необхідно налити воду в глибоку каструлю, відразу ж додати в неї заморожені ягоди, цукор і поставити посуд на вогонь. Коли вода закипить, варити компот необхідно 5-7 хвилин на повільному вогні, після чого дати йому повністю охолонути.
Компот з вишень і яблук
Інструкція про те, як зварити компот з вишень і яблук, також досить коротка. У цьому рецепті можна використовувати, як свіжу, так і заморожену вишню.
Інгредієнти: вишня - 300 г; яблука - 2 шт.; цукор - 3 ст. ложки; вода - 3 л. Приготування Насамперед необхідно яблука промити і нарізати їх невеликими шматочками. Вишню, якщо вона свіжа, краще всього відокремити від кісточок, однак можна відразу купити пакет із замороженими ягодами, які вже зазнали такої операції.
Далі потрібно відправити вишню і яблука в посуд з водою і цукром і поставити її на вогонь. Поки компот закипає, закривати каструлю кришкою не обов'язково, а от коли вода закипить, вогонь потрібно зменшити і накрити кришкою, після чого варити фрукти ще 15-20 хвилин.
У даному рецепті час варіння збільшується, так як яблука готуються довше, ніж вишня. Готовий напій слід охолодити перед подачею.
Компот з вишні - рецепт з м'ятою
Приготування компоту з вишні і м'яти незначно відрізняється від попередніх рецептів. А ось його смак, як раз навпаки, ні на що не схожий, тому що має кислинкою і свіжістю одночасно.
Інгредієнти: вишня заморожена - 200 г; цукор - 1/2 ст.; цедра лимона - 2 ст. ложки; м'ята свіжа - 2 гілочки; вода - 2 л. Приготування Як і раніше, першою справою необхідно відправити всі інгредієнти в каструлю, тільки м'ятні гілочки потрібно залишити в стороні.
Коли вода закипить, потрібно зменшити вогонь і додати в напій м'яту, після чого варити його ще 5 хвилин. Подавати такий компот можна з часточками свіжого лимона і м'ятою, але обов'язково в охолодженому вигляді.
Компот з вишні і полуниці
Готувати вишневий компот з полуницею так само просто, як і попередні напої. Перевага такого компоту полягає в тому, що його можна зварити і взимку, коли захочеться згадати про літо, адже заморожені ягоди тим і гарні, що зберігаються в морозильній камері круглий рік.
Про те, як приготувати вишневий компот з незвичайним смаком, розповість наступний рецепт.
Інгредієнти: вишня (заморожена або свіжа) - 200 г; полуниця - 100 г; цукор - 3 ст. ложки; вода - 25 л. Приготування У велику каструлю потрібно вилити воду, додати в неї цукор, вишню і полуницю і поставити посуд на вогонь. Поки вода нагрівається, потрібно періодично перемішувати фрукти, щоб цукор повністю розчинився.
Коли компот закипить, необхідно варити його ще кілька хвилин, а точніше - 5-7 після чого вимкнути вогонь, накрити каструлю кришкою і дочекатися, поки напій повністю охолоне. Подавати його можна з льодом і гілочками м'яти, а можна пити в теплому вигляді, особливо взимку.
Готовий компот можна пити просто так, а можна використовувати для приготування желе , а решта ягоди додати в вишневий пиріг .