Пастила - це всім знайоме з дитинства ласощі. Більш смачну і при цьому корисну солодкість, просто неможливо придумати. Особливо якщо вона приготована зовсім без цукру. Приготувати пастилу в домашніх умовах з груш дуже легко.
Рецепт пастили з груш
Інгредієнти: груші - 1 кг; цукровий пісок - 1 ст.; вода - 250 мл Приготування Давайте розглянемо простий варіант, як приготувати пастилу з груш. Отже, фрукти ретельно миємо й нарізаємо невеликими шматочками. У каструльку наливаємо трохи води і висипаємо туди порізані груші. Развариваем їх на слабенькому вогні до м'якого стану, протираємо гарненько через сито і знову уварюють до тих пір, поки не випарується зайва рідина. Потім додаємо цукровий пісок і знову варимо, але вже до повного загустіння маси. Гаряче фруктове пюре викладаємо на лист, покритий пекарської папером. Розмазуємо по папері гарячу масу і ставимо сушитися в духовці. Готову пастилу як слід, звертаємо рулоном і зберігати в герметично закритих скляних банках. Ось і все, пастила з груш готова!
Пастила з груш в сушарці
Пастилу можна приготувати не тільки з свіжих плодів груші, але і з грушевого варення . Давайте дізнаємося з вами більш детально як зробити таке ласощі в сушарці.
Інгредієнти: цукор - за смаком; грушеве варення - 1 л. Приготування Щоб пастила не прилипла при приготуванні до піддону, заздалегідь злегка змащуємо її рослинним маслом. Потім готуємо з груш густе пюре, яке потім акуратно розмазуємо рівномірним шаром по піддону так, щоб в середині шар пюре трохи тонший, ніж по краях. Потім обережно ставимо піддон на базу. Під час сушіння сушарку краще не чіпати і не переміщувати. Зазвичай пастилу слід вважати висушеної тоді, коли в центрі піддону вона перестає прилипати. Щоб ласощі не виходило крихким можна змішувати грушеве пюре з різними ягодами та іншими фруктами - це додасть пастиле міцності. Середній час сушіння зазвичай становить близько 16 годин. Знімаємо готову пастилу поки вона ще тепла, акуратно згортаємо її в трубочку, охолоджуємо і кладемо в герметичний контейнер. Ось і все, пастила з груш на зиму готова!
Пастила з груш і яблук
Інгредієнти: груші - 500 г; яблука - 500 г; цукор - за смаком; кориця - за смаком; лимон - 1 шт. Приготування Отже, для початку груші і яблука гарненько миємо і витираємо рушником. Потім розрізаємо фрукти на однакові половинки або четвертинки. Серединку з кісточками акуратно вирізаємо. Складаємо яблука і груші в каструльку, накриваємо кришкою і ставимо на слабенький вогонь тушкуватися у власному соку. Далі обережно зливаємо весь утворився сік і подрібнюємо фрукти в блендері, додаючи за смаком лимонний сік і цукровий пісок. Також можете покласти за смаком ваші улюблені добавки, наприклад, корицю або ванілін, хоча без них теж буде смачно. Все ретельно перемішуємо, і утворене пюре варимо ще приблизно годину на плиті. Потім викладаємо масу на деко, розмазуємо тонким шаром і підсушуємо в духовці при температурі 170 градусів.
Пастила з груш в мультиварці
Інгредієнти: груші - 1 кг; цукор - за смаком. Приготування Груші миємо, розрізаємо на шматочки, видаляємо серцевинки і складаємо фрукти в чашу мультиварки. Виставляємо режим «Випічка» і готуємо приблизно одну годину. Потім зливаємо одержаний сік, додаємо цукор і варимо ще годину, використовуючи все той же режим «Випічка». Потім, готову масу розтираємо виделкою і викладаємо тоненьким шаром на силіконовий килимок, або пергамент. Залишаємо ласощі підсушитися на кілька днів. Ось і все, грушева пастила в мультиварці готова.