Вернуться назад Распечатать

Сік з гарбуза

Сік з гарбуза
Гарбуз - яскравий і корисний овоч, в ньому міститься величезна кількість вітамінів і мінералів, таких як калій, кальцій, фосфор, натрій, магній, залізо. Гарбузовий сік має ранозагоювальну, заспокійливим, імуностимулюючою дією. Зараз ми вам розповімо, як приготувати сік з гарбуза. Найпростіше, звичайно, пропустити овоч через соковижималку, і свіжовичавлений сік з гарбуза готовий. Ми вам підкажемо і інші варіанти, зокрема, як зробити сік з гарбуза на зиму.
Рецепт соку з гарбуза з журавлиною
Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 кг;

  • журавлина - 1 кг;

  • мед - за смаком.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо від серцевини і шкірки, м'якоть нарізаємо кубиками. З гарбуза і журавлини за допомогою соковижималки видавлюємо сік. Додаємо Мед за смаком. Зверніть увагу, що максимум вітамінів в даному напої збережеться, якщо готувати його безпосередньо перед вживанням.
    Приготування соку з гарбуза з м'якоттю
    Макуха, що залишається після приготування свіжовичавленого соку в соковижималці не поспішайте викидати, йому можна дати друге життя.
    Інгредієнти:

  • гарбузовий макуха - 500 г;

  • цукор - 100 г;

  • вода - 1 літр;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    У воду додаємо цукор, розмішуємо і доводимо сироп до кипіння. Потім викладаємо макуха і проварюємо його хвилин 20. Отриману масу протираємо через сито. Ось і готовий сік з м'якоттю. Ставимо її на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо лимонний сік і знімаємо каструлю з вогню.
    Сік з гарбуза в соковарці
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 3 кг;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо і нарізаємо шматками середньої величини. В піддон соковарки наливаємо води до межі нижньої позначки, зверху встановлюємо інші частини. У верхню частину викладаємо шматочки гарбуза і соковарку щільно закриваємо. Каструлю ставимо на вогонь. Хвилин через 45 після закипання стане виділятися сік, збираємо його у відповідну ємність. Коли зберемо весь сік, соковарку відкриваємо і перемішуємо м'якоть. У гарбузовий сік додаємо цукор, перемішуємо і доводимо до кипіння, але не кип'ятимо, а відразу ж розливаємо по стерильним банкам і закатуємо металевими кришками. Банки перевертаємо догори дном, закутуємо ковдрою і залишаємо до охолодження. Зберігати його потрібно в прохолодному місці.
    Сік з гарбуза з апельсином
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 1 кг;

  • апельсини - 3 шт.;

  • цукор - 200 г;

  • лимонна кислота - 10 г;

  • вода.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Складаємо її в каструлю і наливаємо стільки води, щоб вона тільки покривала гарбуз. Після закипання варимо на невеликому вогні 3 хвилини. Остиглу гарбуз протираємо через друшляк, можна також скористатися блендером. Отримане пюре знову повертаємо в каструлю, додаємо свіжовичавлений сік з апельсинів, цукор і лимонну кислоту. Як тільки маса закипить, її відразу ж вимикаємо і розливаємо по стерильним баночках.
    Сік з гарбуза і яблук
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 2 кг;

  • яблука - 2 кг;

  • цукор - 500 г;

  • цедра 2 лимонів.


  • Приготування
    Гарбуз очищаємо від насіння і шкірки, в яблуках видаляємо серцевину. Готуємо сік з гарбуза і яблук, пропускаючи інгредієнти через соковижималку. Додаємо в отриманий сік цукор і лимонну цедру, натерту на дрібній тертці. Доводимо отриману масу майже до кипіння, але їй не даємо закипіти, а зменшуємо вогонь до мінімуму і витримуємо близько 5 хвилин. Після цього сік можна розливати по підготовленим баночках.
    Сік з гарбуза

    Сік з гарбуза та моркви
    Інгредієнти:

  • гарбуз - 2 кг;

  • морква - 2 кг;

  • цукор - на 1 літр соку 5 ст. ложок.


  • Приготування
    За допомогою соковижималки видавлюємо сік з гарбуза та моркви. Додаємо цукор, перемішуємо і ставимо на вогонь, доводимо до температури близько 90 градусів і проварюємо хвилин 5. Після цього розливаємо сік по стерилізованим банкам. Ось і готовий наш овочевий сік .